CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Che Ta Ditahan Imigresen Sebab Tidak Bayar Cukai

19-2-2016 10:10 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 21873| Komen: 121

Description: "Sampai di kaunter imigresen, saya kena tahan. Mereka kata nama saya disenaraihitamkan"
Oleh Izzah Abbasy

“Sampai di kaunter imigresen, saya kena tahan. Mereka kata nama saya disenaraihitamkan, saya tidak dibenarkan ke luar negara kerana tidak menjelaskan cukai pendapatan. Memang itu satu kesilapan saya sendiri,” ujarnya.



Rozita Che Wan mendedahkan yang beliau pernah ditahan dari bercuti ke luar negara oleh pihak imigresen selepas beliau didapati mempunyai hutang atau tunggakan cukai pendapatan pada tahun 2014 yang lalu.

Serik denga kejadian tersebut, Rozita Che Wan terus melantik seorang peguam untuk menguruskan segala pembayaran cukai pendapatan peribadi, juga membabitkan perniagaan yang diceburinya untuk mengelakkan kejadian sama berulang.


“Sekarang, selepas urusan pembayaran cukai diuruskan dengan baik dan teratur setiap tahun, saya jadi cukup lega. Memanglah lega, kalau tidak saya akan ‘keras’ dalam negara sahaja, tidak boleh berjalan ke mana-mana lagi,” tambahnya lagi. - CARI Infonet


Kredit : Utusan Malaysia

14

Bagus
25

Marah
20

Terkejut
16

Sedih
9

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (101 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chinta89 18-2-2016 10:43 AM
“Sekarang, selepas urusan pembayaran cukai diuruskan dengan baik dan teratur setiap tahun, saya jadi cukup lega. Memanglah lega, kalau tidak saya akan ‘keras’ dalam negara sahaja, tidak boleh berjalan ke mana-mana lagi,” tambahnya lagi.
nek ta x betah duk dalam negara ajeee uols!
Quote zamzarai 18-2-2016 10:49 AM
banyak duit..
Quote liyamariska 18-2-2016 10:51 AM
ai nampak yg nekta ni cam riak dlm naif....
Quote ciskek.leleh 18-2-2016 10:53 AM
chinta89 replied at 18-2-2016 10:43 AM
“Sekarang, selepas urusan pembayaran cukai diuruskan dengan baik dan teratur setiap tahun, saya jad ...

keras terus pun xpe riak yg agak2 alim kekdahnya
Quote manehnya 18-2-2016 11:08 AM
liyamariska replied at 18-2-2016 10:51 AM
ai nampak yg nekta ni cam riak dlm naif....

tang mana naif nya rentua niii.. lg btambah riak ada la

n trying too much

wonder, berapa jam dia habiskan masa dia 1 hari mekap n tangalkan mekap
Quote brown_pupil 18-2-2016 11:09 AM
Nenek ni atau anak2 dia yang kononnya pandai tu x reti2 masuk website imigresen utk check senarai blacklist ke?

motip lantik peguan untuk handle pembayaran cukai?    Bukan lantik org yang jaga akaun tu ker?
Quote reenz013 18-2-2016 11:12 AM
la ni dh x keras...tu yg kehulu ke hilir ke oberc
Quote @pplegreen 18-2-2016 11:13 AM
nak gtau la yg dia byk sgt hasil pendapatan sampai terlupa or wat x tau nak bayar cukai pendapatan.
keriakan terserlah sgt taw
Quote myakayina 18-2-2016 11:13 AM
riak lagi.. apa2 la cheta..
Quote ajuliana 18-2-2016 11:16 AM
chinta89 replied at 18-2-2016 10:43 AM
“Sekarang, selepas urusan pembayaran cukai diuruskan dengan baik dan teratur setiap tahun, saya jad ...

nek ta kena pergi tempat2 sejuk baru x keras....
Quote prettyuglybabe 18-2-2016 11:16 AM
nama pun rso..

Quote liyamariska 18-2-2016 11:17 AM
manehnya replied at 18-2-2016 11:08 AM
tang mana naif nya rentua niii.. lg btambah riak ada la

n trying too much

sbb tgk kelaku makcik ni cam ala2 baik2 kelaku gamaknya tapi bila baca cite2 sal dia dgn produk2 yg yg jadi isu sakan, dgn kes show off sakan bagai tu yg ai skeptikal dgn makcik nih...
Quote chinatsu 18-2-2016 11:19 AM
liyamariska replied at 18-2-2016 10:51 AM
ai nampak yg nekta ni cam riak dlm naif....

betul jugak ye..acah2 tak tau nak isi borang cukai sambil2 nak cakap dia banyak duit upah saje orang lain uruskan
Quote edoraixora 18-2-2016 11:20 AM
brown_pupil replied at 18-2-2016 11:09 AM
Nenek ni atau anak2 dia yang kononnya pandai tu x reti2 masuk website imigresen utk check senarai bl ...

entahnye, patutnye upah tax consultant
tak melibatkan loyer


Quote taksukapeanut 18-2-2016 11:23 AM
manehnya replied at 18-2-2016 11:08 AM
tang mana naif nya rentua niii.. lg btambah riak ada la

n trying too much

iols pernah jumpa dia waktu kat mekah.. time dia buat umrah.. umrah kan, mana boleh make up sangat.. serius shit.. dia memang lawa even tanpa make up..
tapi still tak berapa nak suka dia.. over..suka naw bermegah.. kang Allah tarik nikmat, baru terduduk.. tak le mendoakan, tapi dorang ni suka sangat bermegah

Quote manehnya 18-2-2016 11:23 AM
liyamariska replied at 18-2-2016 11:17 AM
sbb tgk kelaku makcik ni cam ala2 baik2 kelaku gamaknya tapi bila baca cite2 sal dia dgn produk2 y ...

stetment serik x bayar cukai pun sejenis show off gak

nk gtau dia byk duit, nk x buleh dok dlm mesia lama2

"kelaku baik"

ermm.... aku nengok yg lg kaya dr dia pun x de nya cenggini, pakai tudung tp baju ketet gilerw
Quote chickenwing 18-2-2016 11:24 AM
lawyer beliau tu dah macam keje PA pula nk buat semua benda.....sapa lawyer Che Ta ni?
Quote manehnya 18-2-2016 11:28 AM
taksukapeanut replied at 18-2-2016 11:23 AM
iols pernah jumpa dia waktu kat mekah.. time dia buat umrah.. umrah kan, mana boleh make up sangat ...

ya dia mmg suka megah sgt, mentang le kann

1. lawa n kaya
2. dapat laki muda naw, kokesen
3. dapat anak comel


tapi aper pun.. sori la x leh lawan schawal.................................... dlm aspek apa pun

Quote sekel 18-2-2016 11:33 AM
kesedaran utk diri sendiri tu yg penting

syabas Che Ta

Lihat semua komen(121)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 07:33 AM GMT+8 , Processed in 0.086627 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top