CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Belum Sedia Rujuk, Lebih Selesa Sendiri - Syura

10-2-2016 10:41 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 8477| Komen: 26

Description: Sejak penyanyi Syura mengumumkan perceraiannya, banyak pihak cuba mendapatkan reaksi kedua belah pihak berhubung hal itu.
Oleh Adib ZA

Sejak penyanyi Syura mengumumkan perceraiannya, banyak pihak cuba mendapatkan reaksi kedua belah pihak berhubung hal itu. 

Ketika ditanya, sama ada akan merujuk semula dengan suaminya suatu hari nanti, Syura mengakui belum bersedia kembali menjadi seorang isteri. Dia juga kini berasa lebih selesa dengan kehidupan sebagai ibu tunggal.

Bercakap kepada BH Online, Syura meluahkan,

"Saya akui bukan mudah menggalas status sebagai ibu tunggal. Kadang-kadang terpaksa tinggalkan anak-anak untuk mencari rezeki. Itu tak termasuk pandangan serong masyarakat. 

"Bagaimanapun, semua itu saya tak hiraukan dan anak-anak menjadi kekuatan. Soal rujuk, biarlah dulu. Saya lebih senang bersendiri buat masa ini," ujarnya. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: BH Online

IxUoSvO.jpg

9zZliU6.jpg

15

Bagus
9

Marah
11

Terkejut
12

Sedih
13

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (73 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote blackwidowbae 10-2-2016 07:12 AM
Daripada bersama asyik tersiksa jiwa, makan hati berulam jamtung

lebih baik hidup sendiri, bahagia jer rasa

nak nak lagi bila ada boipren terkejar kejarkan kiter dan bekas suami giler talak, lagi rasa happy dan bahagia
Quote cmf_premierleag 10-2-2016 07:25 AM
Syura ni x pikir panjang
Bersyukur le laki ko tu gomen servant (cikgu)
At least kalo dia mati...ko dpt pencen dia..anak2 pun terbela
Akak pikir psl pencen jah ...senang...kalo nk cari duit sendiri ok je.. tp pencen tu stp bulan dpt dr JPA utk balu kalo kematian suami
Quote KucingBiru 10-2-2016 07:39 AM
blackwidowbae replied at 10-2-2016 07:12 AM
Daripada bersama asyik tersiksa jiwa, makan hati berulam jamtung

lebih baik hidup sendiri, bahagi ...

manusia bernama suami ni,  majoritynya gila kuasa. bila ada bini,  dideranya emosi bini. buat macam2, gertak macam macam... kadang2 bukan isu besar pun.

bila dah hilang bini,  mula la merempan,  gila talak bagai.

hurmmm..
Quote spenderterselit 10-2-2016 08:32 AM
cmf_premierleag replied at 10-2-2016 07:25 AM
Syura ni x pikir panjang
Bersyukur le laki ko tu gomen servant (cikgu)
At least kalo dia mati...ko ...

Sry nak tanya banyak ke pencen cikgu cikgi?
Quote azimodin 10-2-2016 08:55 AM
Dah bekas laki pon xreti nak jaga mulut... xpayah la nak bersama for the sake of anak2. Anak2 akan lebih bahagia jika parents cari kebahagiaan masing2.
Quote pjade 10-2-2016 09:06 AM
azimodin replied at 10-2-2016 08:55 AM
Dah bekas laki pon xreti nak jaga mulut... xpayah la nak bersama for the sake of anak2. Anak2 akan l ...

Setujuk!

Orang baru bercerai, why the heck lak dia nak rujuk? Sebab anak2? Kemon laaaa...

Quote rayna_raynes 10-2-2016 09:13 AM
laki dia ni lazat hahahaa
Quote cruisekeanu 10-2-2016 09:21 AM
spenderterselit replied at 10-2-2016 08:32 AM
Sry nak tanya banyak ke pencen cikgu cikgi?

65% daripada basic. Sama dengan kakitangan awam yang lain

Besar atau tidak ikut gred le

Gred 29, 32, 34, 38 - Bukan siswazah

Gred 41, 44, 48, 52, 54, Jusa C (Guru Cemerlang boleh dapat Jusa C)

Nak tahu besar ke tak basic gaji mereka ---- Tanya Google? gred 48 - Jusa C tu tinggi tau.
Quote azimodin 10-2-2016 09:55 AM
pjade replied at 10-2-2016 01:06 AM
Setujuk!

Orang baru bercerai, why the heck lak dia nak rujuk? Sebab anak2? Kemon laaaa...

