CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Pakai Baju Ketat Nak Pergi Jumpa Tuhan? Sharnaaz 'Selar Jubah Hipster'

26-1-2016 11:12 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 18293| Komen: 81

Description: Pakai baju ketat nak pergi jumpa Tuhan, engkau dah kenapa? Cara tak betul
Oleh Izzah Abbasy

Daripada usahawan, artis dan peniaga online, semuanya berlumba-lumba untuk memiliki jenama dan rekaan pakaian sendiri.

Bukannya mudah untuk menempah nama dan menjadikan perniagaan sebagai kerjaya utama jika tidak bersungguh-sungguh. Mengikut pendapat pelakon terkenal Sharnaaz Ahmad yang turut mengeluarkan jenama jubah lelaki sendiri D'Loris Exclusive bukanlah boleh direka sesuka hati.

“Ini adalah baju keagamaan jangan buat sesuka hati. Nak pakai baju ketat, pergi kelab bolehlah. Pakai baju ketat nak pergi jumpa Tuhan, engkau dah kenapa? Cara tak betul. Kita ada adab pemakaian dan adab segala adab”

“Kalau kita tak ada adab, itu dah kurang ajar. Bagi saya yang pakai jubah hipster itu kurang ajar dan penciptanya juga kurang ajar. Kalau nak ketat, buat baju kemeja ketat cantik-cantik,” katanya dipetik daripada Malay Mail Online.

Tambah Sharnaaz, dia sesekali tidak akan memakai pakai berkenaan yang disifatkannya terlalu ketat malah menjelaskan bahawa keselesaan adalah perkara utama dalam rekaan jubah yang baik.

“Jubah hipster potongan ke arah tidak selesa. Berat mata memandang. Nak buat macam mana kalau pereka kita otak singkat di zaman sekarang. Industri jubah dicemari dengan jubah hipster yang agak ketat dan merepek daripada pereka yang tak tentu”

“Saya tak akan pakai jubah yang terlampau ketat menunjukkan otot yang tak berapa nak tumbuh,” katanya. Semoga perniagaan Sharnaaz akan berkembang maju." - CARI Infonet




15

Bagus
11

Marah
10

Terkejut
8

Sedih
21

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (81 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bawalputih 26-1-2016 10:19 AM
yela bang jebat oi
Quote newyork 26-1-2016 10:22 AM
Lolll hahaha.. Kdg2 apa yg dia cakap betul jugak..
Quote aderaderker 26-1-2016 10:24 AM
Diva AA jr?
Quote bini_fl 26-1-2016 10:25 AM
Hahah betul tu..lelaki pun nak jugak pkai ketat2..tak paham aku
Quote kiramira 26-1-2016 10:32 AM
Dia ni suka betul melabel2 orang.
Over
Quote lina21 26-1-2016 10:33 AM
yg tak leh blah jubah lelaki sskrg bershape shape body bagai
Quote mokcikKSKB 26-1-2016 10:40 AM
Kalau lelaki pakai ketat kat dada yg bukan aurat bedosa x??hehe
Quote kelip2_07 26-1-2016 10:43 AM
btl jgk..jubah tp ketat..mcm pompuan pkai maxi ketat melekat berbekas line seluar dlm..
Quote jojoba_beads 26-1-2016 10:44 AM
apa maksud dia jubah ni baju keagamaan? so baju melayu, kain pelikat tu baju apa pulak?

bukankah jubah tu pakaian tradisional pak arab?

adakah makin ramai org keliru antara agama dan budaya?

just wondering... kalu salah jgn marah ambe...
Quote gula_tebu 26-1-2016 10:45 AM
ada betolnya, pakai jubah tapi ramping ikut shape bagai. cukup la baju melayu dihipsterkan, ni jubah pon kena hipster. haishhh.
Quote HOTCILI 26-1-2016 10:46 AM
Kali ni apa yg dikata oleh abam Jebat ni mmg betul. Kasar tapi itulah kebenarannya..
Quote MissMamamia75 26-1-2016 10:57 AM
fully agreed...
ketat = seksa mata memandang..
Quote hacks_oren 26-1-2016 10:58 AM
aku sokong jebat ni....
cumanya salah statement dia baju keagaamaan tu.....
tu baju tradisional je...
org lelaki ni nk menghadap tuhan tak berbaju tak apa asalkan tutup aurat dr pusat hingga ke lutut...
kalau salah mohon betulkan aku jugak....
Quote babablec 26-1-2016 10:58 AM
lelaki boleh je pakai ketat asalkan xnmpk aurat.
sepatutnya,dia tegur design jubah pompuan yg ketat2,nipis smpai nampak apa yg xsepatutnya:zz:zz
Quote tobobon 26-1-2016 10:59 AM
helooooo.. sekarang ni orang pakai jubah bukan nak pi mesjid jer

nak pi mall pun pakai jubah barulah hispter!


kenalah ketat sampai tersembul puting barulah orang pandang
Quote babablec 26-1-2016 11:01 AM
org lelaki nk jaga aurat time solat lagi susah dari kaum pompuan.
Quote ladybird_ 26-1-2016 11:15 AM
Abg jebat, jgnlah garang2.. erm ala, bukannya seksa pun jubah hipster laki tu.. kalau yg gegirl hipster punya tu harus 'diselarkan'
Quote de_ikea 26-1-2016 11:26 AM
Iols mungkin ketinggalan. Hipster jubah ketat tu cemana?
Quote manjalara_01 26-1-2016 12:02 PM
de_ikea replied at 26-1-2016 11:26 AM
Iols mungkin ketinggalan. Hipster jubah ketat tu cemana?

i pun ketinggalan jgk....tlg bg pencerahan please...
adekah salah 1 ciri utama baju hipster tu..ketat & sendat??

Lihat semua komen(81)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 03:23 AM GMT+8 , Processed in 0.074532 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top