CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Artis Youtube 'Demand', Tak Pandai Bawa Diri" -Ziana Zain

3-1-2017 01:32 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 15281| Komen: 99|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Tidak keterlaluan jika dikatakan bakat milik penyanyi bersuara emas, Ziana Zain ini sukar dicari galang gantinya.
Foto: IG Ziana Zain

Tidak keterlaluan jika dikatakan bakat milik penyanyi bersuara emas, Ziana Zain ini sukar dicari galang gantinya.

Personaliti jelita itu mengakui yang dia memang bekerja keras untuk berada di tahap sekarang dan sentiasa berdiri di atas bakat sendiri.

Berbeza dengan sekarang, Ziana berasa ramai artis baharu yang meraih popular secara mendadak menerusi media sosial dan mudah tenggelam selepas hanya nyanyi satu lagu.

Foto: IG Ziana Zain

“Sekarang artis mendadak naik dan alami kejutan budaya. Mereka mudah 'demand’ dan apabila media tidak mahu promosi, kerjayanya pun terus habis. Mungkin mereka tak reti bawa [diri] dalam industri atau mungkin hanya popular dengan satu lagu sahaja,” katanya kepada ProjekMMO.

Ziana,49 bagaimanapun mengakui yang artis laman YouTube menghiasai dunia seni kerana mereka mempunyai ramai peminat dan ia senario yang tidak boleh dihalang.

Foto: IG Ziana Zain
“Ada sesetengah mereka di YouTube pun sudah popular. Itu kategori yang berbeza sebenarnya. Ada juga artis yang popular seiring dengan bakat tetapi ada yang tidak. Itu orang kata teknologi ini merebak. Sesetengahnya mempunyai peminat tetapi kita tidak boleh hentikan.”

Walau apa pun yang dikatakan, masing-masing mempunyai pendapat tersendiri. Jika dilihat, artis kelahiran Youtube seperti Yuna sudah pun mengharumkan nama negara di pentas dunia.

Mungkin yang selebihnya belum bernasib baik atau mungkin memang tiada rezeki di dalam bidang seni. Apa kata anda? -CARI
10

Bagus
6

Marah
13

Terkejut
3

Sedih
5

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (42 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mzzenma 3-1-2017 01:34 PM
tapi suara akak jena pun dah kelautan dalam pacific
Quote jointhecurse 3-1-2017 01:37 PM
ikt zaman la kak
Quote naina 3-1-2017 01:37 PM
Ko nyanyi live pun haukk
Dok tarik2 smpi sumbang lg
Quote AppropriateNick 3-1-2017 01:38 PM
mari hencap kak zena beramai2...mariah carey versi Malaysia kan
Quote GegarVaganja 3-1-2017 01:45 PM
Shadap la nekjenna.
Tgk dek Aiman Tino, semangat dia siap buat eksperimen populariti.
Retis dulu ada buat eksperimen?
Quote esteryen 3-1-2017 01:47 PM
Dulu ramai samakan ZianaZain with JLo..now, nampak sgt Ziana berkali ganda lagi WOW and look so much classy berbanding ngan JLo..

And Ziana even 2 years older dari JLo..orang western mmg nampak tua cepat
Quote adeqo 3-1-2017 01:48 PM
mzzenma replied at 3-1-2017 01:34 PM
tapi suara akak jena pun dah kelautan dalam pacific

Lautan hindi uolsss..  
Quote mzzenma 3-1-2017 01:56 PM

yang mana paling dalam chuolls..sedalam tu lah tahap hauk suara sheolls sekarang


Quote FARRAZOOL 3-1-2017 01:58 PM
Makin runcing n tajam dagu kak jena
Quote matchstick 3-1-2017 02:02 PM
nek jena kutuk org jgn sampai mendapat cash mcm nek mariah carey di malam tahun baru sudehh
Quote wirazam 3-1-2017 02:15 PM
naina replied at 3-1-2017 01:37 PM
Ko nyanyi live pun haukk
Dok tarik2 smpi sumbang lg

kannnnnnnnnnnnnnnn
Quote debab76 3-1-2017 02:16 PM

lautan pacific yach! tersembur air detox meols sewaktu gegarvaganza kelmarin
Quote imransulaiman 3-1-2017 02:16 PM
Ziana Zain 49 tahun umur? Seriously?? Ke main belasah je letak umur?
Quote wirazam 3-1-2017 02:16 PM
mohon join gv4.....

kalau berani larr
Quote kucen_miang 3-1-2017 02:22 PM
esteryen replied at 3-1-2017 01:47 PM
Dulu ramai samakan ZianaZain with JLo..now, nampak sgt Ziana berkali ganda lagi WOW and look so much ...

iye ke?





Quote net_level 3-1-2017 02:29 PM
nek na... artis youtube is so yesterday...
now we have artis smule ya...  dan... chuols pun takdela pandai bawak diri sangat... naseb ada peminat2 bapok ja
Quote wana89 3-1-2017 02:31 PM

lawa..cantik
meleleh tengok
OT sikit..kalo curvy body macam ni, nak buat senaman apa yer??
gitew...
Quote mokcikKSKB 3-1-2017 02:41 PM
kucen_miang replied at 3-1-2017 02:22 PM
iye ke?

What about this?
Quote mokcikKSKB 3-1-2017 02:42 PM
Walau sora acik jena agak hauk lately tp lg dia evergreen di mana2 pusat karok.lagu wajib aku utk karok tu..

Lihat semua komen(99)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 05:53 PM GMT+8 , Processed in 0.081275 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top