CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Video@CARI Hiburan Kini Lihat artikel

Siapakah Faizdickie? Apa Kaitannya Watak Sarabanon, Kak Leha Bunting

20-4-2016 12:43 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 12096| Komen: 56

Description: Pasti ramai yang tertanya-tanya siapakah gerangan pemilik nama Faizdickie?



Artikel Oleh Izzah Abbasy | Video Oleh Izzah Abbasy & Danny | Suntingan Visual Desmond


Pasti ramai yang tertanya-tanya siapakah gerangan pemilik nama Faizdickie? Jika anda seorang pengikut Instagram yang tegar, sudah tentu anda akan mengenali empunya nama ini.

Paling senang, anda klik atau follow laman Instagram Faizdickie sahaja kemudian anda akan dapat jawapannya. Sebab apa?

Sebabnya, Faizdickie banyak memuatnaik komik dan video menerusi laman Instagram miliknya yang mempunyai maksud yang mendalam. Kadang-kadang siapa yang membaca atau menontonnya terasa seperti terkena batang hidung sendiri.

Faiz memperkenalkan beberapa watak seperti Naabella Hijabis, Sarabanon, Kak Leha Bunting dan ramai lagi kerana ia membawa kelainan dan berbeza daripada video viral yang lain. Ia juga tidak seperti sesetengah indvidu membuat video Dubsmash yang popular di laman media sosial.

Jika anda perhatikan isu yang dibangkitkan pada setiap video, ia sebenarnya merupakan perbuatan sesetengah individu yang sememangnya realiti terjadi dalam kehidupan seharian kita. - CARI Infonet   


27

Bagus
38

Marah
10

Terkejut
11

Sedih
17

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (112 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote fazamania 20-4-2016 12:38 PM
Faiz dickie who?  
Pondan glamer dkt media sosial yang diredhoi oleh JAIS  dan ada cop HALAL
Quote pia250110 20-4-2016 12:42 PM
ade akak kesah dik..
Quote Siput_Sawah 20-4-2016 12:59 PM
aku mula mula follow gak IG dia ni..tp day by day month by month...aku notice kegedikan tu melampau over...so dgn down to earth aku dah unfollow....
Quote sam_survivor 20-4-2016 01:14 PM
Dah tak banyak video je dia ni
Quote ladybird_ 20-4-2016 01:22 PM
sam_survivor replied at 20-4-2016 01:14 PM
Dah tak banyak video je dia ni

kan... kering idea gamoknya.. yg byk review je
Quote Themilo 20-4-2016 02:34 PM
bij please! coverina kah?
Quote Themilo 20-4-2016 02:35 PM
fazamania replied at 20-4-2016 04:38 AM
Faiz dickie who?  
Pondan glamer dkt media sosial yang diredhoi oleh JAIS  dan ada cop HALAL

Mohon Siti Lawyer Hazab buat paihdiki ni bahan rujukan kes saman JAWI
Quote nuryakmal 20-4-2016 02:44 PM
thread paih dickie dah ada
Quote bambimo 20-4-2016 02:54 PM
used to adore him b4 dia g blajar kt UK
lately cm kkurangan idea...
Quote CARI-IIN 20-4-2016 03:21 PM
nuryakmal replied at 20-4-2016 02:44 PM
thread paih dickie dah ada

Ini video oleh CARI sendiri ye mod... Temubual Eksklusif Wartawan CARI Bersama Faizdickie

Quote AisyDani13 20-4-2016 04:08 PM
  video2 typical malay .. hehe
Quote flipolivio 20-4-2016 04:15 PM
Baru tahu ada wartawan cari n dah tgk video interview tu..

Yg part last sekali tu serious rasa mcm nk lempang je sarabanon tergedik2 itu
Quote lionsleepin 20-4-2016 04:17 PM
Gi belajor uk guna duit mara.
Ujung2 buat lawak gini je.
Give back to country la woii.
Takat wat lawak2 tu, takyah gi belajar kat london sana pun takpe.

Quote bobok_berhabok 20-4-2016 04:56 PM
bambimo replied at 20-4-2016 02:54 PM
used to adore him b4 dia g blajar kt UK
lately cm kkurangan idea...

aah i pon suke die mase zaman2 die keje kosmo dlu, before die g uk . skang dah xde byk sgt.

Quote ffawwaz 20-4-2016 05:00 PM
lionsleepin replied at 20-4-2016 04:17 PM
Gi belajor uk guna duit mara.
Ujung2 buat lawak gini je.
Give back to country la woii.

kan...hahaha
Quote sam_survivor 20-4-2016 05:02 PM
ladybird_ replied at 20-4-2016 01:22 PM
kan... kering idea gamoknya.. yg byk review je

Sebab banyak travel kot. Guna duit travel tu utk beli rumah kan helok sempena masih laku ni.
Quote edoraixora 20-4-2016 05:02 PM
baik layan zukie ngan jamal
Quote lasagna 20-4-2016 05:25 PM
urghh pliz laa sgt sendu.. tak menjadi pon lawak dia.
better lagi fify by AG ex hotfm tu.
Quote scrocth 20-4-2016 05:37 PM
Nak buat duit mmg hati kena kental xleh jenis hati tisu. Salute ngn paihdickie sbb berani muncul dgn alter ego nya. Nengokkan karakter ms dia di interview n masa dgo di hotfm, boleh tau heshe ni masih malu2 dan hidup dlm dunia sndri. Xmudah nk get out of it n face the real world!! Bravo!

Lihat semua komen(56)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-1-2022 07:34 AM GMT+8 , Processed in 0.086367 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top