CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Mohon Gambar Saya TIdak Berhijab Tidak Disebarkan Lagi - Lufya

30-1-2016 05:59 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 10412| Komen: 43

Description: Saya juga ingin berpesan kepada semua orang agar tidak lagi menyiarkan atau memaparkan gambar tidak berhijab”
Oleh Adib ZA

Biasalah, kebanyakan pelakon atau penyanyi wanita asalnya ketika memasuki dunia seni, mereka masih belum berhijab sepenuhnya.

Namun, selepas mengambil keputusan mengenakan hijab, seharusnya gambar-gambar yang sebelum ini terdedah auratnya, pihak media atau peminat tidak menggunakan gambar itu lagi dan dikongsikan di laman sosial.

Itu yang dilalui oleh Lufya kini, dia merayu dan memohon agar peminatnya yang mempunyai gambarnya tanpa hijab agar memadamkannya. Berkata kepada BH Plus, Lufya menjelaskan,

“Urusan saya dengan Allah sudah selesai apabila meminta pihak yang berterusan menyebarkan gambar tidak bertudung agar berhenti melakukannya. Saya juga ingin berpesan kepada semua orang agar tidak lagi menyiarkan atau memaparkan gambar tidak berhijab”

“Saya berharap mereka menghormati keputusan ini. Apa yang dapat saya lakukan adalah berdoa Allah memberi hidayah kepada mereka yang menyebarkan gambar itu. Bukan mudah menutup mulut orang supaya tidak bercakap buruk mengenai kita,”  ujarnya. - CARI Infonet





(Sumber foto: Carian google)

38

Bagus
33

Marah
46

Terkejut
29

Sedih
36

Lawak
30

Bosan

Friends Rank (212 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mizz_fatyn 29-1-2016 05:06 PM
manis je bila bertudung litup ni kann...
moga istiqomah
Quote newyork 29-1-2016 05:08 PM
Mcm perempuan arab plak dia bertudung..
Quote chazey 29-1-2016 05:09 PM
Trend ya sekarang hijab2 insaf ini.

Semoga kelakuan pun dijaga ya. We no want another Ukasha.
Quote evlinne 29-1-2016 05:09 PM
newyork replied at 29-1-2016 05:08 PM
Mcm perempuan arab plak dia bertudung..

Masa free hair, tak nampak ereb dia ke? Hihi..
Quote HannahMontana 29-1-2016 05:12 PM
make up tetap sekilo

bukan faham kepala ekor

mcm bodoh sekor2 artis Malaysia ni
Quote cruisekeanu 29-1-2016 05:18 PM
nak padam, padamlah sendiri
suruh orang pulak ... ingat sikit ye, kita tak pernah pun suruh u bergambar
tengok gambar u pun tak pernah
kecuali gambar u ketiak basah masa AF
lepas tu taubat tak tengok
Quote minahmanja 29-1-2016 05:30 PM
bkn dh ade ke benang psl ni...
Quote lilydandelion77 29-1-2016 05:40 PM
Comey nampak! Tapi mekap liptik merah sgt...nude colour sudehh
Quote virgo19 29-1-2016 05:53 PM
Ada ke orang yg simpan gambar dia?
Quote gugunogaga 29-1-2016 05:55 PM
sheols mmg arab pun khen...
Quote sukacactus 29-1-2016 06:01 PM
Berlakon sendu...menyanyi pun sendu
Quote prettyuglybabe 29-1-2016 06:04 PM
sapa pulak nak sebarkan gambar ko tu..
melainkan gambar ketibas
Quote sepitsiput 29-1-2016 06:14 PM
Sorry ler... meols menyampah jua dgn pompuan2 yg baru bertudung pastu dok gesa kwn2 remove gambar bertudung diorg.. bukan lah kata meols x hormat...kita support2 ya..tp klu sampai dh tahap kau harras aku suruh aku check album fb aku yg dah bertahun tu semata2 nk cari gambar kau free hair menyelit sekadar dipinggiran, ko dah kenapa pompuan?
Quote Knowlee 29-1-2016 06:19 PM
Cik, terimalah hakikat, once your picture is on the internet, makanya forever la dia di situ.
Quote epullipan 29-1-2016 06:30 PM
Kau kena gigih cari kat internet tu pastu ko kne gigih padam sendiri..Aku pon tak simpan gambo ko diknon huhu
Quote mrsLucky 29-1-2016 07:12 PM
Expecially yang ketiak basah tu
Quote merahrose 29-1-2016 07:28 PM
adik betty kn dia ni..?
pkai tdung bju sendat...
Quote masmelon 29-1-2016 08:03 PM
tokti pon x semenggah nak suruh org delete gambor dia yg x bertudung coz sekali dah dew kat internet selamanya akan ada kat situ .. dia ni bukan kew ank saudara betty benafe .. kalau x slp diorg penah gaduh kan ..
Quote kukukatablog 29-1-2016 08:08 PM
merahrose replied at 29-1-2016 07:28 PM
adik betty kn dia ni..?
pkai tdung bju sendat...

anak sedara betty benafe

Lihat semua komen(43)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 01:42 AM GMT+8 , Processed in 0.068337 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top