CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Kisah Fynnjamal, Ibu Sambal Dan Bapak Sambal

22-1-2016 11:11 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 110889| Komen: 1093

Description: Heboh di laman sosial mengenai penyanyi Fynn Jamal yang dikatakan menciplak idea Ibu sambal seorang peminatnya.

Oleh : Dean BZ


Heboh di laman sosial mengenai penyanyi Fynn Jamal yang dikatakan menciplak idea Ibu sambal seorang peminatnya.

Keratan perbualan Whatsapp yang tersebar menunjukkan luahan hati seorang peminatnya yang mendakwa Fynn Jamal telah meniru produk Ibu Sambalnya setelah mendapat sampel sambal itu.

Ini adalah keratan luahan individu tersebut :


Difahamkan individu tersebut ada menghubungi Fynn Jamal untuk penjelasan lanjut, namun ini jawapan yang diterima olehnya.

"Sorry dik, dalam bisnes ni sape cepat dia dapat".


Melalui perkongsian dari beberapa pembaca setia forum Cari, Fynn Jamal dikatakan mengeluarkan kenyataan di Instagram mengenai isu itu. Katanya, dia tidak pernah tahu tentang nama Ibu Sambal tidak boleh digunakan dan telah menukar nama produknya itu kepada #kepalasambal.  


Kapsyennya berbunyi : "op. sori sori. tak perasan ibusambal dah trademark. sori sori. so xpe. demi menjaga hati semua pihak, saya dengan ini menukar nama produk ini kepada #kepalasambal atau lebih mesra dipanggil #bapaksambal."


Apapun, selesaikanlah perkara ini dengan cara baik dan jangan dipanjangkan lagi isu ini. - CARI Infonet.

11

Bagus
19

Marah
7

Terkejut
14

Sedih
14

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (75 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote jayzzie 20-1-2016 04:32 PM
check in! hahahahha .

kuang ajo kokping mencaras. tp oppsie kantoi pulek.
Quote missHIJAU 20-1-2016 04:32 PM
kutip tacang
Quote mala0n 20-1-2016 04:33 PM
mana ada dia salah.

dia tak

pernah salah

semuanya  salah

orang

...lain

allahu!
Quote merahrose 20-1-2016 04:33 PM
x ngaku slah gk..
trend thun ni artis jual sambal n perfume..
Quote MellyNad 20-1-2016 04:34 PM
hahaha..kokping..boleh dari kecik dah panggil ibu sambal..ko mampu..
Quote ateam1312 20-1-2016 04:34 PM
tukar jela nama
SAMBAL CARAS
Quote heywana 20-1-2016 04:34 PM
wahhhh...
Quote mala0n 20-1-2016 04:35 PM
aku musykil kenapa ada aje komen 'kutip kacang' dlm trid2 skrg.

ni kekdahnya mcm 'first, seken, third' bagai ke?

meols keliru
Quote lionsleepin 20-1-2016 04:36 PM
Haukkkkk
Quote barfi 20-1-2016 04:36 PM
mala0n replied at 20-1-2016 04:35 PM
aku musykil kenapa ada aje komen 'kutip kacang' dlm trid2 skrg.

ni kekdahnya mcm 'first, seken, t ...


Kutip point.
Kutip credit.
Itu maksudnya.

Kan 1 komen 1 point
Quote maxim 20-1-2016 04:36 PM
jayzzie replied at 20-1-2016 04:32 PM
check in! hahahahha .

kuang ajo kokping mencaras. tp oppsie kantoi pulek.

Mentang2 la namanya gah di persada seni.. Sukati jah nak caras2 bsnes org. Sian akak tu mesti stress. Nerakalah balasannya nnti allahu
Quote slipar_jepon 20-1-2016 04:37 PM
semoga pijor la yg memakannye
Quote mala0n 20-1-2016 04:37 PM
barfi replied at 20-1-2016 04:36 PM
Kutip point.
Kutip credit.
Itu maksudnya.

tau. tapi mengapakah?

trid bakal di humban ke hape?

haha soalan tak penting dari aku...

teruskan ber gosif, chuols.
Quote spenderterselit 20-1-2016 04:38 PM
Apesal lahenat sangat Fynn Jamal tu?kot ye pon muka hudoh jgn la perangai hazab juga.
Quote barfi 20-1-2016 04:38 PM
mala0n replied at 20-1-2016 04:37 PM
tau. tapi mengapakah?

trid bakal di humban ke hape?

Org yg komen kutip tacang ni biasanya sbb thread tu dah ada sebelum ni. Diulang tayang saja.
Quote elamor 20-1-2016 04:39 PM
iols masuk

*makan kuaci*


Quote syabee 20-1-2016 04:39 PM
komen2 yang pertikaikan nama ibu sambal semua dia dah delete.

mmg kaki spin sungguh
Quote zura_zara 20-1-2016 04:40 PM
kokspin dan spin memang berpisah tiada...
Quote mala0n 20-1-2016 04:40 PM
barfi replied at 20-1-2016 04:38 PM
Org yg komen kutip tacang ni biasanya sbb thread tu dah ada sebelum ni. Diulang tayang saja.

ye2 aku dah nampak potensi trid ni kena humban.

ibu sambal dah up kat trid bedah pinjelmol

kihkihkih

Lihat semua komen(1093)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 06:33 AM GMT+8 , Processed in 0.072056 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top