CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Video@CARI Gaya Hidup Lihat artikel

Hangat- Hangat Tahi Ayam, Resolusi Tahun Baharu Dah Tak Relevan?

3-1-2017 12:48 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3077| Komen: 18|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Tidak lengkap rasanya masuk ke tahun baharu, jika tiada azam atau resolusi yang mengiringiya.

Artikel Oleh Myra Rozi | Video Oleh ZS Tan | Suntingan Visual Oleh Danny Ng l Suara Latar Oleh Myra Rozi


Tidak lengkap rasanya masuk ke tahun baharu, jika tiada azam atau resolusi yang mengiringinya.

Ada yang berpendapat yang azam tahun baharu dapat membuatkan seseorang itu fokus dalam mengejar cita-cita dan impian yang selama ini diidamkan. Namun, ramai di kalangan kita hanya tahu mencanang tanpa benar-benar berniat untuk melakukannya.

Lantas, di manakah relevannya mempunyai resolusi tahun baharu jika tiada sebarang tindakan dilakukannya ke arahnya? -CARI

14

Bagus
11

Marah
4

Terkejut
6

Sedih
12

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (56 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote siskepoh 3-1-2017 03:21 PM
mmg x relevan ponnn. yg penting niat di hati je. kalau duk canang, tapi action xda buatpe?  kawan sis banyak yg camni. xda progress pon hidup deols. huhu
Quote Star_el 3-1-2017 03:22 PM
siskepoh replied at 3-1-2017 03:21 PM
mmg x relevan ponnn. yg penting niat di hati je. kalau duk canang, tapi action xda buatpe?  kawan si ...

pernah terbaca before this, kalau nak buat something jgn war2kan. Kalau dah canangkan peratus utk xbuat tu lagi tinggi.
So azam dgn diri sendiri sudah
Quote siskepoh 3-1-2017 03:25 PM
Star_el replied at 3-1-2017 03:22 PM
pernah terbaca before this, kalau nak buat something jgn war2kan. Kalau dah canangkan peratus utk  ...

kensss. ni tak, masok taun baru je penoh ha timeline fb, twitter sume "azam aku tahun ni...azam aku tahun ni." pastu masok 2hb je sume kelaut. kikiki

Quote dodolgemok 3-1-2017 03:39 PM
Kenapa tarikh tt post 1.1.1970? Tt dtg dri masa silam ke? Mesti terkejut tgok kakmah kan?
Quote WhiskeyScotch 3-1-2017 03:40 PM
Tak perlu tunggu tahun baru nak berazam. Tiap-tiap hari pun boleh berazam. Bukan confirm pun azam tahun baru tu termakbul.
Quote RatuDunia94 3-1-2017 05:30 PM
Iols more to azam jangka pjg bukan tahunan yach.. So feel free utk hit the target..
Quote otomatic_prince 3-1-2017 06:39 PM
penting utk senaraikan tp xperlu canang dlm fb bagai...cukup sendiri tahu
Quote jazaa100 3-1-2017 07:09 PM
dodolgemok replied at 3-1-2017 03:39 PM
Kenapa tarikh tt post 1.1.1970? Tt dtg dri masa silam ke? Mesti terkejut tgok kakmah kan?

Aku baru nk tanya....
Quote ronapink 3-1-2017 07:29 PM
dodolgemok replied at 3-1-2017 03:39 PM
Kenapa tarikh tt post 1.1.1970? Tt dtg dri masa silam ke? Mesti terkejut tgok kakmah kan?

kait dengan kak mah juga,

mesi kakmah masa tu sweet jer..

perut kempis lagi..
Quote dodolgemok 3-1-2017 07:35 PM
ronapink replied at 3-1-2017 07:29 PM
kait dengan kak mah juga,

mesi kakmah masa tu sweet jer..

Ye lah, waktu tu kakmah msih awet muda, sekarang tinggal nak diawet jdi mumia jah
Quote finesse 3-1-2017 07:38 PM
dodolgemok replied at 3-1-2017 07:35 PM
Ye lah, waktu tu kakmah msih awet muda, sekarang tinggal nak diawet jdi mumia jah

Tak baik ckp mcm tu bangdol..

Btw, apa azam tahun baharu bangdol? Nak kembangkan bisnes klinik ke apa?
Quote ronapink 3-1-2017 07:41 PM
dodolgemok replied at 3-1-2017 07:35 PM
Ye lah, waktu tu kakmah msih awet muda, sekarang tinggal nak diawet jdi mumia jah

hihihi..

ada je jawapan dodol..

kecik hati kakmah dengar dia nak diawetkan
Quote dodolgemok 3-1-2017 08:02 PM
finesse replied at 3-1-2017 07:38 PM
Tak baik ckp mcm tu bangdol..

Btw, apa azam tahun baharu bangdol? Nak kembangkan bisnes klin ...

Nak berhenti main pokemon go
Quote seramado 5-1-2017 11:38 AM
nak berjimat, elak boros..huhuhu
Quote ReginaGeorge 11-1-2017 06:03 AM
Takyah tunggu new year pon kalau niat dah nak berubah.
Quote Bedah.Cun 11-1-2017 07:56 AM
Azam mak nak tonyoh muka kemek bitchinkies kat blok sebelah tue dengan stiletto makk neh
Quote surwanis 11-1-2017 03:27 PM
kepo hapdate kat fb jek..tp nanhado
Quote Artemesiaa 10-1-2020 11:43 AM
Tak perlu berazam yang akhirnya tak mampu dicapai go with the flow je

Lihat semua komen(18)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 07:18 AM GMT+8 , Processed in 0.073037 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top