CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Wanita Ini Bantu Senyapkan Anak Mat Salleh Menangis Dalam Kapal Terbang, Dipuji Ramai

2-6-2016 11:02 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 17099| Komen: 74

Description: Anak mat salleh ini terus menangis kuat kerana takut gelap
Oleh Izzah Abbasy

Kanak-kanak jiwa mereka sangat lembut. Begitulah yang terjadi apabila budak kecil itu menangis ketakutan akibat gelap dalam kapal terbang dikongsi oleh Kak Hassanah di laman Facebook miliknya.

Kalau sebelum itu dia punyalah excited, berulang kali cakap, "Mummy ! Daddy ! We are flying !". Sampai masa lampu dalam kapal terbang dipadamkan, anak mat salleh ini terus menangis kuat kerana takut gelap.


Ikuti kisah di bawah untuk mengetahui bagaimana wanita ini menenangkan anak kecil ini sehingga dia terlena di pangkuannya.

Sehingga kini kisah tersebut telah menerima sebanyak 39,132 perkongsian di Facebook. - CARI Infonet



22

Bagus
23

Marah
17

Terkejut
12

Sedih
25

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (121 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kentel 2-6-2016 12:11 PM
so sis @Changa dgn @famri7 taknak try ka???
Quote famri7 2-6-2016 01:25 PM
ya awloh drama sunguh tokoh muslimah sunni sejati junjungan sinar abadi padi bukit shorga firdausi inni....

p/s: saya kutil kecik sampai pengsan jah kalau stok2 pprt sebegini..
Quote si-buta 2-6-2016 03:12 PM
Boring ahh
Quote AdikSuka 2-6-2016 03:53 PM
meols baca kisah ni rekaan semata2?
Quote AdikSuka 2-6-2016 03:55 PM
AdikSuka replied at 2-6-2016 01:53 PM
meols baca kisah ni rekaan semata2?

ini mak pak 'mat saleh' dah komen. setazah kak hassanah dah boleh slow2 tutup account fb
Quote juliez 2-6-2016 03:58 PM
Citer ustazah ni byk benda i nak argue. Jln citer dia pelik sikit

Ustazah ni fly dari mana sebenarnya? Kalau tgk dia touch down dkt klia2, so i assumed dia fly lcc, maybe airasia? Ac bila dah cruising, lampu mmg dinyalakan balik, sebab masa ni crew nak serving nak skysales semua. Kenkadang tu if u naik flight yg less than 2 hrs lampu tak sempat nak padam pun sebab by the time crew settle with everything dah tiba masa nak landing. So dlm kes yg macam ni lampu padam time takeoff & landing jah.

Tapi ustazaj bercerita mcmkan sepanjang perjalanan dari landing sampai ke take off gelap gulita gitu.. confuse i
Quote dewi 2-6-2016 04:31 PM
juliez replied at 2-6-2016 03:58 PM
Citer ustazah ni byk benda i nak argue. Jln citer dia pelik sikit

Ustazah ni fly dari mana sebena ...

iols pun confuse gak ..

dia ni naik domestic ker naik international flight?



Quote Levespa 2-6-2016 04:55 PM
Kalau betul pun memang tak suka crite2 style humble bragging mcm ni..
Quote saladin780 2-6-2016 05:16 PM
juliez replied at 2-6-2016 03:58 PM
Citer ustazah ni byk benda i nak argue. Jln citer dia pelik sikit

Ustazah ni fly dari mana sebena ...

citer khayalan stok2 mujahidah berangan kepam je dek..bertabahlah
Quote aijinmisaki 2-6-2016 05:35 PM
Cara penulisan macam sedang berfantasi..
Quote amon_79 2-6-2016 05:53 PM
kalo cite jenis puji diri sendri ni mmg iols kureng nk percaya...selalu yg tulis neh jenis kepala dia dh weeeng....
Quote missDollie 2-6-2016 06:04 PM
Padan La aku terasa nak skip je karangan ni trus ke komen..pantasi rupanya...
Quote elrida 2-6-2016 06:46 PM
Ni mcm scenario dlm kepala akak hassanah je la...
Quote membesar 2-6-2016 07:37 PM
Sampai ke sudah dia tak jawab lagi status mak tu. Tak sabar tengok dia kelentong lagi
Quote mokcikKSKB 2-6-2016 07:40 PM
Kalau betul pon hadap sgt minah niqabis ni ngan anak omputeh.cer kalau anak cina ngan keling?agak2 ko nk tolong x?poyos nk mampus!melayu mana ada sensitiviti mcm ni..dlm mimpi je.
Aku dulu anak ngamuk sepanjang flight..melayu buat dono je.alih2 cina jugak yg tolong..sampai mati jasa org tu aku x kan lupa.
Quote AdikSuka 2-6-2016 08:04 PM
i baca komen kat post kakhassanah ni, ada org tulis

"dah mak pak nya tak mcm org islam, tu yg akak tu tulis mat salleh terus"

wtf? memang setiap kali mata tu bukak terus judge keislaman org. sial nya perangai holier than thou ni.
Quote cik_tonggek 2-6-2016 08:13 PM
Akak gatai2 pi skodeng fb kak senah
Ujong2 sheols jawap gini je dikkkk

Quote AdikSuka 2-6-2016 08:19 PM
cik_tonggek replied at 2-6-2016 06:13 PM
Akak gatai2 pi skodeng fb kak senah
Ujong2 sheols jawap gini je dikkkk

i tak sabar nak tengok warga facebook rage, tapi iols rasa dorang lebih kepada "ala cerita ni ada pengajaran". duuuhhhh menyampah!
Quote Bencohen 2-6-2016 08:50 PM
Bangga dengan kak hasanah, pengarang novel fantasi wanita niqabi melayu pertama.

Lihat semua komen(74)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 05:55 AM GMT+8 , Processed in 0.080797 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top