CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Sharifah Sakinah Mohon Maaf

24-2-2016 11:51 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 8836| Komen: 43

Description: Beginilah, sebenarnya saya tidak mahu hal itu dipanjangkan lagi.
Oleh Adib ZA

Pelakon Sharifah Sakinah yang terpalit dengan kontroversi gambarnya menjelir lidah di Tanah Suci baru-baru ini, mengambil inisiatif untuk mengendurkan keadaan. 


Melalui wawancara bersama akhbar Kosmo, pelakon itu tak mahu apa yang terjadi menyebabkan para peminat bergaduh dan maki hamun. 

Malah, dia mengambil peluang untuk meminta maaf agar semua pihak tidak menyimpan amarah atau dendam lagi. 

"Beginilah, sebenarnya saya tidak mahu hal itu dipanjangkan lagi. Kalau apa yang saya lakukan itu membuat peminat bergaduh di laman sosial, saya betul-betul minta maaf. Saya tidak mahu disebabkan saya, orang bergaduh atau memaki hamun tidak tentu pasal. 

"Bagi saya senang sahaja, apabila saya buat salah, saya minta maaf dan tidak mahu menyimpan dendam dengan orang lain. Jadi saya salahkan diri sendiri di atas kejahilan atau kesalahan saya.


(Sumber foto: Rotikaya)



Dia juga mengajak orang ramai untuk memberi pendapat dengan bahasa yang lebih lembut dan bersopan santun. 

"Cuma, saya fikir apabila meluahkan sesuatu perkara atau pendapat, usah gunakan bahasa yang kasar atau kesat. Sebaliknya, bersopan santunlah berkongsi pendapat kerana itu sememangnya budaya kita. Saya tahu niat mereka baik iaitu untuk menegur. Seperti yang saya katakan tadi, guna perkataan yang mencerminkan keperibadian yang baik. Itu adalah lebih baik dan berkesan," terangnya. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Kosmo!
9

Bagus
21

Marah
21

Terkejut
13

Sedih
13

Lawak
28

Bosan

Friends Rank (105 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mzzenma 24-2-2016 10:11 AM
Tak dak isu pun kinah oii
Biasalah penganut ugama meleis ni..semua nak sentap

Tapi ok lah dia minta maaf..sejuk sikit hati acik kepam ketiak basah
Quote cikgojesss 24-2-2016 10:13 AM
mzzenma replied at 24-2-2016 10:11 AM
Tak dak isu pun kinah oii
Biasalah penganut ugama meleis ni..semua nak sentap


Quote antidote 24-2-2016 10:40 AM
aku suka kinah.
Quote suterabiru123 24-2-2016 10:41 AM
suka ko kinah dalam cita isteri vs tunang walaupun aku rasa nk sepak2 je muka ko hadap sgt nk laki org... watak ko mmg menjadi ...hahahaha
Quote sunshinelady 24-2-2016 10:42 AM
mzzenma replied at 24-2-2016 10:11 AM
Tak dak isu pun kinah oii
Biasalah penganut ugama meleis ni..semua nak sentap

heheheheh betul la tu
but yes, at least she is mature enuf to apologize to everyone. good job kinah. walaupon aku tak minat hang, aku respect hang berkelakuan matang to the public about this issue. kalau fake skali pun (hanya Allah swt yg tahu, kita tak berhak nak tuduh), at least ada apology.
Quote taksukapeanut 24-2-2016 10:51 AM
tak paham orang yang pertikaikan jelir lidah tu.. tak de isu pun sebenarnya.. yang penting amalan dia dekat sana.. and bagi la dia masa untuk berubah.. kita yang bukan retis ni pun ada je yang dah pergi haji and umrah tapi perangai takat tu je.. nak berubah untuk menjadi lebih baik perlukan kekuatan dalaman.. hihi.. jangan budget suci, tapi sebenarnya tidak le sesuci mana.. amalan yang kita buat, tak perlu kita hebahkan kepada semua..

p/s:mood islamik sikit hari ni
Quote lionsleepin 24-2-2016 10:52 AM
Aku suka je minah ni. Dia gile tu hal dia.
Tapi al her friends love her kan?
Quote chinta89 24-2-2016 10:58 AM
Bagi saya senang sahaja, apabila saya buat salah, saya minta maaf dan tidak mahu menyimpan dendam dengan orang lain.

senang hidup. buat salah, mtx maaf. gtu je. lps tu buat lagi.
Quote Santeira 24-2-2016 10:59 AM
in the first place tak perlu minta maaf pun. sibuk je acik2 kepam ni, gambar mcm tu pun kecoh.
Quote sunshinelady 24-2-2016 11:03 AM
lionsleepin replied at 24-2-2016 10:52 AM
Aku suka je minah ni. Dia gile tu hal dia.
Tapi al her friends love her kan?


anyway, semua org pun ada gila masing2, semua org pun ada friends & family that love them
Quote Gigirl769 24-2-2016 11:07 AM
dia artis...sbb tu jdi kontroversi..org biase spe nk heran..btol x????
Quote barfi 24-2-2016 11:13 AM
suterabiru123 replied at 24-2-2016 10:41 AM
suka ko kinah dalam cita isteri vs tunang walaupun aku rasa nk sepak2 je muka ko hadap sgt nk laki o ...

Tapi muka dia dah terlampau cengkung sekarang. Mata pun dah nak terkeluor.
Dah kurus lagi mau kurus. Errrr
Quote mesmerize 24-2-2016 11:25 AM
kinah i still like u dont worry
kesian dia nak jadi diri sendiri pun takleh ramai benor judgemental aciks around her
at least dia cuba jadi baik, pegi umrah tu salah satu caranya..
rasanya lakonan kinah paling breakthrough dalam cite girlfren dari neraka, takde siapa bole berlakon macam dia dalam cite tu
Quote MH37O 24-2-2016 11:32 AM
mohon maaf? hawat dia nak pi mohon maaf...she doesnt do anyting wrong bak kata org hinggerishh
Quote ima_fahmy 24-2-2016 11:35 AM
aku suka ko kinah..kalaupun ko macam terejal akan tetapi ko tidak palsu...
Quote rosasa 24-2-2016 11:35 AM
akak dari awal lagi tak ambil port pasal dia menjelir ke apa.. tu urusan dia..lidah dia.. why bother
Quote minahsleepy 24-2-2016 11:44 AM
lantak u ler kinah nak buat ape pn..janji u bhagia

iolls suke tgk u belakon jer.iolls suke tgk u dlm gerfren dr neraka tu..wlaupun mcm terencat
isteri vs suami pn muke u mcm mintak penampo berkali2

all the best acik kinah
Quote makneng 24-2-2016 11:46 AM
Lantak la dia, nak julur lidah kat tanah haram ke halal ke..korang gak kata pempuan ni tingtong.
Quote caplimau 24-2-2016 11:55 AM
xde isu pun kinah.. org yg pikiran tipikal makcik pakcik je yg suke mencanang2 isu yg ntah pape ni..

Lihat semua komen(43)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 06:30 AM GMT+8 , Processed in 0.068089 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top