CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Viral Baju Seakan Ayam Belanda, Fafau Mohon Netizen Kutuk Dirinya Sahaja

26-1-2016 02:47 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 33972| Komen: 177

Description: hangat diperkatakan apabila ia disamakan dengan 'ayam belanda'
Oleh Izzah Abbasy

Apa sahaja yang dipakai oleh artis, jika tak kena dengan gayanya pasti dikritik dan dikecam hebat oleh netizen.

Fara Fauzana ketika mengacara Anugerah Juara Lagu ke-30 (AJL30), Ahad lalu telah mengenakan persalinan kedua oleh Rizalman Ibrahim.


Pakaian berwarna hitam dipadankan dengan tudung merah yang dikenakan penyampai Hot FM itu hangat diperkatakan apabila ia disamakan dengan 'ayam belanda'.



Namun Fara Fauzana telah memuatnaik status di laman Instagram miliknya ;

"Pereka tiada salahnya kerana mereka penat bekerja demi mencantikkan saya. Bukan salah baju, tetapi salah badan saya yang 'sado'. Jadi, kalau nak kutuk, biarlah saya yang dikutuk. Jangan kutuk pereka fesyen,"

Rizalman sebelum itu menjelaskan, busana dipakai Fara pada malam AJL30 ialah koleksi sedia ada daripada tahun lalu.



Beliau turut memberitahu, baju terbabit dipinjam Fara pada saat akhir apabila pakaian oleh pereka fesyen lain yang sepatutnya digayakan wanita itu, tidak bersesuaian dengan tema majlis anugerah berkenaan. - CARI Infonet

6

Bagus
19

Marah
20

Terkejut
7

Sedih
12

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (81 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pearl.silver 26-1-2016 03:02 PM
Fara...klu pki jubah vogeh2 buh kilat2 merelit2 pun better dr pki baju pelik gitu..
Dah tau bdn tu x berapa cun..jgn la pakai pelik2..
Ni dgn peplum nye..lg selambak nmpk..
Quote shahima0909 26-1-2016 03:03 PM
benang lain ek..
Quote sukacactus 26-1-2016 03:05 PM
Betul la kata fafau tu
Body dia pun bkn model cut, mmg xsesuai pakai baju tu
Xpasal2 rizalman pulak yg kena padahal masa fafau test baju tu, rizalman kat oversea
Last minute pya pasal
Quote sharlenetexas 26-1-2016 03:07 PM
Nampak  mcm kain satin murah citrawarna je.
Quote m2506 26-1-2016 03:08 PM
mangsa fesyen.. sian
Quote cekodok.masin 26-1-2016 03:14 PM
aku ingt aku sorg je nmpk bju fafauu tu pelik . peplum tu comeyy dh cuma tgn fafauu nmpk nau kesadoan die tu
Quote missinpiece 26-1-2016 03:14 PM
mmg hauk sungguh fesyen.. Berbeza dgn Gee, busana ringkas, tapi nampak anggun.
Quote bottombikini 26-1-2016 03:19 PM
time jurnal tu dia ada fitting baju kaler shocking pink, time bila dia pakai baju tu masa ajl? tak nonton sangat ajl dok tukar2 channel

tapi memang ha to the uk sangat kedua2 pesen...yg kaler pink tu cantik kaler tapi nampak cam turtle sbb kat blkg dia cam cengkerang
Quote uori 26-1-2016 03:25 PM
takde lah.
kalau baju dah fesyen cenggitu, sesiapa pakai pun akan nampak macam ayam turki, okehh?

Quote cekodok.masin 26-1-2016 03:26 PM
bottombikini replied at 26-1-2016 03:19 PM
time jurnal tu dia ada fitting baju kaler shocking pink, time bila dia pakai baju tu masa ajl? tak n ...

ada jugak tgk jurnal . mmg tk pkai pun bju tu
Quote qronaldo7 26-1-2016 03:27 PM
fafau pakai jubah ok je
Quote mokcikKSKB 26-1-2016 03:29 PM
Rizalman bapok kuat sentap berhari emo kat ig.pantang kena komen baju x lawa mulalah dia tranform jd diva AA
Quote bottombikini 26-1-2016 03:31 PM
cekodok.masin replied at 26-1-2016 03:26 PM
ada jugak tgk jurnal . mmg tk pkai pun bju tu

nasibbb..kalo dia pakai juge noks tak tau lah ape pula hencapan

tetiba tingat baju telitabis lopak masa AIM
Quote fifie_olin 26-1-2016 03:31 PM
ko dh tau x sesuai ..lg mau pakai
mmg nk dihencap keh...
burung belanda...adehhh
Quote taksukapeanut 26-1-2016 03:39 PM
baju mungkin sesuai kalau si pemakai tak pakai tudung.. si fafau pulak pilih tudung merah, dah terus macam ayam belanda
Quote Emperor95 26-1-2016 03:45 PM
Teringat maskot Indonesia
Quote AprilLova 26-1-2016 03:47 PM
baju pesen ayam serama fafau itu masih lagi jadi hot topic sampai hari ni
Quote Mleeen82 26-1-2016 03:47 PM
AT LEAST FARAH X SALAHLAH ORG LAIN
Quote hanamunir 26-1-2016 03:51 PM
hahaha ayam belanda..
macam2 la netizen ni pun..
last minute punya pasal..

Lihat semua komen(177)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 02:17 AM GMT+8 , Processed in 0.070622 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top