Dulu masa aku remaja & belum berkahwin aku ingat anak2 akan gembira bila parent rujuk (aku ckp in general sbb family aku bahagia je). Tapi bila dah besar & nampak pergolakkan ahli keluarga yg lain, skrg aku faham kenapa ade isteri yg sanggup bercerai walaupon anak ramai. Ade sorang sedara aku 25 tahun bertahan dengan suami yg x berkerja tetap walaupon dia mampu dpt kerja yg bergaji belasan ribu. Sampai satu tahap dia dah x tahan nak bela biawak, anak2 pon perlukan duit nak belajar. Agak lama naik turun court sebab nak buktikan husband dia x bertanggung jawab. Sekranagan sheols aman bahagia, siap ada masa nak gi bercuti dgn anak2... anak2 pon gembira masa parents bercerai kat mahkamah.
Quote cik_tonggek 10-2-2016 10:08 AM
azimodin replied at 10-2-2016 05:55 AM
Dulu masa aku remaja & belum berkahwin aku ingat anak2 akan gembira bila parent rujuk (aku ckp in  ...

betul. bukan best becerai sebab tanggungjawab lagi berat
maklum lah, elok saje becerai, laki tu yg sepatutnye sara anak2 disebabkan budaya melayu terima laki tak bertanggungjawab, jadi benda tu di pandang biasa saja oleh masyarakat.  harapkan bekas bini ni, well.... masa jadi bini org pun dah menyara anak2, jadi takde somi pun, tanggungjawab tu bukan luak langsung
but at least, dari segi jiwa hati perasaan, dah lega sikit. takde dah jantan brengset nak nyakitkan hati

Quote cucuq 10-2-2016 11:12 AM
ok syura..take ur tyme n buat lah keputusan yg tepat
Quote tomet05 10-2-2016 11:38 AM
sedangkan lidah lagi tergigit ..
Quote mizkajura 10-2-2016 04:41 PM
syura....moveon. redakan hati tu dulu. jgn meroyan.....
Quote stania83 10-2-2016 05:11 PM
laki dia dah cakap kat press yg syura berubah lepas menang masterchef. puiiiiiiii. tak payah la reconcile
Quote dino 10-2-2016 05:17 PM
cik_tonggek replied at 10-2-2016 10:08 AM
betul. bukan best becerai sebab tanggungjawab lagi berat
maklum lah, elok saje becerai, laki tu y ...

sbb tu la sblm kawin pkir masak2.... jgn la kahwin ngan lelaki miskin....  yg pemalas tarak kerja....
ni cinta punya psl kawin gak..... tetambah dpt yg ensem..... mula2 sonok aaaa.... dpt belai belalai tiap2 hari.... laki mintk duit bg je..... sharing is caring katanya....
laki dah terbiasa camtu.... pastu seme bini tanggung.....
first two years je bleh tahan.... pastu dgn pompuan lps beranak makin kembang..... mula la laki cari lain
Quote skymania 10-2-2016 05:20 PM
dino replied at 10-2-2016 05:17 PM
sbb tu la sblm kawin pkir masak2.... jgn la kahwin ngan lelaki miskin....  yg pemalas tarak kerja. ...

Kerlast statement bang dino...ai like..
Quote dino 10-2-2016 05:26 PM
skymania replied at 10-2-2016 05:20 PM
Kerlast statement bang dino...ai like..

mmg byk tgk mcm tu.... klau kuar dating ke apa.... yg pompuan ni jgn sesekali kuar duit blanja.... org lelaki gentlement takkan bg org pompuan byr utk mkn minum..... bg hadiah pun takyah..... tu tunggu lepas kahwin..... sbb apa.... nanti korg gak menyesal..... korg jugak kecewa.....
ni nak kahwin pun suruh org pompuan yg buat loan..... ni yg aku pesan kat adik aku.....
apa2 pun tawakal la agar jumpa lelaki yg baik2..... jgn jumpa skjp p kawin siam...
Quote cik_tonggek 10-2-2016 05:33 PM
dino replied at 10-2-2016 01:17 PM
sbb tu la sblm kawin pkir masak2.... jgn la kahwin ngan lelaki miskin....  yg pemalas tarak kerja. ...

Alah lelaki yg ada keja tetap pun mcmni jugak dikkk
Asal becerai je, napkah anak sukahati dia la sat bagi sat idak. Nama je mahkamah kata sekian2, ujong2 dia tunai tanggungjawab on-off gitu, tak koser la bekas bini nak buang masa pi ngadu kat mahkamah tak berenti. Ko hengat rita royani kerrrrrr gituh hihi
Baca je lah masalah rumahtangga kat bod sinun, belambak kes balik2 laki tak bagi napkah. Baik masa kawin, sama jek lepas cerai. Hadap je laaaa makjan2 ni bela anak sensorang khennnn

Quote dino 10-2-2016 05:36 PM
cik_tonggek replied at 10-2-2016 05:33 PM
Alah lelaki yg ada keja tetap pun mcmni jugak dikkk
Asal becerai je, napkah anak sukahati dia la  ...

klau pompuan leh berdikari no hal.... sbb tu pompuan kena ade ilmu..... jd takde la hujung2 menangis kat bucu katil jah

Lihat semua komen(26)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 07:37 AM GMT+8 , Processed in 0.072141 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top