CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Video@CARI Hiburan Kini Lihat artikel

Artis Minta Pelepasan Cukai: Berapa Banyak Yang Mereka Mahu Lagi?

9-11-2016 04:16 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 7620| Komen: 36

Description: Rupanya potongan cukai penampilan diri untuk penggiat seni sudah pun diberikan pihak kerajaan seperti potongan bagi bayaran jurusolek, sewaan pakaian, pengurusan artis, kos perjalanan dan lain-lain. P ...

Artikel Oleh Maly Rosli | Video Oleh Danny Ng | Suntingan Visual Oleh Yen Jean Siang

Rupanya potongan cukai penampilan diri untuk penggiat seni sudah pun diberikan pihak kerajaan seperti potongan bagi bayaran jurusolek, sewaan pakaian, pengurusan artis, kos perjalanan dan lain-lain. Pelepasan cukai apa lagi ingin diminta artis itu?  

Sedangkan atlet negara yang mempunyai tunggakan cukai pun tidak diberi layanan khas walaupun untuk menjalankan tugas demi negara dalam pertandingan besar di luar negara, mengapa artis perlu diberi pelepasan cukai? - CARI
19

Bagus
22

Marah
19

Terkejut
21

Sedih
20

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (120 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote fynnkakiblock 9-11-2016 04:23 PM
tu TT ke yang?
Quote CARI-MAMS 9-11-2016 04:24 PM
ya benar...hiks
Quote fynnkakiblock 9-11-2016 04:25 PM

TT nervous ye
Quote whadda 9-11-2016 06:00 PM
special sangat ke ko nak lepas cukai... kejar je lhdn kat retis2 yg tak abeh2 nak show off harta kat socmed ni
Quote mrsqueen 9-11-2016 06:09 PM
sebenarnya bile nowa buat statement mcm tu menunjukkan banyak retis ni tak amik tau hal financial sendiri.senua serah kat org smpai bab cukai ko bole claim baik pon ko tak tau.ni la beza artis yg tak berapa bijak dgn yg bijak
Quote flipolivio 9-11-2016 06:18 PM
jutawan2 kosmetik atau yang untung byk jual baju/jubah dkt media sosial tu lhdn xkejar ke? ke theyols mmg bayar? tp rasa mcm ada je yg x bayar
Quote mieymiey 9-11-2016 06:21 PM
Hai TT CARI MAL bertudung hijau
Quote xtravaganza 9-11-2016 06:27 PM
Mintak la plepasan cukai bnyk2 lg.. nti aku nk apply jd retis gak nih
Quote adelea 9-11-2016 06:33 PM
CARI-MAL replied at 9-11-2016 04:16 PM
Artikel Oleh Maly Rosli | Video Oleh Danny Ng | Suntingan Visual Oleh Yen Jean Siang

Rupany ...

Dia nak mintak maintenance cost punya pelepasan pulak..di nak kekal cantek supaya dapat jadi mennatu menteri.

Ke ada yg bercita2 nak jadi permaisuri agung.
Maklumla.. bakal agung kan Duda..
Quote Mawar_Helena 9-11-2016 06:34 PM
xtravaganza replied at 9-11-2016 06:27 PM
Mintak la plepasan cukai bnyk2 lg.. nti aku nk apply jd retis gak nih

nanti kau nak g apply jgn lupa ajak aku.aku pom nak jd retis .untung.bnyk plepasan cukai
Quote wanitajelita 9-11-2016 06:36 PM
dapat boifren kaya anak menteri...

dapat sponsor sana-sini...

pergi mana-mana kadang2 kedai@shopping mall bagi free...


lagi nak mintak perlepasan cukai




Quote Mawar_Helena 9-11-2016 06:37 PM
adelea replied at 9-11-2016 06:33 PM
Dia nak mintak maintenance cost punya pelepasan pulak..di nak kekal cantek supaya dapat jadi menna ...

Agung negeri iols tu..
Quote xtravaganza 9-11-2016 06:45 PM
Mawar_Helena replied at 9-11-2016 06:34 PM
nanti kau nak g apply jgn lupa ajak aku.aku pom nak jd retis .untung.bnyk plepasan cukai

Hahahaha.. kt semua apply ramai2 jdk retis.. suam2 kuku pon retis gak.. dpt pelepasan jgk kannnn..
Quote Mawar_Helena 9-11-2016 06:49 PM
xtravaganza replied at 9-11-2016 06:45 PM
Hahahaha.. kt semua apply ramai2 jdk retis.. suam2 kuku pon retis gak.. dpt pelepasan jgk kannnn..

haruslah retis walaupun sendu nan hado..pada aku lah.kalau nk bg plepasan cukai baik bagi pada atlet negara .nmpk jugaklah sumbangan mereka pada negara ni
Quote melinda_kerr 9-11-2016 06:51 PM
TT ker tu? uols boleh jd anak didik mazidur. suara lantang bila jd host.
Quote GigaMom 9-11-2016 06:56 PM
Alorhh
::
Quote GigaMom 9-11-2016 06:56 PM
Alorhh
::
Quote ubiwankelubi 9-11-2016 06:58 PM
ok lhdn, next clarification pls.....atlit borang b atau borang be? dah tahu kategori, senang kita bincang epal ka oren ka....
Quote WajibulGhunah 9-11-2016 10:09 PM
Kalau jd mcm retis luar negara, sumbangan naikkn perlancongan di Malaysia xpe la jugak ni x.. sendu sedan je...harap cantik tp useless... iols tngk crush iols kt kolej lg letops + wangi dri retis lelaki meleis

Lihat semua komen(36)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 02:43 AM GMT+8 , Processed in 0.082028 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top