CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Sanggup Tunggu, Tak Paksa Kekasih Peluk Islam - Hazama

21-1-2016 11:03 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 17588| Komen: 76

Description: "Saya ada minta nasihat dan bertanya pada Akim juga tentang hal-hal cinta dengan pasangan berlainan agama.
Oleh Adib ZA

Penyanyi Hazama ketika ditanya pihak media tentang perkembangan hubungannya dengan pemuzik Genervie Kam yang telah masuk 3 tahun bercinta.


Menjawab soalan itu, Hazama berkata dia sanggup menunggu dan tidak akan memaksa kekasihnya itu peluk Islam semata-mata kerananya. 

"Saya tidak mahu paksa dia masuk Islam, biar dia sendiri terbuka hati sendiri dan bukan kerana saya semata-mata.

"Saya sanggup tunggu selagi termampu dan kalau di memeluk agama Islam saya tidak mahu dia menukar namanya," ujarnya kepada Mstar Online.


(Sumber foto: Mstar Online)


Dalam masa yang sama, Hazama mengakui turut mendapatkan pandangan daripada penyanyi Akim Ahmad berkenaan hal ini kerana mempunyai pengalaman bercinta dengan pasangan berbeza agama. 


"Saya ada minta nasihat dan bertanya pada Akim juga tentang hal-hal cinta dengan pasangan berlainan agama.

"Saya lihat dia seorang yang penyabar dan sanggup menunggu lama, hubungan dia dengan tunangnya iaitu Stacy sudah tujuh tahun. Manakala saya Genervie baru sahaja tiga tahun bercinta," terangnya. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Mstar Online
18

Bagus
16

Marah
29

Terkejut
11

Sedih
29

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (122 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote blackwidowbae 21-1-2016 09:59 AM
Tak tahulah kenapa makcik suka sangat tengok akim dan stacy berpasangan
Quote sayang_mulut 21-1-2016 10:02 AM
x minat akim..ntha..lepas2 meletop dengan lagu-2 die tu.. nampak kerek ala2 rock star tak jadi..
Quote maxim 21-1-2016 10:05 AM
Berpeluk sambil berdakwah ke tu
Quote bluehedgehog 21-1-2016 10:21 AM
cari la pompuan islam
jgn rosakkan org lain...
Quote tomet05 21-1-2016 10:23 AM
oo awek hazama bukan islam eh
Quote BurungBiru 21-1-2016 10:37 AM
hazama pun nk betulkan genetik dia..kena la cari yang 'org luar'... semoga berjodohan dan dapat Hidayah
Quote tupai_tupai 21-1-2016 10:43 AM
tapi gf hazama ni lagi tua dari dia kan?

aku penah kerja dgn both of them ni terus terang aku cakap gf hazama ni yg banyak membantu memajukan career hazama sbb dia byk ideas and contact and dominant type.

hazama ni aku tgk lebih kepada ikut flow je.

sebab tu hazama ni boleh keluar dr kepompong AF
Quote JENABREJAM89 21-1-2016 10:43 AM
stacy tu xdelah cantik mana cuma mungkin comel je , n tengok stacy ni perangai pun elok x liar kalau mix ngan akim tu mungkin menjadilah , tapi apasal awek si hazama ni mcm perempuan xxxxxx , hazama oii cari lah yg elok sikit kalau bukan islam pun .
Quote JENABREJAM89 21-1-2016 10:45 AM
sayang_mulut replied at 21-1-2016 10:02 AM
x minat akim..ntha..lepas2 meletop dengan lagu-2 die tu.. nampak kerek ala2 rock star tak jadi..

tetambah atas pentas , mcm over pun ada time menyanyi tu amek feel lah katakan .

Quote slipar_jepon 21-1-2016 10:59 AM
aku tak leh blah protege dia tny mcm mana hazama dpt awek cine. tah pape la. dua2 tongong
Quote MINNIElove 21-1-2016 11:22 AM
Edited by MINNIElove at 21-1-2016 11:24 AM

suka dgn personaliti hazama kelakar.... xde la over... haruslah akim over excited nyanyi  sblm ni sendu je...lps join majistret baru la orang pandang...
Quote MousemickeyU 21-1-2016 11:27 AM
Edited by MousemickeyU at 21-1-2016 11:34 AM

Over mamat rempit ni..So perlu ke nak peluk2??
Quote syue86 21-1-2016 11:46 AM
tupai_tupai replied at 21-1-2016 10:43 AM
tapi gf hazama ni lagi tua dari dia kan?

aku penah kerja dgn both of them ni terus terang aku cak ...

genervie ni pun lama dh dlm industri kan?
penah tgk nama die dlm album Ruffedge
Quote fadzyjemi 21-1-2016 11:50 AM
Genevie ni dedulu lawa now nampak kertu
Quote tupai_tupai 21-1-2016 11:50 AM
syue86 replied at 21-1-2016 11:46 AM
genervie ni pun lama dh dlm industri kan?
penah tgk nama die dlm album Ruffedge

yup.

gf hazama ni dgrnya oversea grad dlm music and anak didik Tok Ram

dulu dia mmg one of the team Tok Ram skrg ni dia dh gerak sendiri and dah jd music arranger utk ramai penyanyi mcm jamal abdillah etc
Quote syue86 21-1-2016 11:54 AM
tupai_tupai replied at 21-1-2016 11:50 AM
yup.

gf hazama ni dgrnya oversea grad dlm music and anak didik Tok Ram

pergh..mmg cemerlang background die
dulu mmg xkenal die ms die main utk ruffedge tu
tp sgtlah suke muzik die
Quote masmelon 21-1-2016 12:03 PM
hazama nii untung coz gf dia musician banyak tau selok belok industri music .. bukan calang2 musician kot ..
Quote irwansuhadi 21-1-2016 12:09 PM
alhamdulillah...
Quote sayang_mulut 21-1-2016 12:19 PM
JENABREJAM89 replied at 21-1-2016 02:45 AM
tetambah atas pentas , mcm over pun ada time menyanyi tu amek feel lah katakan .

kan..ada aku tngok satu video mentor milenia tu.. punye la kerek..lagu kau pun satu dua je kot baru meletop.. tapi lagak rock star tu aku leh blah... kau tetap budak AF kot..

Lihat semua komen(76)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 02:55 AM GMT+8 , Processed in 0.072749 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top