CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Nikah di Thailand: Mahkamah Mahu Bukti Pernikahan Adira

29-1-2016 11:31 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 17182| Komen: 124

Description: Mahkamah Tinggi Syariah memerintahkan penyanyi Adira dan suaminya, Datuk Seri Adenan Abu agar mengemukakan bukti pernikahan mereka di Thailand Disember lalu
Oleh Adib Za

Memetik laporan Mstar Online, Mahkamah Tinggi Syariah memerintahkan penyanyi Adira dan suaminya, Datuk Seri Adenan Abu agar mengemukakan bukti pernikahan mereka di Thailand Disember lalu.


"Semasa memfailkan kes berkenaan pihak kami telah memasukkan semua bukti sebagai lampiran namun pihak mahkamah ingin melihat salinan asal bukti pernikahan tersebut.

"Jadi kami akan sediakan semua yang diminta pada perbicaraan akan datang," ujar peguan Syarie yang mewakili pasangan tersebut, Irsamuddin Ikhsan. 

Adenan yang ditemui memberitahu akan mengemukakan bukti seperti yang diminta oleh mahkamah. 

Mereka juga merancang untuk mengadakan majlis resepsi di kampung halaman Adira di Kota Kinabalu, Sabah selepas perbicaraan selesai. - CARI Infonet



Baca selanjutnya: Mstar Online

(Sumber foto: Carian google)
12

Bagus
18

Marah
21

Terkejut
12

Sedih
17

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (92 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nakkomenjugak 29-1-2016 11:21 AM
sanggup jadik bini kedua sbb harta. byk yg bujang dira oiii
Quote seri_mawr 29-1-2016 11:29 AM
muda lagi dato adenan ni....

padan la adira sangkut walaupun baru kenal 3 weeks...

Quote akies 29-1-2016 11:30 AM
sayang kawin kat thailand..
Kalau betul nk kawin, buatla majlis kt hotel ke dewan ke..merasa la bersanding bagai..rugi tul ko dira
Quote shahima0909 29-1-2016 11:30 AM
jgn amik org punye ...
Quote sarukhan 29-1-2016 11:41 AM
nakkomenjugak replied at 29-1-2016 11:21 AM
sanggup jadik bini kedua sbb harta. byk yg bujang dira oiii

Datok ni berharta ke? Mcm lebih sikit dr rakyat marhaen je.. harapkan title je kot?

Sure si dira di dah malas fikir panjang..
Quote Changa 29-1-2016 11:42 AM
birah nya,,, kenal 3 minggu pun dah sanggup pergi nikah kat siam
macam desperate sangat sis
Quote keladi_merah 29-1-2016 11:49 AM
Quote enchikfitz 29-1-2016 11:50 AM
Desperate sgt ke si Adira ni sampai x kenal lama pun nikah? Sanggup ke Siam pulak tu. Muda lagi dekkk. BANYAK benda lagi nak dikejar. Walaupun kau sendu2 jah
Quote masmelon 29-1-2016 11:53 AM
dengar citer dia baik ngn bini first  ... tapii kalau baik sngt xkkn kawin kat thailand kot (ini semua poyoooo)
Quote Daisyna 29-1-2016 11:59 AM
semoga aman2 adja dek jadi bini ke dua
Quote kelip2_07 29-1-2016 12:03 PM
kata baik sgt ngan bini no 1..nape kawin kt siam..kenceng lebiiihhh
Quote MISZZZ 29-1-2016 12:05 PM
baru 3 minggu... mudah betul jodoh sheols, kalau iols, bila berkawan rapat dengan lelaki mesti lepas 3 bulan akan rasa boringggg hahah
Quote bulu_tangkis 29-1-2016 12:06 PM
Ni mmg kes desparate la ni, Malas pikir byk kot.
Laki org pun sebat, gila la baru 3 minggu kenai kawen trus,
dah la kawen kt siam. Umor muda lg cr duit dulu, pastu cr
single sama single. Mmg la jodoh, jodoh pon kdg2 belum tentu jodoh yg betul.haishhhh
Quote doubleA 29-1-2016 12:10 PM
akies replied at 29-1-2016 11:30 AM
sayang kawin kat thailand..
Kalau betul nk kawin, buatla majlis kt hotel ke dewan ke..merasa la be ...

Katanya akan buat resepsi kat kg adira?kat mana entah lepas selesai kes ni
Quote doubleA 29-1-2016 12:11 PM
Tapi still rugi lah,adira bukan la frozen sgt,cuma dia desperate nak kawen nak buat guane
Quote supernaturalee 29-1-2016 12:15 PM
Tuhan tolong ampunkan dosanya
Pada hambaMu yang lemah
Bekalkan ia keberkatan
Agar dia bahagia
Quote Wanawee 29-1-2016 12:21 PM
serious 3 minggu????
cinta pandang pertama lah ni. anyway, semoga berbahagia. jangan gaduh2 dengan madu hokayy
Quote idadzira 29-1-2016 12:24 PM
dah jodoh......kawin kat siam senang sikit proses. kat malaysia leceh kena minta kebenaran la apa la. org kaya apahal. bayar je la denda nikah kat siam pun.

kalau nikah kat siam je kena kutuk..nikah kat london ke lombok ke australia ke sama je sebenarnya. nak daftar kat malaysia bayar je la denda.
Quote sipot 29-1-2016 12:26 PM
baru 3 minggu adira berani amik keputusan nk kawin... berani betui..
ataupon die dh fedup nk bercintan cintun lelama kot...
kawin kat siam sbb prosedur kawin kat Malaysia leceh katanya.. byk doc nk kena sediakan..
leceh dahulu senang kemudian adira... apa la sgt leceh tu..
tp dgr cite bini no 1 ni duk sindir2 juga dalam ig walaupon kata duk merestui.. pehtu katanya terpaksa merestui..
apa pon kalau dah jodoh.... bak kata ustaz kazim.. heheheh

Lihat semua komen(124)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 02:45 AM GMT+8 , Processed in 0.091383 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top