CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Video@CARI Apa Kata Mereka? Lihat artikel

Presiden Baharu AS Anti-Islam, Apa Nasib & Masa Depan Dunia Muslim?

10-11-2016 12:27 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 7133| Komen: 52|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Selepas diumumkan sebagai Presiden Amerika Syarikat yang ke-45, kemenangan Donald Trump dari Parti Republikan itu telah mencetuskan pekbagai reaksi dari orang ramai.

Artikel Oleh Myra Rozi | Video Oleh Danny Ng| Suntingan Visual Oleh Ling Angie l Suara Latar Oleh Myra Rozi


Selepas diumumkan sebagai Presiden Amerika Syarikat yang ke-45, kemenangan Donald Trump dari Parti Republikan itu telah mencetuskan pelbagai reaksi dari orang ramai.

Trump yang dikenali sebagai seorang yang Anti-Islam telah mencetuskan kebimbangan muslim tentang masa depan politik dunia. -CARI
14

Bagus
26

Marah
19

Terkejut
18

Sedih
14

Lawak
28

Bosan

Friends Rank (119 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kemaruk 10-11-2016 12:29 PM
sejak bila pulak trump anti-islam?
Quote kornea 10-11-2016 12:33 PM
Macam la tak sedar kafir  bapok semua tak akan mampu hapuskan Islam. Dasar wartawan Cari miskin hina semua berhutang sama along keliling pinggang

@CARI-MRO
Quote Nenasketum 10-11-2016 01:03 PM
Dia cakap semalam "I am the president for all Americans regardless color, religion or race".
Quote Maideen. 10-11-2016 01:08 PM
President Trump bukan anti Islam. Dia cuma meluat dengan orang Islam.

Ada beza tu.......

Apa apa pon kita bersyukur kehadrat Illahi kerana dengan kudrat dan iradatnya jua telah memberi kemenangan kepana Trump!

Wallahuaam.
Quote dauswq 10-11-2016 01:14 PM
aku pun rase trump bukan anti-islam

dia cuma tak suka immigrant yg masuk buat kacau

btw mmg cari ni berguna2 naikkan racial issues utk raih undi...

bawah pentadbiran dia nnt, dia akn letak gak muslim terutamanya dr republican..

samelah sentimen org kita yg tak suka bangla, rohinghya, indon semua tu
Quote batman_2007 10-11-2016 01:23 PM
Tak de mende lahh. Baik trump la sb dia tau apa nk buat. Bukan acah2 deliver speech kebaboom tp result 8 years jd presiden pun mcm tu jer.

Nampak sgt vote popular bukan penentu result sebenar. Setakat keyboard warrior jer la mampu. Acik2 muda belia malas nk kuar vote agaknya mampu cerca org behind computer je.

Cant wait nk tgk apa trump nk bikin...
Quote God_Eater 10-11-2016 01:24 PM
Maideen. replied at 10-11-2016 05:08 AM
President Trump bukan anti Islam.  Dia cuma meluat dengan orang Islam.

Ada beza tu.......:lo ...

presiden trump aman2 saja dgn DS Najib  
Quote Maideen. 10-11-2016 01:41 PM
God_Eater replied at 10-11-2016 01:24 PM
presiden trump aman2 saja dgn DS Najib

Bini bini dia orang pon kata nya pergi buat rambut kat kedai cina yang sama....

Wallahualam.
Quote damian_lee 10-11-2016 01:42 PM
ala macam la korang very the suka ... like2 ... cinta mati .... BFF together2 ... dengan  bangla and yindon ......

Quote cik-jaja 10-11-2016 06:20 PM
semoga semuanya baik2 je
Quote kelana36 10-11-2016 06:26 PM
UAE and Saudi ada trillion of money invested kat US. sebab tu duit dia orang pegged to usd.
so how?
Quote Lollipop111 10-11-2016 06:49 PM
klu iye pon, jgn lwn api dgn minyak...
Quote FOTHER-MUCKER 10-11-2016 06:51 PM
lebih kurang je dengan kerajaan msia. Saya kenal beberapa orang European berugama Christian yang dah menetap di malaya selama 20-30-40 berkahwin dengan local. Dah berapa kali minta PR dan blue ic semua rejected. Di malaya foreigner tidak dilayan seperti ummah local. Di negara kapir lahanat eropah... you Islam ka Buddha ke Hindu ka pemegang passport malaya ke, passport India ke, mana mana passport dilayan sama rata.

Tapi kalau berugama Islam walaupun miskin + duduk di malaya beberapa tahun je apply confirm dapat pr ataupun blue ic.

Quote saladin780 10-11-2016 06:52 PM
Masa dpn muslim, muslim sendiri yg tentukan lah, dah knp nk bersandarkan pada trump?
Quote FOTHER-MUCKER 10-11-2016 06:52 PM
Jadi tak payah nak sentap dengan trump.
Quote pyropura 10-11-2016 07:22 PM
..sedap aje cakap trump beli undi, acik pelda tak penah gi oberc begitulah, acuan kepalanya umnok semata mata ...
Quote pyropura 10-11-2016 07:24 PM
,,kan dah kowtim dgn China, kan China segala2nya sekarang, nak takot apa lagi??
Quote Nt-ViruS 10-11-2016 07:48 PM
ini menunjukkan betapa kuatnya pengaruh US pada dunia luar.
President US yang dipilih tapi negara lain pun turut sama ambil berat.

ke korea ke kite.
Quote chazey 10-11-2016 07:55 PM
Edited by chazey at 10-11-2016 07:57 PM
FOTHER-MUCKER replied at 10-11-2016 06:51 PM
lebih kurang je dengan kerajaan msia. Saya kenal beberapa orang European berugama Christian yang dah ...


Ada betulnya.

Mak kawan ai Jawa Kristian menetap di Tawau,  Sabah. Dari tahun (akhir)  1980an sampai sekarang gagal dapat IC biru.

Tapi anak2 semua warganegara la walau dia kawen dengan orang Timor Leste.

Lihat semua komen(52)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 05:16 PM GMT+8 , Processed in 0.089724 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top