CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Gaji Bulanan RM10 Ribu Pun Sibuk Minta BR1M?

9-3-2017 05:39 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 10887| Komen: 158

Description: Gaji bulanan lebih 10 ribu ringgit pun memohon kewangan Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) !

Gaji bulanan lebih 10 ribu ringgit pun memohon kewangan Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) !

Menurut laporan The Star, Menteri kewangan kedua, Datuk Seri Johari Abdul Ghani memaklumkan, tidak kurang juga rakyat Malaysia yang berpendapatan lebih daripada RM4000 turut memohon bantuan rakyat 1 Malaysia. 


Antaranya, jumlah pemohon yang bergaji bulanan lebih daripada RM5,000 sebanyak 260,000 ornag. manakala gaji bulanan antara RM6,000 sehingga RM8000, pemohonnya adalah sebanyak 40,000 orang. 

Selain itu, terdapat juga lebih 10 ribu orang yang bergaji bulanan antara RM8,000 sehingga RM12,000 turut memohon bantuan BR1M. 

Jadi, Datuk Seri Johari menegaskan, kementerian kewangan perlu membuat semakan yang lebih teliti agar kerajaan tidak mengagihkan bantuan kewangan BR1M kepada golongan yang bukan disasarkan.

Setakat ini, lebih 6.32 juta orang yang memohon bantuan BR1M untuk tahun 2017 telah mendapat kelulusan, manakala jumlah perbelanjaan BR1M yang dikeluarkan oleh pihak kerajaan adalah RM5.4 bilion dan 10 juta.- CARI


sumber foto: www.imoney.my

28

Bagus
25

Marah
24

Terkejut
25

Sedih
29

Lawak
37

Bosan

Friends Rank (168 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote CARI-LTS 9-3-2017 05:39 PM


Gaji bulanan lebih 10 ribu ringgit pun memohon kewangan Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) !


Menurut laporan The Star, Menteri kewangan kedua, Datuk Seri Johari Abdul Ghani memaklumkan, tidak kurang juga rakyat Malaysia yang berpendapatan lebih daripada RM4000 turut memohon bantuan rakyat 1 Malaysia.


Antaranya, jumlah pemohon yang bergaji bulanan lebih daripada RM5,000 sebanyak 260,000 ornag. manakala gaji bulanan antara RM6,000 sehingga RM8000, pemohonnya adalah sebanyak 40,000 orang.


Selain itu, terdapat juga lebih 10 ribu orang yang bergaji bulanan antara RM8,000 sehingga RM12,000 turut memohon bantuan BR1M.


Jadi, Datuk Seri Johari menegaskan, kementerian kewangan perlu membuat semakan yang lebih teliti agar kerajaan tidak mengagihkan bantuan kewangan BR1M kepada golongan yang bukan disasarkan.


Setakat ini, lebih 6.32 juta orang yang memohon bantuan BR1M untuk tahun 2017 telah mendapat kelulusan, manakala jumlah perbelanjaan BR1M yang dikeluarkan oleh pihak kerajaan adalah RM5.4 bilion dan 10 juta.- CARI

sumber foto: www.imoney.my
Quote ultra78 9-3-2017 05:39 PM
Gaji RM12,000 pun memohon jugak. Parah sungguh.
Quote batmana 9-3-2017 05:40 PM
sapa gaji rm8k - 12k tu?
smpai mohon Br1m?
baik dakwa aja la org2 cmni psl buat penipuan,
lantakla penuh jail ke apa,

biar dia malu sampai pi pindah ke zimbabwe.
Quote whitemagic 9-3-2017 05:41 PM
batmana replied at 9-3-2017 05:40 PM
sapa gaji rm8k - 12k tu?
smpai mohon Br1m?
baik dakwa aja la org2 cmni psl buat penipuan,

kalau nak dakwa tu, ada la dekat 300,000 kena


"Gaji lebih RM5,000 ada 260,000 orang yang memohon. Gaji dari RM6,000 ke RM8,000 ada dalam 40,000 ke 50,000 orang yang memohon. Dan berbelas-belas ribu orang daripada gaji RM8,000 hingga 12,000 yang memohon.
Quote zidane_ziege 9-3-2017 05:41 PM
dakwa la..jgn ckp je..
Quote sebu 9-3-2017 05:43 PM
Biarle mrk cube ape salahnye
Quote jalfa 9-3-2017 05:43 PM
Gaji 12 k pon lahap brim ke
Quote whitemagic 9-3-2017 05:44 PM
sebu replied at 9-3-2017 05:43 PM
Biarle mrk cube ape salahnye

kalau mereka declare gaji mereka 6000, memang tak salah lah kan sebab mereka memang jujur pun


tapi kalau yang tak jujur pun, nak dakwa sampai 300,000 orang
karang penuh penjara pasal br1m je
takkan dibuatnhya oleh kerajaan
Quote sebu 9-3-2017 05:47 PM
whitemagic replied at 9-3-2017 05:44 PM
kalau mereka declare gaji mereka 6000, memang tak salah lah kan sebab mereka memang jujur pun


...

Mungkin mrk rase sbg rakyat mereka berhak dapat   tapi mmg x dpt pun khennn. Jadi x perlu kite nk marah2
Quote Sooooooo 9-3-2017 05:50 PM
Kelakar kn???
Quote Artemesiaa 9-3-2017 05:50 PM
Duit percuma mana tak yang tak layak pun ramai gigih mencuba
Quote wirazam 9-3-2017 05:51 PM
tadi terbaca gaji rm12000 pun minta brim..la ni gaji rm10000 lak
Quote albedah 9-3-2017 05:53 PM
Gaji laki aku rm12k tp dh 4 bulan dah xde kerja.. xde gaji. Aku x keje. Jadi boleh ke kami memohon brim?
Quote hanakikan 9-3-2017 05:56 PM
bebalnya yang pergi mohon tu. ingat lhdn bodoh ke. buat masa je, bil internet, tenaga jari nak key in online form.
Quote R2D2 9-3-2017 05:57 PM
@spiderman80   
Ko jgn tak tahu wartawan CARI-LTS ni, dia buka thread baru tu bukan dia nk check thread dh ada ke belum.  Sesekali silap ok la jugak, ni kerap sgt silap  
Dlm CI tk perlu pun wartawan CARI
Quote R2D2 9-3-2017 05:57 PM
kalau miskin bandar gaji RM3,000
Quote lkick2113 9-3-2017 06:13 PM
zholim sungguh kerajaan UMNGOK...
Quote dinopower 9-3-2017 06:14 PM
ultra78 replied at 9-3-2017 05:39 PM
Gaji RM12,000 pun memohon jugak. Parah sungguh.

dah balance tak sampai rm1k....

Quote dinopower 9-3-2017 06:16 PM
gj 12k... bini 2.... serupa gj 4k jah...

Lihat semua komen(158)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 02:25 PM GMT+8 , Processed in 0.205920 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top