CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Infozon Lihat artikel

Inginkan gaya hidup yang sihat, pilihlah jus yang betul!

30-3-2016 03:03 PM| Diterbitkan: wendyKERJA| Dilihat: 7357| Komen: 10

Description: Baru-baru ini, seorang kawan saya memperkenalkan “LifeJuice” yang amat menarik perhatian saya. Jenama ini menghasilkan jus-jusnya dengan teknologi pemerahan canggih yang juga dikenali sebagai “col ...
Untuk mengekalkan gaya hidup yang sihat, kita selalu dinasihatkan untuk makan makanan berkhasiat khasnya buah-buahan. Akan tetapi, disebabkan kehidupan yang sibuk, kita selalu mengabaikan diet kita dan buah-buahan bukan pilihan pertama di minda kita. Justeru, vitamin and nutrient yang diperlukan oleh badan kita semakin berkurangan dan ini akan mengakibatkan pelbagai gejala seperti kurang focus, sering penat, sembelit atau masalah sistem penghadaman. 


 

Tidak susah untuk kita dapatkan jus buah-buahan dalam pasaran sekarang. Tetapi tahukah anda berapa kandungan gula, bahan pewarna dan pengawet yang digunakan? Jawapannya sering menjadi misteri.

Baru-baru ini, seorang kawan saya memperkenalkan “LifeJuice” yang  amat menarik perhatian saya. Jenama ini menghasilkan jus-jusnya dengan teknologi pemerahan canggih yang juga dikenali sebagai “cold-pressed”. Teknik pemerahan ini menggunakan tekanan hidraulik yang tinggi untuk mengekstrak jus dalam buah supaya dapat mengekalkan nutrien jus dalam proses serta rasa semulajadinya. Dalam proses pemerahan, gula dan air tidak ditambah, setiap titisan jus adalah hasil daripada buah-buahan sendiri. Tambahan lagi, jus ini juga dibotolkan dalam kaca untuk memastikan kesegarannya apabila diminum.


 

Menurut pakar pemakanan, kita digalakkan mengambil sebanyak 5 jenis buah-buahan yang berlainan warna setiap hari untuk memenuhi keperluan sajian kita. Kesemua ni  boleh didapati dalam sebotol “LifeJuice” beraneka perisa. Selain itu, “LifeJuice” juga mempunyai pakej detoksifikasi yang dibahagikan kepada "Starter Cleanse" untuk pemula, "Signature Cleanse" untuk diet yang seimbang dan “Guru Cleanse” untuk mereka yang berpengalaman dengan “Cleanse Set”.
    
 

Mengikut pemerhatian saya, kawan saya menjadi lebih riang, kulit bertukar cerah dan badan lebih cergas setelah mengambil "Starter Cleanse". Bahan-bahan kumuhan disingkirkan sudah pasti menjadikan badan lebih cergas dan otak cerdas. Lebih-lebih lagi, bukankah mengekalkan kehidupan yang sihat adalah tanggungjawab kita? Marilah kita minum “LifeJuice” hari ini!
Lawati kedai “LifeJuice” berhampiran anda hari ini di :

-ONE UTAMA SHOPPING MALL
-IOI CITY MALL, PUTRAJAYA
-LIFEJUICE FARMER’S MARKET, THE CLUB @ BUKIT UTAMA
-THE GARDENS MALL
-EMPIRE GALLERY SHOPPING MALL, SUBANG
-BANGSAR
-SUNWAY PYRAMID
-1 MONT KIARA

Ataupun layari Facebook LifeJuice: https://www.facebook.com/lifejuiceco/?fref=ts untuk maklumat selanjutnya.

21

Bagus
19

Marah
41

Terkejut
25

Sedih
26

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (153 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote seri_mawr 30-3-2016 05:27 PM
sebotol rm75 ke tu.??
Quote CiliPadiSedap 31-3-2016 10:41 PM
Cendol pun ada warna warni
Quote ira79 1-4-2016 04:23 PM
haah sebotol rm75... pastu dia siap kasi guide kena minum apa hari apa.. mahal giler weh. baik beli buah makanla sendiri
Quote melinda_kerr 1-4-2016 10:51 PM
ira79 replied at 1-4-2016 04:23 PM
haah sebotol rm75... pastu dia siap kasi guide kena minum apa hari apa.. mahal giler weh. baik beli  ...

Bukan untuk satu set? Biasanya one bottle dlm belas2 jer kot.
Quote minah_kidal 4-4-2016 11:39 AM
sebotol rm75 mmg mahal. selalu detox drink ni per set. ada few bottles dlm tu.
Quote Gigirl769 11-4-2016 10:07 AM
bestnyerrr....
Quote Apai86 7-5-2016 12:14 PM
Mahalnyer....tester pack ade x...?...hihi...sy nak yg free jer..
Quote FARRAZOOL 27-5-2016 08:14 AM
Quite expensive...
Quote HoneyClover 29-5-2016 10:13 PM
mahal.. kalau murah ok juga nk try..
Quote makneng 31-5-2016 03:35 PM
Baik mak beli buah jah.. Khasiat pun x intact

Lihat semua komen(10)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 02:27 PM GMT+8 , Processed in 0.074855 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top