CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Infozon Lihat artikel

Jualan Hebat! The Body Shop "May Sale", Diskaun Hingga 70%

20-5-2016 07:00 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 5902| Komen: 18

Description: The Body Shop Malaysia akan mengadakan jualan tahunannya "May Sale",...

The Body Shop Malaysia akan mengadakan jualan tahunannya "May Sale", pada 20 Mei hingga 12 Jun 2016. Jualan ini akan diadakan di semua kedai-kedai The Body Shop di Semenanjung Malaysia dan Sabah serta di E-Store (www.thebodyshop.com.my). 1300 produk akan dijual pada tahun ini dengan diskaun hebat sehingga 70%.



Di ulangtahun ke-40, The Body Shop® International secara global meluncurkan strategi Corporate Social Responsibility (CSR)  New Commitment yang  akan menegaskan posisinya sebagai peneraju dalam perniagaan yang beretika.

New Commitment akan membantu The Body Shop® mencapai tujuannya untuk menjadi perniagaan global yang paling beretika dan berkelanjutan di dunia. Ini merupakan program ekstensif dari beberapa aktivis yang kami lakukan secara global dan diharapkan akan tercapai di tahun 2020.


The Body Shop® selalu percaya bahawa perniagaan boleh menjadi kekuatan untuk kebaikan dan juga untuk membuat perubahan yang positif. New Commitment The Body Shop® ini adalah Enrich Not Exploit™, yang akan mendorong lebih jauh prinsip-prinsip etika yang telah membangunkan The Body Shop® sebagai jenama kosmetik selama ini.


Dalam siaran pers, Jeremy Schwartz, Chairman dan CEO, The Body Shop® International, mengatakan di ulang tahun ke-40 The Body Shop® International menjadi saat yang tepat untuk mempertegaskan kembali tujuannya untuk memimpin era perniagaan yang beretika.

New Commitment juga memungkinkan The Body Shop® untuk melindungi dan memelihara lingkungan masyarakat di setiap bahagian dari perniagaannya: bahan-bahan, produk, pembungkusan, kedai, pekerja, pembekal, dan kempen.

Jika dilihat secara skop besar, maka ketiga pilar (tunjang utama) tersebut adalah seperti berikut:

Enrich Our People merupakan sebuah komitmen untuk merayakan keberagaman manusia dan menolak stereotype dalam dunia kecantikan, membayar harga yang adil untuk komuniti rakan dagang mereka, serta mendukung para pekerjanya untuk terus berkembang.


Enrich Our Products memiliki erti bahawa produk The Body Shop yang terinspirasi dari keanekaragaman alam dan kebudayaan masyarakat di seluruh dunia ini yang mampu memberikan manfaat, memperkaya, serta memberikan nutrisi tanpa memberi janji kosong.


Enrich Our Planet merupakan komitmen The Body Shop untuk secara aktif membantu meningkatkan kesedaran tentang kekayaan tempat asal sumber produk alaminya dengan cara melakukan berbagai aktiviti dan kempen untuk melestarikan kekayaan alam.


Sedangkan maksud dari perkataan  “It's in our hand” adalah setiap manusia memiliki kekuatan yang sangat besar untuk menciptakan sebuah perubahan positif di dunia ini. Jadi... we dare you to be a part of it!



4

Bagus
4

Marah
4

Terkejut
8

Sedih
5

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (33 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote batman_2007 20-5-2016 08:21 AM
Suka yg perfume vanila tu jer
Quote FARRAZOOL 20-5-2016 10:14 AM
Untung laaaa
Quote MistrezHermanaz 20-5-2016 10:48 AM
iols suka perfume amorito..tp mcm dh discontinue je
Quote -electrifying- 20-5-2016 11:09 AM
dlu salu beli perfume kapel, since dh breakup xde dah beli kt body shop ni

#terowbek
Quote sayang_pjan 20-5-2016 11:09 AM
wowwwwwwwww...
Quote sharlenetexas 20-5-2016 02:30 PM
nk cari  shower gel
Quote sharlenetexas 20-5-2016 03:15 PM
website bodyshop tgh down....
Quote ratna 20-5-2016 04:20 PM
tiba satu tempoh...produk stop..kuor pesen len
packaging br.. tukor nama ckit..hrga melambung naik..huhu
Quote idakamaruddin 21-5-2016 04:28 PM
-electrifying- replied at 20-5-2016 11:09 AM
dlu salu beli perfume kapel, since dh breakup xde dah beli kt body shop ni

#terowbek

mesti ko tgk botol dia pn dh benci kan
Quote -electrifying- 23-5-2016 11:06 AM
idakamaruddin replied at 21-5-2016 04:28 PM
mesti ko tgk botol dia pn dh benci kan

ha taw xpe
Quote crazecousa 23-5-2016 12:45 PM
dulu awek aku layan perfume OCEANUS... skrg dh jadik bini , xmasuk kedai Bodyshop dah... pakai perfume LACOSTE plak... kopak aihhhhh
Quote iloveyou 23-5-2016 02:29 PM
the moment when org UK label body shop as drugstore

untunglahhh
Quote merrissa 24-5-2016 05:08 AM
tak leh tahan la dengan bau perfume dia....idung sesitip sangat....lotion pon bau kuat giler.....penin kepala....

tapi scrub dengan body butter dia sedap baunya...
Quote DayangKirana 24-5-2016 09:43 AM
nak cari afgan bath..
anak rajin main bubble bath..cepat benau dah nak habis..
Quote Daisy_Putih 24-5-2016 05:31 PM
Pernah try shower gel dia je. Lain2 x try lagi
Quote Artemesiaa 24-5-2016 06:09 PM
Sesak betul outletnya last weekend jadi tak sepat nak tengok apa yang on good bargain
Quote Bencohen 31-5-2016 12:41 AM
Esok baru sempat pegi. Yay nk stok edt banyak2. Yg aku perasan perfume dia mmg tahan kalau duk dlm aircon sepanjang hari. Harga pun jauh murah dr perfume2 kat parkson kalau gi mitsui tu aku tgk reject2 pun harga 200.
Quote setokinpurple 2-6-2016 09:04 PM
Yayyy dpt beli perfume yg rege 200!

Lihat semua komen(18)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 06:46 PM GMT+8 , Processed in 0.328618 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top