CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Antarabangsa Lihat artikel

Pelakon X-Men, Hugh Jackman Dedah Punca Terkena Kanser Kulit

12-2-2016 11:31 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 8112| Komen: 14

Description: Ini bukan kali pertama pelakon Australia ini dikesan dengan kanser kulit
Oleh Izzah Abbasy

Orang berkulit putih dan hitam sinonim berjemur bawah terik matahari, lebih-lebih lagi di pantai.

Namun, pelakon X-Men, Hugh Jackman mendedahkan pertarungannya dengan penyakit kanser kulit buat kali kedua di laman Facebook dengan memberikan peringatan kepada peminatnya agar menggunakan krim pelindung matahari sebagai langkah berjaga-jaga.




Menerusi akaun rasmi Facebooknya, pelakon berusia 47 tahun itu memuat naik sekeping gambar beliau yang menunjukkan hidungnya dibalut pada Isnin lalu.

“Ini adalah contoh apa yang akan berlaku jika anda tidak menggunakan krim pelindung matahari,” katanya.

“Sel basal (sel lapisan luar kulit) merupakan sel kanser yang paling tidak memudaratkan. Tolong pakai krim pelindung matahari dan dapatkan pemeriksaan doktor yang kerap!"


Ini bukan kali pertama pelakon Australia ini dikesan dengan kanser kulit, beliau sebelum ini menjalani rawatan kanser kulit (karsinoma) pada tahun 2013. - CARI Infonet







11

Bagus
23

Marah
15

Terkejut
22

Sedih
9

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (96 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Themilo 11-2-2016 12:06 PM
bertabah la pakcik grant.
Quote Mary_jane 11-2-2016 12:34 PM
Sunprotection tak cukup spf atau terlebih exposure dibawah matahari. Moga cepat recover mr volverine.
Quote fifie_olin 11-2-2016 12:41 PM
kulit dia jd camne....gerutu ke
Quote blackwidowbae 11-2-2016 02:53 PM
Makcik sejak terbaca article nasha aziz beberapa puluh ker belas tahun yang lalu, mengatakan benda wajib yang dia stand by untuk penjagaan kulit beliau ialah

Uv protection lotion
Ubat jerawat

Sejak itu makcik sentiasa memastikan makcik tidak kehabisan barangan tersebut dan sentiasa menggunakannya bila keadaan memerlukan
Quote secretCode 11-2-2016 03:59 PM
hoh kesian nya
Quote BabyOnEarth 12-2-2016 04:29 PM
Beliau kena kanser kulit kat hidung je ke?
Quote cat_miow 12-2-2016 06:56 PM
BabyOnEarth replied at 12-2-2016 04:29 PM
Beliau kena kanser kulit kat hidung je ke?

tu la fikir benda sama, ape sal tepek kat hidung je

Quote idadzira 13-2-2016 08:41 AM
hidung dia panjang ......tu yg sinaran matahari attack hidung dia dulu
Quote syadq 13-2-2016 04:47 PM
blackwidowbae replied at 11-2-2016 02:53 PM
Makcik sejak terbaca article nasha aziz beberapa puluh ker belas tahun yang lalu, mengatakan benda w ...

So now muka aunty persis Nasha atau masih lg hauk? Tempek sekeping pls. Haha gurau je aunty.
Quote kukukatablog 14-2-2016 12:48 AM
mat saleh ni melanin kulit dia kurang,
sbb tu depa putih,
melanin tu jugak baik untuk menjaga kulit,
kita orang melayu sibuk nak vanish warna kulit,
nak jadi selepong padahal lebih terdedah kepada bahaya,
sbb itu orang kulit gelap jarang kna penyakit kulit or jerawat...
Quote blackwidowbae 14-2-2016 06:11 AM
syadq replied at 13-2-2016 04:47 PM
So now muka aunty persis Nasha atau masih lg hauk? Tempek sekeping pls. Haha gurau je aunty.

Alhamdulillah kulit muka makcik sekarang ni makcik tengok di cermin persis uqasha senrose putih pink glowing glowing nakkkkk
Quote adela111 18-2-2016 02:29 PM
Wish you can get well soon.... !!

Found deadpool quiz fun game... boleh cuba main.. =)

https://www.grabies.com/?cur=con ... uiz&contestID=4

Quote RatuDunia94 21-2-2016 06:01 PM
syadq replied at 13-2-2016 04:47 PM
So now muka aunty persis Nasha atau masih lg hauk? Tempek sekeping pls. Haha gurau je aunty.

Nasha pon dh hauk nok muka dia skrg... Terlebih botoxs..
Quote Wicak02 23-2-2016 09:01 AM
Kanker kulit seram

Lihat semua komen(14)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 03:28 AM GMT+8 , Processed in 0.094147 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top