CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Main Komputer 15 Hari Tanpa Henti, Budak Lelaki Nyaris Buta

24-2-2017 02:26 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5832| Komen: 45

Description: Seorang budak lelaki dikenali sebagai Fei Fei berasal dari Xuzhou Jiangsu, China dikatakan ketika cuti Tahun Baru Cina yang lalu, dia bermain komputer tanpa henti dari pagi sehingga waktu malam selama ...
Terlalu obses dengan permainan komputer sehingga menjadi hampir buta!

Seorang budak lelaki dikenali sebagai Fei Fei berasal dari Xuzhou Jiangsu, China dikatakan ketika cuti Tahun Baru Cina yang lalu, dia bermain komputer tanpa henti dari pagi sehingga waktu malam selama 15 hari.


Laporan berita menyatakan dia dijangkiti penyakit selulitis orbit akut dan kedua matanya nyaris menjadi buta. 

Memetik laporan portal Huanqiu, doktor yang merawatnya berkata, kelopak mata kanan mangsa berada dalam keadaan sangat bengkak sehingga tidak dapat membuka matanya. 

Manakala hasil imbasan menunjukkan, kawasan antara mata dan hidungnya dipenuhi nanah. 

Dilaporkan juga, berikutan berada dalam keadaan lemah dan tahap imuniti rendah, Fei Fei mudah dijangkiti sinus yang berpunca dari kuman dan seterusnya menimbulkan penyakit selulitis orbit akut.

Menurut doktor, penyakit selulitis orbit akut adalah sejenis penyakit yang membabitkan luaran mata yang serius, sekiranya tidak dirawat dengan segera ia boleh mengakibatkan seseorang itu menjadi buta. 


Mujur akhirnya budak tersebut sempat menjalani pembedahan  dan setakat ini penglihatannya tidak mengalami kecederaan yang ketara dan semakin pulih. - CARI

sumber foto: http://game.huanqiu.com

8

Bagus
10

Marah
6

Terkejut
13

Sedih
8

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (50 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Sazida 24-2-2017 02:32 PM
Adeh ko dik. Sampai 15hari tak berhenti. Ko berak kencing dlm seluar ke? Mesti ko xmandi kan? Sbb ummah china kalau berak pn kesat2 gitu jer. Makpakk pn buta ka pa xlarang anak
Quote shamsadis 24-2-2017 02:33 PM
Bunuh diri je dik, buat abes duit family je ko ni
Quote idakamaruddin 24-2-2017 02:38 PM
Sazida replied at 24-2-2017 02:32 PM
Adeh ko dik. Sampai 15hari tak berhenti. Ko berak kencing dlm seluar ke? Mesti ko xmandi kan? Sbb um ...

budak ni mesti berak dlm baldi je..kencing pn kt situ..mak htr makanan dlm bilik..mak kutip taik dr bilik htr blk baldi kosong n kutip bekas makanan..smpai 15 hari tu kan


Quote nononcrux 24-2-2017 02:40 PM
Sazida replied at 24-2-2017 02:32 PM
Adeh ko dik. Sampai 15hari tak berhenti. Ko berak kencing dlm seluar ke? Mesti ko xmandi kan? Sbb um ...

hahah lucu
Quote Andyscenes 24-2-2017 02:45 PM
Celik celik je main komputer, main game ke tgk porno????
Quote AlienGurlz 24-2-2017 02:51 PM
Wow. Sampai 15 hari.
Ibu bapa budak ni boleh pulak biarkan je budak tu.
Mesti ibu bapa dia jenis tak ambil kisah.
Quote Sazida 24-2-2017 02:51 PM
idakamaruddin replied at 24-2-2017 02:38 PM
budak ni mesti berak dlm baldi je..kencing pn kt situ..mak htr makanan dlm bilik..mak kutip taik d ...

Mak je asik jd kuli. Apak ilek2 goyang kaki goyang telur tgk ank ngadap komputer 15hari tak henti2.. kalau ank iols, dah kena tabohh dah tuu xreti nk berjimat electric.  
Quote lil_bratz 24-2-2017 02:51 PM
ko dah kenaperr?
Quote matchstick 24-2-2017 02:58 PM
adeh..bertambah sepet lah mata ko dek
Quote BuBuComey 24-2-2017 02:59 PM
Tak beragak sampai ngadap camtu skali..
Quote -electrifying- 24-2-2017 03:06 PM
ZOMBIE KE APA BDK NI
Quote cocorex 24-2-2017 03:27 PM
main game apa smpai 15 hari xhabis2?
Quote Orix 24-2-2017 03:29 PM
tido lagi sedap dekkkk....
Quote sssf83 24-2-2017 03:30 PM
apesal la ekstrem sgt dik..

Quote Apai90 24-2-2017 03:37 PM
Kan lebih afdal kau mengaji Quran ke  study ke apa dik.. Awatla pegi main game non stop lagha semua tu dik..


Quote kaspar0v 24-2-2017 03:40 PM
ko main basikal luar rumah lagi baik
Quote terpaku 24-2-2017 03:47 PM
birahnya ko dek
Quote putehkundor 24-2-2017 03:55 PM
mesti sheols berbau masam
Quote mieymiey 24-2-2017 03:56 PM
15hari?? Tahniah la dekk, anda memang vongok sendiri cari penyakit

Lihat semua komen(45)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 08:43 PM GMT+8 , Processed in 0.096351 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top