CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kuala Lumpur Mengalami Gangguan Bekalan Air Sementara

11-10-2016 06:09 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2929| Komen: 10

Description: Sejak semalam, beberapa kawasan di Kuala Lumpur pula mengalami gangguan bekalan air berpunca daripada kerja-kerja penggantian perkakasan rosak di kolam Ulu Pudu.
Sejak semalam, beberapa kawasan di Kuala Lumpur pula mengalami gangguan bekalan air berpunca daripada kerja-kerja penggantian perkakasan rosak di kolam Ulu Pudu.

Dalam kenyataan media, Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) melaporkan kawasan terjejas adalah Taman Kencana, Taman Pandan Indah, Taman Pandan Indah Komersial, Taman Maju Jaya, Taman Pandan Perdana dan Taman Cheras Indah.

"Kerja-kerja pembaikan sedang giat dijalankan bagi mempercepatkan bekalan air ke kawasan-kawasan terbabit. Bekalan air bantuan akan dihantar dengan lori tangki ke kawasan-kawasan terjejas.

"Gangguan bekalan air di kawasan itu dijangka pulih sepenuhnya menjelang petang ini," menurut kenyataan itu.

Ekoran krisis ini, pengguna dinasihatkan untuk menggunakan air secara berhemat semasa dalam tempoh pemulihan itu.


Sumber foto: Harian Metro


Pengguna boleh mendapatkan status terkini mengenai kerja-kerja pembaikan ini melalui aplikasi telefon pintar 'mySYABAS' dan www.syabas.com.my. - CARI
40

Bagus
35

Marah
30

Terkejut
27

Sedih
25

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (182 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ronapink 11-10-2016 08:36 PM
syabas         
Quote zamnie 11-10-2016 08:41 PM
4 ari gak takde air tp nasib baik ada air tangki kat rumah ni..
Quote Jesson-Jess 11-10-2016 10:54 PM
Salam sejahtera.

Peluang perniagaan dengan telefon anda dan jana pendapatan Lumayan !!

Sila layari web kami dan daftar di sini.. SEGERA !

http://teautonetwork.com/9617

Dan capai impian anda untuk kebebasan kewangan.

Terima kasih.
Quote hafeek 11-10-2016 11:10 PM
ni mesti DAP
Quote dodolgemok 11-10-2016 11:24 PM
Ni semua salah dapig! Cilake agen yahudi nk halang ummah berwudhu!:
Quote prettyuglybabe 12-10-2016 01:39 AM
turn kl pulak.. hari tu subang..
sampai aku beli tong gabak la..
Quote chinta89 12-10-2016 08:58 AM
laku la baldi dan tong2..
Quote woddy 12-10-2016 09:26 AM
noh omar x mau turun ka...hiihhihihi...
Quote monreyes 12-10-2016 09:41 AM
Pandan Indah dan kawasan sekitar xde air since Saturday la 8/10/2016...
Baru petang semalam air ada tapi pressure very low...
Air nak ke sinki pun x lepas, jauh sekali naik ke tanki...
Kena tadah kat luar je..
Mmg siksa xde air..baby sitter siap bitau nak ttp nursery...
Walhal anak aku transit je...
Hopefully lepas ni pulih la..
I dont mind la nak buat keje2 repair ke apa...
Tapi 4 hari straight no water....nak pitam...
At least selang2..dah la takde amaran pun

Quote TulipX 12-10-2016 12:24 PM
Info SYABAS : 10.30 pagi, Rabu 12 Oktober 2016 :

Status terkini : Pemulihan bekalan air wilayah Kuala Lumpur yang terjejas akibat gangguan tidak berjadual ekoran pencemaran di air mentah dan kerosakan ‘Inlet Valve’ kolam air pudu hulu. Status pemulihan bekalan air bagi kawasan-kawasan yang menerima bekalan melalui LRA Sg Langat yang dinyatakan di atas menunjukkan peningkatan peratusan pemulihan yang baik di kebanyakan kawasan yang terjejas (bekalan zon 1 & zon 2 dibuka) kecuali di beberapa kawasan tinggi dan di penghujung sistem agihan yang masih dalam proses pemulihan berperingkat dengan sasaran pemulihan keseluruhan kawasan lewat petang/malam hari ini.

Untuk makluman ketiga-tiga loji (LRA Sg Langat, LRA Semenyih, LRA Cheras) beroperasi dengan baik semenjak pengaktifan semula loji-loji tersebut.

Butiran status kawasan yang masih dalam proses pemulihan adalah seperti berikut :
1. Pandan indah komersial
2. Premis bertingkat di pandan indah dan pandan perdana.

Pihak kami sedang menyelaras agihan serta meningkatkan paras kolam kolam yang menyalurkan bekalan ke kawasan diatas dan sedang berusaha sebaik mungkin bagi mempercepatkan pemulihan. Bantuan lori tangki air masih terus digerakan ke kawasan-kawasan yang masih terjejas.

Kerjasama pengguna semasa proses pemulihan ini amatlah dihargai dan elakkan kesesakan di pusat panggilan kami dengan memuat turun aplikasi telefon bimbit mysyabas atau layari www.syabas.com.my atau layari facebook puspel syabas atau facebook air selangor untuk info terkini.

Segala kesulitan amatlah dikesali. Terima kasih.


Lihat semua komen(10)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 04:56 PM GMT+8 , Processed in 0.069275 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top