CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pelan Strategik Greece Bina Laluan Merentasi 'Aegean Sea' Bantu Pelarian Syria

26-5-2016 11:03 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 4772| Komen: 8

Description: Banyak organisasi-organisasi di seluruh dunia menghulur bantuan
Oleh Izzah Abbasy

Satu dunia mengetahui penderitaan yang menimpa rakyat Syria ketika ini memang benar-benar menyedihkan. Masalah konflik yang melanda negara memaksa mereka untuk lari dari negara sendiri.

Atas dasar kemanusiaan, banyak organisasi-organisasi di seluruh dunia menghulur bantuan.

Sehingga sekarang, lebih dari 13 juta pelarian Syria cuba mendapat tempat perlindungan. Kebanyakan daripada mereka lari ke negara-negara jiran yang berhampiran atau dimana-mana tempat yang dirasakan selamat.

Dalam hal ini, Malaysia juga tidak mahu terlepas untuk menghulurkan bantuan. Kadang-kala, pelarian Syria terpaksa menempuh beberapa sistuasi getir seperti masalah cuaca buruk atau terperangkap di dalam jalan yang tidak boleh di lalui.

Sehinggalah Greece dalam perancangan membina laluan untuk pelarian Syria. Syabas Greece!

Pelan strategik ini akan membuka laluan Eropah yang akan menghubungkan mereka ke arah timur merentasi 'Aegean Sea' laluan perairan dari Turkey.

Penempatan sementara ini boleh memuatkan sehingga 500-600 orang dalam satu masa. Ia juga lengkap dengan tempat penginapan, perubatan, makanan dan sebagainya. Anda boleh lihat rangka senibina melalui pelan dan video yang dipaparkan dibawah. - CARI Infonet













Kredit :  Refuge Hospitality Center & Behance.net
6

Bagus
3

Marah
9

Terkejut
4

Sedih
4

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (30 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote uniq61 26-5-2016 11:53 AM
GREECE YANG MISKIN PUN SANGGUP TOLONG..
Quote becir 26-5-2016 12:25 PM
Well pelarian ni ada dari pakistan afghan tu..patut dihantar balik je.
Quote mizkajura 26-5-2016 02:35 PM
malaysia? tolong apa?
Quote FARRAZOOL 28-5-2016 09:43 PM
Malaysia bila lagi??
Quote chazey 29-5-2016 01:41 AM
Edited by chazey at 29-5-2016 01:43 AM
mizkajura replied at 26-5-2016 02:35 PM
malaysia? tolong apa?


Tolong bagi condo 3 bilik, bagi edukesyen free, bagi kerja;

http://mforum.cari.com.my/forum. ... 004643&mobile=2

Malangnya sebilangan Syrian angkuh bangsat ini rejek mentah2 negara berkerak kita ini dek. Tetap hadap negara kapir koukesen katanya.
Quote mizkajura 30-5-2016 08:31 AM
chazey replied at 29-5-2016 01:41 AM
Tolong bagi condo 3 bilik, bagi edukesyen free, bagi kerja;

http://mforum.cari.com.my/forum.p ...

bagus. klu perangai hangsuak lebih baik sekat terus. naw naw dah melambak warna kulit kat sini. pati pun dah kara raya berniaga walaupun tak sah. pui
Quote minah_kidal 7-6-2016 10:35 AM
good job greece!
Quote Atifan 16-12-2016 11:25 PM
Malaysia byk bagi contribution kpd syria..the largest contribution was made in 2014 where malaysia donate usd500,000 to the syrians in syria during syrian pledging conference in kuwait. Duit tu kita channel through OCHA untuk guna bantu mangsa2 di Syria. Tp org xnampak sgt sbb kerajaan x involve distribute on ground assistance mcm NGO.

In term of Malaysia nk bagi kemudahan pada pelarian Syria, skrng ni ada program penempatan sementara migran syria yg diumumkan oleh yb pm masa unga 2015 lps. Tp entahlah. Drp 78 org yg dh sedia ada masuk dlm malaysia awal tahun ni, ada yg dh balik semula g lebanon amman. Ada yg complain layanan kita xelok dan siap burukkan malaysia kat sosial media. Kesian, xtahu bersyukur lg tu org bagi tmpt berlindung makan minum dan tolong carikan kerja. Apa lg migran syria mahu?

Lihat semua komen(8)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-6-2023 10:08 PM GMT+8 , Processed in 0.072721 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top