CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Nak Cari Makanan Asli Thailand? Kini Di Restoran Thai Tuk Tuk, Publika

2-11-2016 06:13 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 15427| Komen: 28|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Tak perlu bayar mahal-mahal untuk beli tiket kapal terbang semata-mata untuk merasa makanan Thai. Restoran Thai Tuk Tuk ada menyediakan makanan dari Thai yang dibawa istimewa dari negara itu.
Tak perlu bayar mahal-mahal untuk beli tiket kapal terbang semata-mata untuk merasa makanan Thai. Restoran Thai Tuk Tuk ada menyediakan makanan dari Thai yang dibawa istimewa dari negara itu.


Restoran ini dibuka di Publika, Jalan Dutamas. Muslim juga boleh mengunjungi dan memesan makanan di restoran ini kerana menu nya adalah 'pork free'.

Hiasan dalaman restoran ini pula kelihatan mesra dan bertenaga, jadi ia mudah menarik perhatian pengunjung dari kejauhan.

Restoran ini terkenal dengan makanan tepi jalan yang berasal dari Phuket, Bangkok, Chiang Mai, Udon Thani dan Hatyai. 
Menu disediakan pula adalah dari bermacam variasi. Dari makanan laut, hidangan mi dan sup, hinggalah ke hidangan nasi dan pencuci mulut.






Sumber foto: FB Nak Makan Mana

Sumber foto: https://heroralhighness.wordpress.com

Seperti biasa, makanan Siam pasti sedap-sedap belaka terutama Tomyamnya. Pasti 'terangkat'. Hanya harganya sedikit mahal dari makanan Thai yang boleh didapati di kedai-kedai biasa. Tapi, belum cuba, belum tahu bukan? Apa lagi? Marilah beramai-ramai serbu ke restoran Thai Tuk Tuk ini! - CARI
11

Bagus
13

Marah
13

Terkejut
10

Sedih
8

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (72 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pearl.silver 2-11-2016 06:44 PM
I is terliurr
Quote MissVixen 2-11-2016 07:18 PM
Uish... mahalnya. Kalau lokasi tepi pantai, sambil angin2 sepoi2 bahasa. Berbaloi la juga
Quote dubuk 2-11-2016 07:32 PM
sedapnyaaa
Quote CiliPadiSedap 2-11-2016 07:58 PM
dkt krabi nak makan murah makan kt pasar malam dia org, xsilap akak hari sabtu..  lg satu makan tepi jalan ada stall2 acik2 pakai tudung murah.. nasi dalam 40 baht..  nak aiskrim kelapa paling sedap dekat tepi pantai lupa nama acik tu.
Quote nut.legacy 2-11-2016 09:41 PM
Dah try.. pricey jugak maybe sbb location dia kat Publika. Food dia ok bole tahan sedap la and order air bandung ke apa tp dlm bahasa thai.. manis potong kaki.. huhu
Quote swayne 2-11-2016 09:57 PM
Kat Setia City Mall pum ada restoran Tuk Tuk. Tapi tak tahu lah sama ke tak. Selalu gak makan situ sebab sedap
Quote spiderman80 2-11-2016 10:39 PM
swayne replied at 2-11-2016 09:57 PM
Kat Setia City Mall pum ada restoran Tuk Tuk. Tapi tak tahu lah sama ke tak. Selalu gak makan situ s ...

Spidey pernah cuba di SCM. Tapi yang SCM tu Mr Tuk Tuk.
Sedap betul masakan depa.
Quote amyza 2-11-2016 10:48 PM
Terliur tgk tapi malas nak pegi jauh2. Iols mkn kt little rara je,jln kia peng/chowkit.tomyam pedaasss tp sedappp.
Quote irlene_hana 2-11-2016 11:04 PM
Edited by irlene_hana at 2-11-2016 11:06 PM

Aku org utara.. ada darah siam.. dah besa makan siam style.. Tapi dekat kl sel ni..susah naw aku nak jumpa makan masakan thai yg betul2 kick.. slm try x penah kena dengan tekak.. bl balik kg mmg pulun habis makan.. dtg sini susah jumpa..

Harap2 kedai ni kena la dgn tekak aku. Nanti plan nak try jg yg forumer ckp dkt scm mr tuk tuk .
Quote swayne 3-11-2016 05:04 AM
spiderman80 replied at 2-11-2016 10:39 PM
Spidey pernah cuba di SCM. Tapi yang SCM tu Mr Tuk Tuk.
Sedap betul masakan depa.

Mungkinkah kita pernah makan bersama tanpa disedari?




Quote manehnya 3-11-2016 08:59 AM
mmg mcm best, tatapi, no halal certificate...
Quote saladin780 3-11-2016 01:20 PM
spiderman80 replied at 2-11-2016 10:39 PM
Spidey pernah cuba di SCM. Tapi yang SCM tu Mr Tuk Tuk.
Sedap betul masakan depa.

jom spidey ke thailand..

sambil2 layan thaifud..bleh layan tiger show skali
Quote BebeQ 3-11-2016 01:59 PM
sedangan restoren cina yang tulis 'pork free' i tak masuk, apa bezanya dengan restoren ni. i is was-was gitu~
Quote BebeQ 3-11-2016 02:02 PM
irlene_hana replied at 2-11-2016 11:04 PM
Aku org utara.. ada darah siam.. dah besa makan siam style.. Tapi dekat kl sel ni..susah naw aku nak ...

warung opis i ni sebulan i makan sedap sbb tukang masak 3 org siam mari tapi lepas deepavali ni makcik tu kata masakan special dah takde lagi sbb 3 org tu dah lari, yang ada hadap je la goreng2 biasa tu.
Quote spiderman80 3-11-2016 10:29 PM
saladin780 replied at 3-11-2016 01:20 PM
jom spidey ke thailand..

sambil2 layan thaifud..bleh layan tiger show skali

Ok, bro jom.
Quote spiderman80 3-11-2016 10:29 PM
swayne replied at 3-11-2016 05:04 AM
Mungkinkah kita pernah makan bersama tanpa disedari?

Haah......mungkin.
Quote mirandanicky1 5-11-2016 12:49 PM
sedapppppppnya okay nk g sekarang jugakkkkkk
Quote Inezkhalidi 5-11-2016 05:25 PM
BebeQ replied at 3-11-2016 02:02 PM
warung opis i ni sebulan i makan sedap sbb tukang masak 3 org siam mari tapi lepas deepavali ni ma ...

Nampak menarik menunya. Pekerja lari tu memang biasa jadi. Yang harunya satu group datang, satu group juga lari...
Quote eizarz 5-11-2016 06:48 PM
spiderman80 replied at 3-11-2016 10:29 PM
Haah......mungkin.

aku rasa pun mcm penah mkn ternampak ko spidey kat scm   

Lihat semua komen(28)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 02:53 PM GMT+8 , Processed in 0.101914 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top