CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Antarabangsa Lihat artikel

Penyanyi Pop Britain George Michael Meninggal Dunia Pada Usia 53 Tahun

26-12-2016 11:50 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 10233| Komen: 125

Description: Penyanyi pop terkenal Britain, George Michael yang mula mencipta populariti dengan kumpulan muzik Wham! dan berjaya menjual lebih 100 juta album sepanjang kerjayanya, meninggal dunia pada usia 53 tahu ...

Takziah! Penyanyi pop terkenal Britain, George Michael disahkan meninggal dunia dan berita kematiannya menggemparkan dunia hiburan antarabangsa. 


Memetik laporan The Guardian, pegawai serantanya berkata beliau menghembus nafas terakhir pada usia 53 tahun semalam di rumahnya dengan penuh ketenangan. 

“Dengan penuh rasa sedih kami mengesahkan George meninggal dunia di rumahnya pada Krismas."

Difahamkan ahli keluarganya meminta supaya privasi mereka dihormati pada waktu sukar dan penuh emosi ini. Tidak ada komen lanjut pada masa ini.

George Michael yang mula mencipta populariti dengan kumpulan muzik Wham! dan berjaya menjual lebih 100 juta album sepanjang kerjayanya.

Terkenal dengan lagu seperti “Club Tropicana”, “Last Christmas”, “Careless Whisper” dan “Faith”, beliau dijadualkan melancarkan dokumentari pada 2017 selepas bertahun-tahun mengelak untuk bertemu orang ramai sehingga menyebabkan banyak media mengaitkannya dengan dadah.


George Michael atau nama sebenarnya Georgios Kyriacos Panayiotou, lahir di utara London pada 1963.

Beliau bertemu Andrew Ridgeley di sekolah menengah sebelum menubuhkan Wham! pada 1981.

Dengan wajah tampan mereka, pasangan duet itu berjaya menawan hati peminat dan menjadi kupulan pop terbesar di Britain.

Pada 2011, beliau dimasukkan ke hospital di Vienna selama beberapa minggu kerana dijangkiti pneumonia, dan kemudian dikatakan sedang nazak.- CARI

sumber foto: www.hellomagazine.com & http://img.wennermedia.com/

15

Bagus
28

Marah
35

Terkejut
30

Sedih
33

Lawak
31

Bosan

Friends Rank (172 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dcruins 26-12-2016 08:33 AM
Sir Elton John diminta beri sepatah dua....
Quote dcruins 26-12-2016 08:37 AM
Pelapis2 generasi baru gang2 songsang macam Adam Lambert pun diminta beri sepatah dua....
Quote dcruins 26-12-2016 08:39 AM
Edited by dcruins at 26-12-2016 09:08 AM

    Queen  George Michael and Lisa Stansfield -  These Are the Days of Our Lives           
  
https://www.youtube.com/watch?v=JvZ4CXd7Ti0

[youtube]v=JvZ4CXd7Ti0[/youtube]
Quote sukacactus 26-12-2016 08:41 AM
My shoolmate dl minat sungguh kat mendiang
Masa tu mendiang blum keluar almari lg  
Teringat video music Faith
Quote kemaruk 26-12-2016 08:44 AM
Damn.. baru karok lagu careless whisper 2-3 hari lepas
Quote MissNigga 26-12-2016 08:46 AM
Rest in Peace ... Mike ...
Nothing last forever ...

Paling minat lagu Careless Whisper ... evergreen song
Quote batmana 26-12-2016 09:03 AM
Tk kenal mamat ni..
Quote dcruins 26-12-2016 09:05 AM
Betul2 last X'mas daaaaaa......Freddie Mercury dah tunggu kat sebelah.
Quote mbhcsf 26-12-2016 09:05 AM
Condolences to mr georgios kyriacos panayiotou

- careless whisper
Quote famri7 26-12-2016 09:05 AM
Inalillah.semoga allah mencucuri..partner kunyit heshe pon cash kena aids khanz..doa baik2 jer la.
Quote mbhcsf 26-12-2016 09:07 AM
Eh nicola sturgeon pun terkesan ye...sodt hearted jugak ye this anchor lady as in party wise
Quote dubuk 26-12-2016 09:12 AM
Brother Can You Spare A Dime
Quote dcruins 26-12-2016 09:14 AM
"I Never Gonna Dance Again, Guilty feet have got no rhythm"........

Quote AbukRokok 26-12-2016 09:14 AM
wham careless whisper
last christmas
Quote dcruins 26-12-2016 09:23 AM
dubuk replied at 26-12-2016 09:12 AM
Brother Can You Spare A Dime

Tuuu metal band Ozzy Osbourne kata "No Rest For The wicked"......

Quote JDT 26-12-2016 09:28 AM
RIP George.
Betul2 Last Christmas dia tahun ni.
Quote Pajeri_Nenas 26-12-2016 09:31 AM
suka lgu duet dgn Mary j tu.APA tajuknya ntah
Quote EJALTI 26-12-2016 09:31 AM
RIP........
Quote FanTasyCreaTioN 26-12-2016 09:39 AM
R.I.P

cute juga


Lihat semua komen(125)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 02:57 AM GMT+8 , Processed in 0.104039 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top