CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Zed Zaidi Jadi 'Bahan' Maki Netizen Gara-Gara Isu 'Pork Free'

17-2-2016 10:14 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 13878| Komen: 114

Description: Isu 'Pork Free' yang menjadi bualan orang ramai masa ini, turut diperkatakan di kalangan artis termasuklah Zed Zaidi.
Oleh Adib ZA

Isu 'Pork Free' yang menjadi bualan orang ramai masa ini, turut diperkatakan di kalangan artis termasuklah Zed Zaidi.


Dia menerusi akaun Twitter memuat naik status yang mempersoal maksud sebenar 'pork free' sama ada bebas babi atau percuma babi dan berkata seharusnya tanda halal yang diletakkan.




Namun, nampaknya isu yang dibangkitkan itu mendapat reaksi negatif di kalangan netizen.

Ada yang mentertawakan dan tak kurang juga yang memakinya kerana dikatakan tidak faham maksud frasa tersebut dalam bahasa Inggeris.


Di bawah merupakan antara respon yang diberikan oleh para netizen:



Foto: Mstar Online


(Sumber: Beautifulnara)

8

Bagus
24

Marah
21

Terkejut
3

Sedih
10

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (81 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Babycomel84 16-2-2016 12:42 PM
Itu pun nak gelak... aku mmg x pg langsung kdai yg pork free ni... Even kwn2 ckp ok
Quote sepitsiput 16-2-2016 12:42 PM
Dia nk sarkastik tp x menjadi. Kesiannzed zeldom ni.. mohon kurung diri dlm sauna selama setahun ya...untung2 boleh kurus balik mcm dulu
Quote lolali 16-2-2016 12:44 PM
hahahah kasihan nya..kini pasrah lah.
Quote doubleA 16-2-2016 12:45 PM
Bertabahlah jed jedi, hahaha
Quote Mary_jane 16-2-2016 12:46 PM
Teringat drama sembilu, zed zaidi dengan jeep nya kehulu kehilir. Skang ni mana nak tengok dia berlakon dah.
Quote suterabiru123 16-2-2016 12:50 PM
aku nmpk je perkataan pork .. free ke tak free ke lgsg xmasuk... dgr je dah nak muntah..voley?!
Quote Parit.Hilton 16-2-2016 12:52 PM
sia2 kena hencap dengan ummah twitter.

padan muka.
Quote tomet05 16-2-2016 12:52 PM
kekeke
clear cut ..
Quote cik_tonggek 16-2-2016 12:53 PM
Babycomel84 replied at 16-2-2016 08:42 AM
Itu pun nak gelak... aku mmg x pg langsung kdai yg pork free ni... Even kwn2 ckp ok

segala tgi fridays tony ramos italinies chilies bagai tuh semua pork free dik kalo kat mesia
chuols tak penah melahap kat restoren2 tu kerrr
maklum laaaa ummah mesia khen suka ambik gambo lauk pauk tayang kat pesbuk
selalunya kalo makan kedai cenggini la yg dorang nak tayang sangat

Quote moller 16-2-2016 12:54 PM
hahahhaha
zed zaidi oii
Quote Babycomel84 16-2-2016 12:55 PM
cik_tonggek replied at 16-2-2016 12:53 PM
segala tgi fridays tony ramos italinies chilies bagai tuh semua pork free dik kalo kat mesia
chu ...

Even u x mention pun I tau.. Bkn semua mkn kat kdai2 tu...
Quote harkktuih 16-2-2016 12:57 PM
pork free = percuma babi..

babi pun x bodoh camni..
Quote barfi 16-2-2016 12:58 PM
Zed zaidi ni dah sendu sgt dah
Quote cik_tonggek 16-2-2016 12:58 PM
Babycomel84 replied at 16-2-2016 08:55 AM
Even u x mention pun I tau.. Bkn semua mkn kat kdai2 tu...

oooo takpe la kalo tak pegi
adik butthurt tak kalo org lain tak kesah dgn pekataan pork free nih
tanda pork free ni bukan utk ummah meleis je dikkkk
ada je agama2 lain pun kalo nak dining memang berpandukan papan tanda pork free nih
bukan semua manusia jugak yg makan babi ni dikkkk

Quote senahsanasini 16-2-2016 12:59 PM
ntah bile la beliau nak dianugerahkan datuk..
penat publisiti kehulur kehilir....
Quote sharlenetexas 16-2-2016 12:59 PM
Sama la free kick tu. Sape la yg translate jd tendangan percuma.

Quote revolusi_30 16-2-2016 12:59 PM
Bodohnya .... Sekolah mana dulu ne..? Semengkek kan ..?  lol
Quote eyeNa07 16-2-2016 01:01 PM
tak tau nk gelak ke nk sedih
Quote zuliana29 16-2-2016 01:02 PM
dh mula dh.......

Lihat semua komen(114)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 07:22 AM GMT+8 , Processed in 0.070362 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top