CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Daripada Sinetron, Ashraf Sinclair Kini Intai Filem Malaysia Pula?

4-2-2016 10:51 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 23063| Komen: 152

Description: Lebih-lebih lagi saya lihat anak muda di Malaysia mempunyai idea-idea yang cukup bagus
Oleh Izzah Abbasy

Siapa yang tidak kenal dengan pelakon Ashraf Sinclair berwajah kacak berdarah kacukan Melayu-Inggeris ini yang telah menetap di Indonesia bersama isteri, penyanyi popular negara jiran.


Rezeki berlakon Ashraf Sinclair sangat murah di Indonesia. Dia sering tampil dalam sinetron dan sering bergandingan dengan beberapa pelakon popular di sana.

Namun, baru-baru ini Ashraf akui beliau sudah penat berlakon didalam sinetron kerana jadual penggambaran yang cukup lama dengan berlakon hampir 700 episod sehingga membataskan masa beliau bersama keluarga tercinta.


Kini, Ashraf sedang mengintai peluang untuk membintangi filem tempatan kerana kualiti sesebuah naskah itu lebih baik berbanding sebelumnya.

Lebih-lebih lagi saya lihat anak muda di Malaysia mempunyai idea-idea yang cukup bagus. Saya sendiri sangat teruja melihat hasil-hasil kerja pembikin filem tempatan.


Adakah Ashraf Sinclair cuba 'mencaras' rezeki anak-anak muda yang sedang meningkat naik dalam drama dan filem popular hari ini? Harapnya tidak. Ashraf juga mungkin ingin mencuba nasib di negara sendiri dan berkongsi rezeki dalam dunia seni. - CARI Infonet

27

Bagus
27

Marah
20

Terkejut
37

Sedih
16

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (140 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hacks_oren 2-2-2016 04:50 PM
ni bukan kisah lama ke...
Quote JENABREJAM89 2-2-2016 04:53 PM
ape buruk no , rambut tuu
Quote candiceVS 2-2-2016 04:53 PM
hacks_oren replied at 2-2-2016 04:50 PM
ni bukan kisah lama ke...

rumors banyak kali, tapi tak sure la kali ni menjadi ke tak.
kok jangan omong kosong aja.
asyik berlakon cakap Indon je bosan letewww
teringat dia berlakon dalam cerita with Elyana tu, cair sis tengok....
Quote candiceVS 2-2-2016 04:55 PM

puberty dik.
haha
Quote miyamiyo 2-2-2016 04:56 PM
candiceVS replied at 2-2-2016 04:53 PM
rumors banyak kali, tapi tak sure la kali ni menjadi ke tak.
kok jangan omong kosong aja.
asyik  ...

Cerita apa yang dia berlakon dgn Elyana? Nak try recall if pernah tertengok ke. Iols tau si serap ni tru golngincu je huhu
Quote Lorra2411 2-2-2016 04:56 PM
kemain jambangnya
Quote JENABREJAM89 2-2-2016 04:58 PM

hahahaha . pun boleh lah ahkak walaupun dah nak ke arah kertu , 30lebih dah kan umur dia nie ?

Quote missHIJAU 2-2-2016 05:00 PM
Dh macam taliban ko serap
Quote stania83 2-2-2016 05:04 PM
dulu tak reti cakap melayuuu
Quote Themilo 2-2-2016 05:08 PM
stania83 replied at 2-2-2016 09:04 AM
dulu tak reti cakap melayuuu

of course sekarang pun tak reti cakap melayu. berlakon sinetron je dah 700 episod, harus la fluence cakap indon
Quote sabar_sabariah 2-2-2016 05:15 PM
mana lah episod sinetron nye tak panjang.. banyak pandang sana, pandang sini, zoom sana, zoom sini, keluar musik langsung bersambung.. banyak sangat intermission nye.
Quote jin_lampu 2-2-2016 05:17 PM
pi balik indon ler..nyemak jer
Quote sepitsiput 2-2-2016 05:23 PM
dia ni acapkali dah bgtau nk blakon drama malaysia ...tp xde satu offer pun dia dpt.. pasal apa? pasal dia x boleh buang accent indo dia tu..nampak nau x profesional... sbg pelakon, kene la adjust accent...lantik accent coach... lebih memalukan, dia ni asal malaysia, tp x boleh langsung accent malaysia balik... keji sgt

keith foo, miller ali tu ada jah projek drama kat malaysia, elok jah tukar accent.... busuk2 jd mcm maya karin tu pun dh ok, 2 thn terus boleh tukar accent.... dia ni, xtau pasal apa.. nk kata dulu x boleh ckp ala malaysia balik padahal dia dilahirkan dlm keluarga kawen campur, boleh sgt kalau nk adjust accent.
Quote azimodin 2-2-2016 05:23 PM
Xpayah intai la serap.. banyak lagi jejaka2 yg kurang kayu berbanding lu. Beto, Azhan Rani, Pokjue, Aiman Hakim, Syukri Yahya, Sharul Ridwan, Afiq Muiz, Diva AA
Quote azliela 2-2-2016 05:25 PM
huduhnye serap
Quote danieladam 2-2-2016 05:55 PM
Dulu meols rasa beliau ni hensem sangatttt



Quote simatakucing 2-2-2016 05:58 PM
sabar_sabariah replied at 2-2-2016 05:15 PM
mana lah episod sinetron nye tak panjang.. banyak pandang sana, pandang sini, zoom sana, zoom sini,  ...

Hahaha kelako,mmg btol pon,pastu ckp dlm hati hahaha
Quote pichee 2-2-2016 05:58 PM
sepitsiput replied at 2-2-2016 05:23 PM
dia ni acapkali dah bgtau nk blakon drama malaysia ...tp xde satu offer pun dia dpt.. pasal apa? pas ...

u...sbb wife die kan indon..sbb tu slang die x blh nk ubah...conversation diorg tu setiap ari..klu die nk btl2 masuk pasaran msia, die kene cpt improve la..keith foo pn sme still bunyi indon tme mula2 msuk msia..pastu nw dh ok dh...org pn blh terima la..huhu
Quote epis 2-2-2016 06:02 PM
pernah tgk die berlakon dlm gol n gincu je...

Lihat semua komen(152)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 04:22 AM GMT+8 , Processed in 0.155759 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top