CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Samsung Gesa Hentikan Penggunaan Note 7 Serta Merta

11-10-2016 11:26 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5222| Komen: 35

Description: Syarikat pengeluar telefon pintar ternama, Samsung Electronics Co Ltd (Samsung) menggesa pengguna Galaxy Note 7 segera hentikan penggunaan telefon pintar itu sementara mereka menyiasat laporan kebakar ...
Syarikat pengeluar telefon pintar ternama, Samsung Electronics Co Ltd (Samsung) menggesa pengguna Galaxy Note 7 segera hentikan penggunaan telefon pintar itu sementara mereka menyiasat laporan kebakaran dialami peranti terbabit.



Sumber foto: Reuters

Samsung juga menegaskan bahawa mereka akan menggantung semua jualan model itu. 

September lepas, Samsung telah menarik semula 2.5 juta telefon itu selepas menerima laporan berkekenaan masalah bateri peranti terbabit dan menawarkan peranti gantian yang lebih selamat. Namun, kini telefon gantian itu pula dilaporkan terbakar selain mempunyai masalah bateri yang sama.

Seorang lelaki dari Kentucky mendakwa menyedari biliknya berasap selepas bangun dari tidur akibat daripada Note 7 gantian beliau yang terbakar. Manakala beberapa hari sebelum itu , sebuah pesawat penumpang dikosongkan di AS minggu lalu selepas mendapati peranti gantian itu mula berasap di kabin.


"Keselamatan pengguna adalah keutamaan kami dan kami akan menggesa untuk menghentikan semua pengeluaran model itu dan menggantikannya sementara siasatan dijalankan. 

 "Pengguna Galaxy Note 7 dan telefon gantiannya digesa untuk mematikan telefon bimbit mereka serta dilarang dari terus menggunakannya lagi serta merta mulai sekarang," jelas syarikat itu. - CARI

14

Bagus
20

Marah
5

Terkejut
12

Sedih
13

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (73 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Lollipop111 11-10-2016 11:47 AM
org dh tak percaya dah...
Quote shamsadis 11-10-2016 12:02 PM
bila kilang dekat China cash la cer bukak kilang kat Malaysia...jangan bukak kat Thailand plak
Quote cocorex 11-10-2016 12:10 PM
Teknologi samsung advance sgt kot smpai jd mcm tu
Quote Aiira 11-10-2016 12:13 PM
Makin kritikal Samsung Note 7 ni...
Dah replace dengan bateri baru pun masih terbakar.

Something wrong somewhere.
Better cepat cepat siasat puncanya.
Quote cmf_conan 11-10-2016 12:15 PM
apa kata tarik balik sume.. yg dah beli kasi refund..
Quote alieyrina 11-10-2016 12:25 PM
Atau pun tukar dgn model lain..duit baki bagi balik laa..

masa replace ritu x test dulu ka seblum bagi kat kastemer balik..
Quote BlueHand 11-10-2016 12:31 PM
ganti dgn pixel laaaa
Quote bangcak 11-10-2016 03:03 PM
dorang berlumba2 bangunkan teknologi 'fast charging'
pastu nak jual cepat sblm pesaing tiru dan klem idea tu.
sepatutnya uji guna la setaon dulu sblm pasarkan.

itu je puncanya.
Quote swayne 11-10-2016 03:32 PM
baru nak beliiii
Quote MH3703 11-10-2016 04:19 PM
padan muka...sape suruh beli samsung...
Quote atira 11-10-2016 04:26 PM
tepon aku nak kong dah.. dah menabung 7 tahun..
baru berangan nak beli note 7...
jadi bom la plak...

apa plak pilihan lain..
ipong7? mcm kurang orgasm plak...


pixel?
Quote ultra78 11-10-2016 05:04 PM
Dah ada la thread pasal ni semalam, dibuka oleh EJALTI

http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1018174&highlight=note%2B7
Quote cikanggun 11-10-2016 09:35 PM
atira replied at 11-10-2016 04:26 PM
tepon aku nak kong dah.. dah menabung 7 tahun..
baru berangan nak beli note 7...
jadi bom la plak. ...

S7 edge ok gak.... xde stylus jer...
Quote ResellerMaxis 11-10-2016 09:38 PM
atira replied at 11-10-2016 04:26 PM
tepon aku nak kong dah.. dah menabung 7 tahun..
baru berangan nak beli note 7...
jadi bom la plak. ...

Iphone 7 plus je
Quote ResellerMaxis 11-10-2016 09:39 PM
cmf_conan replied at 11-10-2016 12:15 PM
apa kata tarik balik sume.. yg dah beli kasi refund..

Memang dah start scrap pun..semua pengguna digesa berhenti guna
Quote kemaruk 11-10-2016 09:42 PM
bangcak replied at 11-10-2016 03:03 PM
dorang berlumba2 bangunkan teknologi 'fast charging'
pastu nak jual cepat sblm pesaing tiru dan kl ...

Bangkem kagum dengan teknologi fast charging dari samsung nih.. dulu2 kalau nak charge penuh, kena charge masa masuk tidur, bila bangun pagi esok baru penuh...

Sekarang sejam lebih je dah boleh charge penuh.. pastu boleh pakai phone nih sehari lebih kalau guna untuk layan internet/whatsapp je..

Harap2 kes letup2 nih tak membantutkan usaha samsung untuk membangunkan teknologi fast charging nih..
Quote hafeek 11-10-2016 11:29 PM
rugi giler
Quote clarizsa 11-10-2016 11:53 PM
Mujur i x sempat bli sbb gigih tggu kaler pink.. hahahaha

X sabarnya tggu iphone7..
Quote altimi 11-10-2016 11:59 PM
kemaruk replied at 11-10-2016 09:42 PM
Bangkem kagum dengan teknologi fast charging dari samsung nih.. dulu2 kalau nak charge penuh, kena ...

Teknologi Qualcomm sebenarnya....


Lihat semua komen(35)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-4-2023 02:54 PM GMT+8 , Processed in 0.096220 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top