CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Terima Teguran Ustaz, Syarul Ridzwan Kembali Tukar Nama Asal

26-2-2016 12:15 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 20058| Komen: 81

Description: Jadi, saya fikir tidak salah untuk menukarnya kepada nama asal saya
Oleh Izzah Abbasy

Syarul Ridzwan kembali menggunakan nama sebenarnya, Saharul Ridzwan, setelah menerima teguran daripada ustaz. Tapi, kenapa?

“Sebelum ini, saya sekadar mencipta nama Syarul kerana memikirkan aspek komersial. Bagaimanapun, selepas ditegur ustaz yang saya kenali, beliau menyarankan supaya saya menukar kepada nama asal saja”


“Ustaz itu memberitahu, nama Syarul sebelum ini lebih kurang bermakna sejahat-jahat manusia. Jadi, saya fikir tidak salah untuk menukarnya kepada nama asal saya,” jelasnya kepada BH Online.

Betul ke nama 'Syarul' bermaksud tidak elok? Walau bagaimanapun, semoga Saharul Ridzwan berjaya dan 'maintain' dalam industri seni tanah air. - CARI Infonet

18

Bagus
20

Marah
14

Terkejut
19

Sedih
12

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (105 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote MH37O 25-2-2016 11:52 AM
tak payah lah nak tukar2...nobody cares...
Quote af_mania 25-2-2016 11:56 AM
Who cares?
Yang penting baby sharul i lebih cute.
Quote sepitsiput 25-2-2016 11:57 AM
Yg penting..motif Yatt?
Quote lil_honey 25-2-2016 11:58 AM
T-REXXXXX..ahahaha...iols suke tgk kucing dia...muka garangg
Quote epis 25-2-2016 12:04 PM
banyak je kawan2 daya nama syarul, syahrul dan seangkatan dengannya... adakah benar nama mereka bermaksud sejahat-jahat manusia?
Quote minahsleepy 25-2-2016 12:07 PM
Edited by minahsleepy at 25-2-2016 12:09 PM

die punye lakonan jd mamat psiko dlm mr arrogant tu kuat sangat sampai iols x boley tgk dia jd hero kt drama laen
sampai skang aku x suke die sbb watak psiko tu wlaupun lakonan je
Quote caplimau 25-2-2016 12:12 PM
baiklah si poyo!!
Quote Lorra2411 25-2-2016 12:57 PM
yeke maksud dia rupa gitu? baru tau, tapi mcm ramai je ummah sunni meleis pakai nama Syarul (nama sebenar)
Quote bambimbom 25-2-2016 01:05 PM
lantak ko la situ.... mamat poyo
Quote budakpink 25-2-2016 01:59 PM
Poyo buget baguihhh  sgt:
Quote jelitayu 25-2-2016 02:07 PM
tukar ke tak tukar ke.....tak dak sapa heghan lah....
Quote ariellin 25-2-2016 02:19 PM
poyo sejak perasan dah pemes
Quote Adeakukesah11 25-2-2016 02:35 PM
sharul ke saharul malahan sahara sekalipun kau tetap sendu . Pls laaaaa
Quote Mleeen82 25-2-2016 02:36 PM
aPA pUN nAME kAMU...
sEMOGA kAmU bAHAGIA dUNIa & aKHIRAT
Quote sayang 25-2-2016 02:43 PM
hahahaha...lawak betol komen sorg2. Pnat mamat ni inform  yg die da tuka name, korg tak take note pon..
Quote mikimius 25-2-2016 02:46 PM
watie elite tuka nama jd hana. org pgl watie jgk. nisdawati jd lisdawati , mkn masa gak org nk sebut blk
Quote starcity 25-2-2016 03:02 PM
Mohon pencerahan. Kenapa uols panggil dia poyo?
Quote tomet05 25-2-2016 03:03 PM
kahkahkah

biarkan lah dia
Quote minahsleepy 25-2-2016 03:03 PM
Adeakukesah11 replied at 25-2-2016 02:35 PM
sharul ke saharul malahan sahara sekalipun kau tetap sendu . Pls laaaaa

sahara

Lihat semua komen(81)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 07:48 AM GMT+8 , Processed in 0.096842 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top