CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Nama Saya Ditolak Kerana Kroni, Bodek - Fizz Fairuz

21-1-2016 05:39 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 14687| Komen: 99

Description: “Nama saya ditolak sebab kroni dan bodek. Setiap produksi ada kroni sendiri.
Oleh Adib ZA

Nama Fizz Fairuz bukanlah nama yang kecil atau calang-calang dalam industri. Lakonannya banyak juga yang meninggalkan kesan pada penonton.


Namun, Fizz berkata kini sesetengah produksi lebih menjurus kepada memilih pelakon yang bergelar 'kenalan' dan juga pandai 'mengipas'.

“Sudah acap kali perkara ini berlaku, terutama apabila pengarah sudah memberi tawaran tetapi nama saya akhirnya ditolak oleh pihak tertentu.

“Nama saya ditolak sebab kroni dan bodek. Setiap produksi ada kroni sendiri.

(Sumber foto: Mynewshub)



“Kalau saya tidak pandai bodek ertinya saya tidak akan dapat tawaran itu,”  ujarnya menerusi portal Malaysiakini. 


Tak mengapalah Fizz, rezeki itu ada di mana-mana. Dengarnya juga Fizz juga menubuhkan syarikat produksi sendiri, Rain Maker Production. Semoga apa yang berlaku pada dirinya itu tidak berulang kepada pelakon yang lain ya. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Malaysiakini
16

Bagus
16

Marah
21

Terkejut
21

Sedih
14

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (108 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote DahliaTulip 21-1-2016 02:30 PM
ermm ade sebab lah tu org xnak plih ko..nasib badan,ade time masyuk..ade time merudum..nnt samapai mase lasg tak dak~
Quote candiceVS 21-1-2016 02:34 PM
macam mana lak dalam hal lakonan ada isu bodek membodek ni?
kalau lakonan hauk tapi ko pandai bodek, rasanya pengarah tak hingin nak ambik jugak.
Abam Fizzy ni dah diambang tak laku, tak payah nak salahkan artis lain la.
Quote enchikfitz 21-1-2016 02:36 PM
Dah x de aura mcm dulu lepas2 kes tunang dgn bini orang. Langsung orang menyampah
Quote buragazz 21-1-2016 02:37 PM
Laki bini bermulut hansuang jua..  sapa nak panggil..
Quote lasagnaklcc 21-1-2016 02:40 PM
Just nak tanya, apa kaitan fizz dgn hello kitty karnival tu? Mcm tak masuk je.
Quote kenarikelabu 21-1-2016 02:40 PM
Dah kau ckp cenggini, lagi la diorg taknak panggil kau.
Quote cmf_blingblings 21-1-2016 02:43 PM
itulah bidang lakonan Fizz oi, muka baru naik, muka lama mulalah dilupakan, lepas ni bersedialah utk jd 2nd or 3rd hero tak pun jd bapa
Quote shernazz 21-1-2016 02:43 PM
padan muka...
buat produksi sundiri aja pokcik
Quote Mary_jane 21-1-2016 02:48 PM
Fizz berlakon sebenarnya ok, menjiwai watak tapi dalam cerita mat tudung sangat lah tak best. Maybe jalan cerita nya. Dengan kontroversi lagi. Adi putra, fizz fairoz dah bolehlah kerja belakang tabir.
Quote bini_fl 21-1-2016 02:50 PM
banyak lagi artis yg bnasib malang..bukan Fizz sorg..cari la ikhtiar lain..takkan nak hadap kerjaya lakonan sampai ke tua kot..
Quote Themilo 21-1-2016 02:56 PM
dah sendu la pizz. ko pergi  jela apply jadi PA diva AA balik, sementara heshe tengah laku dengan rendang PPRT beliau tuh.
Quote sukacactus 21-1-2016 03:05 PM
Ko br 3 bln xdapat offer dah bising
Enot tu setahun kot xde offer berlakon
Dgn sakit nya lg
Susah2 ko jual la harrier kebanggaan ko tu
Dpt duit nnt beli sengkuang byk2 niaga dgn bini
Quote manehnya 21-1-2016 03:07 PM
body camtu sapa nk buat hero
Quote L_Z 21-1-2016 03:10 PM
Cash la kat ko....dulu ko aibkan ex tunang ko......plus dot bini gemok mcm gajah yg mulut longkang..........ex tunang dan scandal ko kompom gelak terguling guling skg
Quote CrowneGlory 21-1-2016 03:10 PM
Muka x hensem, berlakon x best...selayaknyalah
Quote setokinpurple 21-1-2016 03:12 PM
oklah..memang kesian kat fizz. kesiann jugak kat pelakon2 senior, mmg sekarang bukan zaman theyols dah.. muka2 baru tumbuh macam cendawan.

yg iols perasan, sekarang penonton lebih suka tengok drama bila artis tu ada ramai pengikut/likers kat instagram.

pelakon2 baru opkos laa yg kaki selpie, share2 video bbnu tu yg ramai fans..

tak heran lah berlakon kayu tapi rating drama mencanak
Quote HOTCILI 21-1-2016 03:14 PM
Dia ni xde aura sgt aku rasa. Sebab tu xlaku. Lakonan dia yg betul2 melekat di jiwa aku dalam Kekasihku Seru aje.

Nak kata lelaki dh berusia x laku berlakon, AAron Aziz tu elok2 je ada tawaran berlakon. Dato Jalaluddin Hassan pon masih laku even jadi ayah, atuk.

Semoga ada produk yg boleh naikkan nama ko semula la Pizzzzz...
Quote jlo 21-1-2016 03:15 PM
lakonan tak mantap pun..lain la zul sadooo
Quote merahrose 21-1-2016 03:19 PM
buka production house sendri ,ambek bini brlkon..sure jimat ..

faizah elai pn brlkon under heykal

Lihat semua komen(99)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 02:31 AM GMT+8 , Processed in 0.065812 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top