CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Masjid Khas Untuk Transgender Di Indonesia

10-6-2016 10:10 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 5349| Komen: 37

Description: “Kita juga mengajar masyarakat tentang siapa
oleh Adib Za

Siapa sangka di Indonesia, sebuah negara berpenduduk Islam terbesar dunia mempunyai masjid khas untuk transgender yang terletak di Yoqyakarta. 


Di masjid itu, para peserta yang terdiri daripada maknyah atau pondan akan diajar mengenai Islam. 

“Kita juga mengajar masyarakat tentang siapa dan apa itu transgender bagi membolehkan mereka membuka minda untuk menerima transgender kerana semua orang itu adalah manusia,” ujar Pengarah Madrasah, Shinta Ratri. 

Menerusi satu liputan video yang dilakukan oleh Channew 4 News, mereka berkesempatan menemubual salah seorang peserta di situ yang dikenali sebagai Noor Ayu. 

“Saya rasa mereka yang kata saya sesat, mereka yang tak memahami,” ujarnya yang turut mengakui akan keluar malam untuk mencari lelaki. - CARI Infonet


Sumber: FMT


14

Bagus
17

Marah
18

Terkejut
15

Sedih
18

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (97 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pearl.silver 10-6-2016 12:22 AM
Bagaimana transgender solat?
Ikut cara laki atau perempuan..
Quote melinda_kerr 10-6-2016 12:36 AM
suka hatilah.. asal bahagia di dunia
Quote cmf_premierleag 10-6-2016 12:38 AM
Peliknya hidung dia
Quote dani-rox 10-6-2016 12:58 AM
biarlah dia org, selagi tak mengganggu dan memudaratkan org lain... live and let live.
Quote pyropura 10-6-2016 01:47 AM
... mungkinkah @hailon2  dAN @mepu15  itu transgender? hari siang meraka jantae, malam mereka tukar jadi tino...??
Quote mdhelmi 10-6-2016 09:27 AM
bagus ni
usaha untuk menggalakkan transgender utk pergi ke masjid
masih ada lagi sinar utk mereka
Quote brown_pupil 10-6-2016 09:28 AM
pyropura replied at 10-6-2016 01:47 AM
... mungkinkah @hailon2  dAN @mepu15  itu transgender? hari siang meraka jantae, malam mereka tukar  ...

ada kemungkinan besar
Quote kucen_miang 10-6-2016 09:29 AM
pyropura replied at 10-6-2016 01:47 AM
... mungkinkah @hailon2  dAN @mepu15  itu transgender? hari siang meraka jantae, malam mereka tukar  ...

thread gini mangkuk2 tu tak masuk la lengchai.
Quote brown_pupil 10-6-2016 09:31 AM
Pintu2 masjid kat mesia ni sentiasa jer terbuka.. sama ada puak2 trans ni nak masuk atau tak je la.. xde sapa pun nak halau, cuma maybe dia org ni insecure, takut dengan cakap2 orang.
Quote Pajeri_Nenas 10-6-2016 10:26 AM
Malaysia bnyak yg jantan tp perassn trans.eweew
Quote kudin66 10-6-2016 10:33 AM
TG sembahyang pakai telekung atau pakai apa
Quote dino 10-6-2016 10:36 AM
mohon sis @Changa @famri17 bg sepatah dua kata.......
Quote lurve82 10-6-2016 10:48 AM
adoi tgk gmbr atas tu..ermmm..kurus lak poser aku...
Quote kemaruk 10-6-2016 10:50 AM
contoh adaptailiti dalam Islam yang dikatakan oleh @dodolgemok
Quote CrowneGlory 10-6-2016 11:09 AM
aku ingat rosnah mat aris td... kembar beliau telah dijumpai
Quote telracs 10-6-2016 12:39 PM
CrowneGlory replied at 10-6-2016 03:09 AM
aku ingat rosnah mat aris td... kembar beliau telah dijumpai

hahaha... sukati je..
Quote debab_78 10-6-2016 01:44 PM
lurve82 replied at 10-6-2016 10:48 AM
adoi tgk gmbr atas tu..ermmm..kurus lak poser aku...

Ratu cucuk...  
Quote ice_sky92 10-6-2016 02:10 PM
cmf_premierleag replied at 10-6-2016 12:38 AM
Peliknya hidung dia

Dekat YouTube dah lama ada dokumentari pasal ni. Thumbnail video tu gambar perempuan tula. Semua terkejut  
Quote Ohsem 10-6-2016 02:12 PM
Mak changa pompuan laknat tarak tau didik anak haram dia..

Sama pangai cam mak famri...

Dua dua betina sundal

Lihat semua komen(37)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-9-2023 01:45 PM GMT+8 , Processed in 0.098808 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top