CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

‘WhatsApp Status’- Ciri Terbaharu Membolehkan Pengguna Berkongsi Cerita

24-2-2017 02:45 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4439| Komen: 21

Description: Mulai hari ini, pengguna WhatsApp boleh skrol kandungan ‘story’ seperti Instagram dan juga Snapchat melalui ciri terbaharu ‘WhatsApp Status’ yang diperkenalkan bersempena ulang tahun yang ke-8.

Berita baik buat pengguna aplikasi sosial WhatsApp!

Mulai hari ini, penggunanya boleh skrol kandungan ‘story’ seperti Instagram dan juga Snapchat melalui ciri terbaharu ‘WhatsApp Status’ yang diperkenalkan bersempena ulang tahun yang ke-8.


Dalam erti kata yang lain, kemaskini terbaharu ini akan membolehkan pengguna berkongsi rakaman foto, GIF atau video dilapisi dengan lukisan, emoji dan kapsyen yang akan dapat dilihat oleh rakan-rakan yang terpilih untuk tempoh 24 jam, sebelum hilang.

Menurut media antarabangsa, kemaskini terbaharu ini dilancarkan pada Isnin lalu dan pengguna akan memperoleh akses sepenuhnya sebelum Jumaat ini.

Susulan Facebook, yang memiliki WhatsApp, melancarkan Instagram ‘stories’ yang hampir sama dengan ciri Snapchat pada tahun lalu, jadi ciri terbaharu tersebut tidak memberi kejutan langsung buat kebanyakan pihak. 

Sehubungan itu, timbul pelbagai reaksi di laman media sosial,  ada yang mengadu paparan senarai kenalan hilang selepas kemaskini terbaharu ini. - CARI


sumber foto: Astro Awani


sumber foto: Astro Awani


27

Bagus
18

Marah
22

Terkejut
25

Sedih
23

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (137 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cicicumel 24-2-2017 12:37 PM
Semalam IG Swipe Picture.Suka ciri ni..x perlu tgk org selfie berulang di tempat yg sama. Ala2 album gicuuu  
Quote EvieWanKenobi 24-2-2017 02:54 PM
iols baru tau tadi..
leh la try..
Quote huJanBaTu 24-2-2017 03:33 PM
Watsep story bahaye sebab bnyk kawan opiss
Quote juliez 24-2-2017 03:38 PM

Whatsapp story kita boleh tgk tak siapa yg view story kita?

Kalau mcm ig tu boleh check siapa view
Quote CikNia 24-2-2017 04:12 PM
yup boleh view sape y view story kita...huuuu
Quote shuk_one 24-2-2017 04:14 PM
Kena setting lah kan sape2 nak tgk story... seram pulak kalau boss yg view..
Quote luvemedaa 24-2-2017 04:40 PM
boss sama ke wasap fb ngn IG nih . kihh
Quote keds 24-2-2017 04:41 PM
Wowwwwww bahye ni
Quote nuralisa 24-2-2017 04:47 PM
apa fungsinya story nie...
aku nak upload pun x berminat.. nak view org punya story pun x berminat...
Quote sssf83 24-2-2017 04:50 PM
mcm2 dah now, snap chat, ig stories, ig live, fb live, whatsapp story lagi..
jenuh nak catchup and be uptodate ni..
Quote iry26 24-2-2017 04:52 PM
sume apps pun nk story....
Quote mujer_in_espejo 24-2-2017 05:15 PM
Pagi td buka wasap terus disuruh update.. iols update je.  trus jd gini
Quote yayaachan 24-2-2017 05:43 PM
buruk sungguh wasep skrg.
Quote sebu 24-2-2017 05:47 PM
Jilake ade wasap video call. Nasib aku x tertekan answer bila ada someone call guna video call.  Mmg Jilake dulu x de pun video2 ni:zz
Quote binisupir 24-2-2017 07:08 PM
Semakla ig story whatsapp story ni
Quote tepisket.. 24-2-2017 07:18 PM
Edited by tepisket.. at 24-2-2017 07:20 PM

Cmne nak view phone book dlm whatsapp ni lpas update?? Argh stressnye aku nak view contact no
Quote cikdot 24-2-2017 07:21 PM
wah baru tau ada whatsapp story. kena update whatsapp dulu ke ni..
Quote guesswho09 24-2-2017 07:26 PM
CikNia replied at 24-2-2017 04:12 PM
yup boleh view sape y view story kita...huuuu

hanya kita saja yg bole view
sapa view igs kita kan?
org lain yg hanya viewers
tak boleh kan?
Quote Mary_jane 25-2-2017 12:03 AM
tepisket.. replied at 24-2-2017 07:18 PM
Cmne nak view phone book dlm whatsapp ni lpas update?? Argh stressnye aku nak view contact no

Pergi chat, contact kat box belah kanan atas. Bagus lah tak payah berjela contacts macam sebelum ni.

Lihat semua komen(21)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 01:12 PM GMT+8 , Processed in 0.108020 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top