CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Kolam Renang Anti Basah, Rasai Sensasi Berendam Di Muzium Jepun

3-2-2017 03:24 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 12204| Komen: 58|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Jepun adalah negara yang tidak pernah ketandusan idea-idea menarik untuk mencipta sesuatu yang baru dan menjadi pencetus trend di dunia.
Jepun adalah negara yang tidak pernah ketandusan idea-idea menarik untuk mencipta sesuatu yang baru dan menjadi pencetus trend di dunia.

Salah satu tempat yang wajib dikunjungi adalah Museum of Contemporary Art yang terletak di Kanazawa. Pastinya rekaan unik ini bakal membuat pengunjung tercengang!

Foto: Dailymail.co.uk
Apa yang menarik di sini adalah sebuah kolam renang yang tidak mungkin akan membuatkan anda lemas atau basah. Kedengaran mustahil bukan?

Namun ia memang benar kerana ilham dari Leandro Erlich yang berasal dari Buenos Aries ini menjadikan kolam renang rekaan tersebut seolah-olah nampak seperti kolam renang yang sebenar.


Foto: Dailymail.co.uk
Kolam buatan itu membolehkan pengunjung yang datang melawat untuk melihat kolam dari atas dan bawah serta dapat berkomunikasi antara satu sama lain tanpa masalah.

Leandro menginginkan pengunjung muzium terutamanya yang tidak tahu berenang atau fobia dengan air supaya merasakan sendiri pengalaman berada dalam kolam renang tanpa risau tenggelam.

Illusi optik itu dicipta dengan menggunakan 10 cm air yang diisi di antara dua lapisan kaca lutsinar yang berada di atas kolam.

Foto: Dailymail.co.uk
Dalam ruangan ini juga pengunjung dapat mendengarkan kesan bunyi seakan percikan air, dan berjalan-jalan di dalam kolam renang. Bukan itu sahaja, berswafotolah sepuasnya di dalamnya sambil berdiri atau baring mengikut keselesaan anda.

Wah, tengok gambar pun sudah teruja, apatah lagi jika berada betul di sana. Jom, terbang ke Jepun untuk merasai keseronokannya!

Alamat muzium: 1-2-1 Hirosaka, Kanazawa City, Ishikawa, Japan -CARI

Foto: Dailymail.co.uk
30

Bagus
20

Marah
17

Terkejut
17

Sedih
50

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (154 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mieraAdriana 3-2-2017 04:00 PM
bab2 kreatif gini jepang mmang hebat..
Quote mrizumi 3-2-2017 04:10 PM
Wah..syok..kalau nk rakam cter seram..penampakan hantu dlm air..boleh la g sni..pelakon pun xlemas duduk dlm air..haha
Quote cm_asamkumbang 3-2-2017 04:51 PM
Menarik sungguh
Quote WhiskeyScotch 3-2-2017 04:57 PM
Dah agak dah optical illusion.
Quote Aizuzu 3-2-2017 05:23 PM
Org jepun nie mmg kreatif la
Quote hatikudus 3-2-2017 05:35 PM
Cessss tipas tertipusss rupanyesss
Quote missinpiece 3-2-2017 07:34 PM
Menarik
Quote WajibulGhunah 3-2-2017 07:59 PM
mieraAdriana replied at 3-2-2017 08:00 AM
bab2 kreatif gini jepang mmang hebat..

Setuju!! Dorg mmg kretip
Quote liz001 3-2-2017 08:12 PM
Kalau ke kolam renang , basah baru best...
Quote Bayleaves 3-2-2017 10:18 PM
Advance betul japanese ni.. good innovation
Quote punchup 3-2-2017 10:19 PM
kreatif.......kena g ni...
Quote Ninja210 3-2-2017 10:49 PM
Kreatif nya
Quote Ninja210 3-2-2017 10:49 PM
Kreatif nya
Quote Ninja210 3-2-2017 10:51 PM
Jepun2 bab mcm ni mmg hebat
Quote Ninja210 3-2-2017 10:51 PM
Org kita bila la agaknya boleh buat bnda mcmni
Quote booty 4-2-2017 09:51 PM
kreatifnya...but cantik juga
Quote LavaUollss 4-2-2017 10:45 PM
cehhhh...ingatkan teknologi baru
Quote insulin 5-2-2017 12:13 AM
Laaaa...macam tu rupanya.
Quote fromheaven 5-2-2017 08:48 AM
Depa ni mmg creatif

Lihat semua komen(58)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 05:58 AM GMT+8 , Processed in 0.089139 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top