CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Lagi RM 4.2 Juta Ditemui SPRM

21-10-2016 10:42 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4465| Komen: 32

Description: Dalam operasi Op Water yang dilancarkan di seluruh negeri semalam, suruhanjaya telah menahan 19 suspek termasuk ketua jabatan dan jurutera jabatan itu untuk membantu siasatan.

Sumber Foto: Malaysiadateline.com

Sebanyak RM 4.2 juta lagi wang tunai milik kakitangan Jabatan Air Sabah hasil dari penyelewangan dana kerajaan ditemui oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Mayasia (SPRM).

Dalam operasi Op Water yang dilancarkan di seluruh negeri semalam, suruhanjaya telah menahan 19 suspek termasuk ketua jabatan dan jurutera jabatan itu untuk membantu siasatan.

“Suspek yang merupakan ketua bahagian dan daerah ini telah membuat kutipan antara 27 peratus hingga 30 peratus jumlah nilai projek Jabatan Air daripada kontraktor-kontraktor yang telah ditawarkan kerja sebut harga dan kerja-kerja kecemasan jabatan," kata Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM, Datuk Azam Baki kepada Utusan Malaysia.

Pihaknya sedang mengumpul bukti dan pelbagai dokumen perolehan dan tuntutan telah dirampas.

Kesemua 19 tangkapan telah dibawa ke Mahkamah Majistret Kota Kinabalu, Mahkamah Majistret Tawau serta Mahkamah Majistret Sandakan hari ini dan pihaknya berjaya mendapatkan perintah tahanan reman terhadap kesemua mereka.

Azam juga menyeru supaya semua pihak tidak membuat sebarang spekulasi dan memberi ruang SPRM untuk menjalankan siasatan. -CARI
12

Bagus
9

Marah
13

Terkejut
12

Sedih
22

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (90 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote spiderman80 21-10-2016 10:46 AM
Rumah Spidey nak jumpa RM420 pun susah. Ini senang-senang jumpa berjuta-juta ringgit.:
Quote teen_angelJB 21-10-2016 11:10 AM
spiderman80 replied at 21-10-2016 10:46 AM
Rumah Spidey nak jumpa RM420 pun susah. Ini senang-senang jumpa berjuta-juta ringgit.:

Kesian spidey..
Uma i ada sarang spidey jerr
Quote Lista 21-10-2016 11:15 AM
So...tak lama lepas tu, kesemua tertuduh dibebaskan, keja mcm biasa. Wayang je lebih...
Quote spiderman80 21-10-2016 11:22 AM
teen_angelJB replied at 21-10-2016 11:10 AM
Kesian spidey..
Uma i ada sarang spidey jerr

AngelJB, tolong jaga sarang labah-labah tu elok-elok tahu?
Kebahagiaan Encik Labah-labah, isteri dan anak-anaknya berada di tangan anda.
Quote Simunggu 21-10-2016 11:30 AM
pokci simpan dalam tin melo...kubur dalam hutan...jota jota...pe lah cari...
Quote DayangKirana 21-10-2016 11:49 AM
baru satu jabatan..agak-agak, jabatan lain ada yang panas bontot tak? mana la tau kan..?
Kot2 ada jugak yang tak telus..
Quote cHimo 21-10-2016 11:57 AM
Tolong siasat jabatan2 lain kat Sabah juga tak mustahil set2 makan duit haram tak berkuntum kat jabatan lain juga.
Quote jejaka00 21-10-2016 11:58 AM
DayangKirana replied at 21-10-2016 03:49 AM
baru satu jabatan..agak-agak, jabatan lain ada yang panas bontot tak? mana la tau kan..?
Kot2 ada  ...

ni baru dapat bongkar satu ... agak-agak berapa banyak lagi kes macam ni khen
Quote nut.legacy 21-10-2016 02:56 PM
tolong siasat segala jabatan dalam Malaysia ni...
Quote smurfetz 21-10-2016 03:03 PM
tu baru jabatan.. kalo menteri2 ntah cemana la agaknya
Quote budaktua 21-10-2016 03:07 PM
“Suspek yang merupakan ketua bahagian...............


ketua bahagian apa? bahagian dlm jabatan air ke bahgian dlm parti..?
Quote xAthenax 21-10-2016 03:11 PM
  1. [color=Red]Azam juga menyeru supaya semua pihak tidak membuat sebarang spekulasi dan memberi ruang SPRM untuk menjalankan siasata[/color]n
Copy the Code




macam mana orang tak speku
sebab biasanya after all the huha
diam diam hilang gitu
Quote Manjahati 21-10-2016 03:13 PM
Harap sprm korek smpi ke akar umbi... Jgn minggu ni tahan minggu depan dpt lepas... Hukum dorang yg x amanah ni
Quote famri7 21-10-2016 03:18 PM
Macam kimak jah prangai umahan sabah..propa2 maksum ujunh2
Quote kentel 21-10-2016 03:30 PM






hmmmm....................
Quote OmJualGas 21-10-2016 04:00 PM
Edited by OmJualGas at 21-10-2016 04:13 PM
kentel replied at 21-10-2016 03:30 PM
hmmmm....................

adehhhhh.....dunia..dunia....
Quote -electrifying- 21-10-2016 04:18 PM
spiderman80 replied at 21-10-2016 10:46 AM
Rumah Spidey nak jumpa RM420 pun susah. Ini senang-senang jumpa berjuta-juta ringgit.:

Bro, jmpe seposen dh ckup bertuah
Quote spiderman80 21-10-2016 04:23 PM
-electrifying- replied at 21-10-2016 04:18 PM
Bro, jmpe seposen dh ckup bertuah

Tu lah bro.
Quote reeny 21-10-2016 05:22 PM
dah berapa lama dorang nie mkn besar???

Lihat semua komen(32)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 06:11 PM GMT+8 , Processed in 0.087722 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top