CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Bajet 2017 Bukan Bajet Pilihan Raya Umum -Najib

21-10-2016 10:14 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4449| Komen: 27

Description: Kerajaan akan memastikan Bajet 2017 digunakan sebaiknya, terutama dalam menangani isu kos sara hidup yang makin meningkat
Sumber Foto: mStar Online

Kerajaan akan memastikan Bajet 2017 digunakan sebaiknya, terutama dalam menangani isu kos sara hidup yang makin meningkat serta menyediakan lebih banyak rumah mampu milik untuk golongan muda.

Selain itu, bajet akan digunakan untuk langkah persediaan awal bagi memastikan rakyat mempunyai simpanan mencukupi sehingga akhir hayat.

Dasar lain termasuk sasaran-sasaran defisit, langkah-langkah untuk memacu aktiviti ekonomi, serta usaha dalam memastikan sistem kewangan jangka panjang yang sihat.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kepada Mstar Online, Bajet 2017 akan mencerminkan komitmen kerajaan untuk memastikan asas-asas ekonomi negara kekal cergas dan kukuh.


Beliau juga menyangkal andaian pengulas bahawa bajet tahun ini akan menjadi bajet 'Pilihan Raya Umum' -CARI


24

Bagus
19

Marah
13

Terkejut
13

Sedih
15

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (97 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote fish 21-10-2016 10:18 AM
dah ada benang bajet...
mcm suram je pasal bajet thn ni, thn2 lps dah mcm2 angin dgr sblm bentang

Quote katak hijau 21-10-2016 10:36 AM
fish replied at 21-10-2016 10:18 AM
dah ada benang bajet...
mcm suram je pasal bajet thn ni, thn2 lps dah mcm2 angin dgr sblm ...

Thn lepas najib siap tanya rakyat apa yg dorang harapkan utk bajet..thn ni krik krik krik
Quote liyanur 21-10-2016 10:41 AM
thn sblm ni kan ada forumer yg keje sana bukak thread tanya pendapat...
Quote fish 21-10-2016 10:43 AM
katak hijau replied at 21-10-2016 10:36 AM
Thn lepas najib siap tanya rakyat apa yg dorang harapkan utk bajet..thn ni krik krik krik

thn lps jg ada forumer yg kerja kat mof atau jpm yg dah pecah rahsia sikit2
thn ni nan hado, semua tutup mulut... takde yg menarik kot
Quote fishcracker 21-10-2016 10:47 AM
bole percaya ke tu
Quote spiderman80 21-10-2016 10:48 AM
Singa!

Quote badaksumbu 21-10-2016 11:02 AM
tiap2 tahun mmg najib akan mintak cadangan dpd rakyat utk bajet.

Salam 1Malaysia!

Seperti tahun-tahun sebelum ini, saya menitikberatkan penglibatan rakyat dalam penyediaan Bajet negara. Kesinambungan kepada itu, saya telah melancarkan laman khas #Bajet2017, di https://bajet2017.najibrazak.com/

Laman ini disediakan khas untuk membolehkan anda menyumbang cadangan dan pandangan secara terus kepada saya, sebagai salah satu usaha kolektif kita dalam menghasilkan sebuah Bajet untuk Malaysia.

Sekiranya anda pernah mendaftar di laman khas Bajet tahun lepas, anda boleh menggunakan Nama Pengguna dan Kata Laluan yang sama untuk perbincangan #Bajet2017. Anda juga boleh log masuk dengan menggunakan akaun Facebook dan Twitter.

Ayuh, cadangan anda diperlukan! Jangan ketinggalan untuk memastikan pendapat dan idea anda dipertimbangkan bagi Bajet 2017.

Saya mahu mendengar dan membaca setiap cadangan anda kerana sesungguhnya, negara ini kita bangunkan bersama.

Najib Razak


Quote lostnfaun 21-10-2016 11:22 AM
Ada jer sorg dkt blkg tue...
Quote eizarz 21-10-2016 11:38 AM
lostnfaun replied at 21-10-2016 11:22 AM
Ada jer sorg dkt blkg tue...

singa jadian...   
Quote jejaka00 21-10-2016 11:42 AM
tak harapkan pape pun tahun ni. fullstop
Quote izy 21-10-2016 11:58 AM
Dulu syok baca benang budget. Sbb ada informer.. hehehe
Quote lurve82 21-10-2016 12:08 PM
mcm xde apa yg best kot...
Quote mzzenma 21-10-2016 12:10 PM

macam mana rambut dia boleh terbentuk bulat elok macam tu eh?


Quote fish 21-10-2016 03:02 PM
ada 2 ke thread bajet ni...
Quote catalina 21-10-2016 03:05 PM
Kejayaan Lelaki Adalah Kerana Ada Wanita Dibelakangnya Yang Menjadi Kekuatan.

Quote dodolgemok 21-10-2016 03:30 PM
spiderman80 replied at 21-10-2016 10:48 AM
Singa!

Mai goshh nakal sgat komen sis! Mula2 dodol blur dtg mana singa bila scroll2 bawh baru paham
Quote spiderman80 21-10-2016 04:22 PM
dodolgemok replied at 21-10-2016 03:30 PM
Mai goshh nakal sgat komen sis! Mula2 dodol blur dtg mana singa bila scroll2 bawh baru paham

Hahaha
Quote -electrifying- 21-10-2016 05:00 PM
menakutkan nya yg blkg tu
Quote dodolgemok 21-10-2016 06:09 PM
Anyway kenapa benamg ni xlaku macam tahun lepas? Terpaksa dodol bukak malaysiakini dapig utk ringkasan bajet2017

Lihat semua komen(27)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 04:58 PM GMT+8 , Processed in 0.134860 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top