CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Laksa Malaysia Ditawarkan Di Ruang Istirahat Malaysia Airlines

20-1-2016 11:29 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 4807| Komen: 25

Description: Terdapat empat jenis laksa yang ditawarkan iaitu Laksa Kari, Laksa Johor, Laksa Asam Pulau Pinang dan Laksa Sarawak.
Oleh Adib ZA

Berita baik untuk anda yang menggemari menu laksa kerana kini semua penumpang Malaysia Airlines boleh menikmati menu tempatan itu di ruang istirahat Golden, tempatan dan antarabangsa di KLIA.


Terdapat empat jenis laksa yang ditawarkan iaitu Laksa Kari, Laksa Johor, Laksa Asam Pulau Pinang dan Laksa Sarawak. 

"Dengan bantuan MAS Awana, kami mampu menyediakan 1200 mangkuk setiap hari untuk penumpang kami dan pada masa yang sama mengekalkan rasa istimewa laksa kami.


"Kami mengesyorkan kepada penumpang kami untuk mencuba laksa yang berbeza kerana setiap menu berkenaan menawarkan rasa unik tersendiri. Setakat ini, Laksa Kari paling mendapat sambutan penumpang," ujar Ketua Produk Malaysia Airlines, Jascelena Ahmad. 


Ruang istirahat Malaysia Airlines di KLIA adalah untuk penumpang Kelas Pertama dan Bisnes, ahli Enrich Gold dan Platinum serta Oneworld Sapphire dan Emerald. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Bernama 
1

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cmf_premierleag 20-1-2016 10:01 AM
Kesian ummah yg naik ekonomi class x dpt merasa
Quote manehnya 20-1-2016 10:11 AM
cmf_premierleag replied at 20-1-2016 10:01 AM
Kesian ummah yg naik ekonomi class x dpt merasa

tapau ja kat food court huhu
Quote blackwidowbae 20-1-2016 11:06 AM
Makcik tak dapat bayangkan kalau laksa tu pedas,mahu tercirit birit dalam kapal terbang

kalau 10 orang order, 10 orang nak tercirit serentak, berebut toilet la jawabnya ahaha
Quote Changa 20-1-2016 11:16 AM
sebenarnya laksa ini agak pop di kalangan kokesen...
akak pernah cikcur kat pasar tani di tasmania dolu... gigih ada abang kokesen jual laksa tanah air kat gerai kat sana
Quote DaisyD 20-1-2016 11:20 AM
blackwidowbae replied at 20-1-2016 11:06 AM
Makcik tak dapat bayangkan kalau laksa tu pedas,mahu tercirit birit dalam kapal terbang

kalau 10  ...

hahahahahahahahahaha lepastu bau semerbak 1 kapal terbang
Quote blackwidowbae 20-1-2016 11:21 AM
DaisyD replied at 20-1-2016 11:20 AM
hahahahahahahahahaha lepastu bau semerbak 1 kapal terbang

Yuckssss ahaha
Quote insulin 20-1-2016 11:23 AM
Baca pasal laksa, terliur nak makan laksa la plak. Aduiii.

Bagus la ada inisiatif nak kenalkan makanan Malaysia di kawasan airport. Baru la pelancong luar kenal dengan lebih dekat tentang makanan Malaysia.
Quote becir 20-1-2016 11:26 AM
I think laksa is like tomyam to non asians...boleh diterima tekak in general..
Quote missinpiece 20-1-2016 11:28 AM
Usaha yg bagus, harap2 rasa seenak gambar.
Quote Changa 20-1-2016 11:31 AM
siam pun ada laksa namun laksa tanah air lagi pop dan di kenali akak syak...\

leluhur DNA akak tak pasti ada laksa ke tidekk
Quote kiramira 20-1-2016 11:51 AM
Sedapnyaaa..... kan dah teringin laksa
Quote Hsn3 20-1-2016 11:53 AM
Idea bagus utk pelbagaikan menu Kat lounge ni. Not bad...
Quote scorpionkiki 20-1-2016 11:54 AM
Siapa yg pernah guna Emirates punya launge tentu tahu betapa mewahnya dia jamu passengers yg tengah transit ni.... berbagai juadah..hiagen danz tunggu cedok saja berapa nak....

Dengan towel good qualitynya.... sedih tengok Malaysia airlines punya
Quote cmf_premierleag 20-1-2016 11:58 AM
Changa replied at 20-1-2016 11:31 AM
siam pun ada laksa namun laksa tanah air lagi pop dan di kenali akak syak...\

leluhur DNA akak ta ...

Kalo di tanah ibu pertiwi, saya rasa yg paling pop ialah Laksa Ah Cheng
Saya selalu cikcur ke klcc then singgah di ahcheng avenue k
Kalo.mee kari nya pulak, bleh mintak extra kerang...so mintaklah dlm 2 scoop kerang..pastu bayar je lah
Quote Changa 20-1-2016 12:00 PM
cmf_premierleag replied at 20-1-2016 11:58 AM
Kalo di tanah ibu pertiwi, saya rasa yg paling pop ialah Laksa Ah Cheng
Saya selalu cikcur ke klc ...

ah cheng akak pernah try asam laksa heshe jah... memang sedap.
mee curry heshe akak tak pernah try lagi..

kedai heshe kan kecik jah.. ala2 corner gitu so macam tak inviting untuk akak cikcur.
Quote cmf_premierleag 20-1-2016 12:03 PM
Changa replied at 20-1-2016 12:00 PM
ah cheng akak pernah try asam laksa heshe jah... memang sedap.
mee curry heshe akak tak pernah tr ...

Kedainya mmg kecik jah
Ala2 kiosk konsepnya
Tp ms lunch time mmg beratur pjg and full seats
Konsepnya, lps habis je makan, kene terus blah sbb org lain nk duduk
So kalo weols ke avenue k, makan ahcheng then utk gossip2 kutuk2 bos, weols sambung cikcur di warung warisan or krispy kreme di level LG
Situ bleh duduk lama2
Quote Changa 20-1-2016 12:07 PM
cmf_premierleag replied at 20-1-2016 12:03 PM
Kedainya mmg kecik jah
Ala2 kiosk konsepnya
Tp ms lunch time mmg beratur pjg and full seats

tak sabar dah akak nak pindah ke nu sentral office sis...
kat ofis sekarangf haus sangat ok pilihan makanan...
kalau nak variety sikit kena drive ke curve or one utama jah.

cafe dalam ofis pun sangat pilu di gong xi fat chai
Quote cmf_premierleag 20-1-2016 12:12 PM
Changa replied at 20-1-2016 12:07 PM
tak sabar dah akak nak pindah ke nu sentral office sis...
kat ofis sekarangf haus sangat ok pilih ...

Nu sentral juga agak best
Ada teh tarik place, nyonya, warisan, swiss oven, coffee planet, dolly dim sum etc etc
Coming soon bakal dibuka the library and franco
Ms mula2 nu sentral buka dulu mmg agak hauk sbb limited choicenya...now udah berbeda
Tp akak nasihatkn agar kamu tidak ke sam grocer sbb kawan opis akak penah keracunan karena beli roasted chiken disitu
Kami syak diorg guna ayam expired di bhgn frozen then masak utk bhgn hot food

Quote Voyagers 20-1-2016 12:15 PM
scorpionkiki replied at 20-1-2016 11:54 AM
Siapa yg pernah guna Emirates punya launge tentu tahu betapa mewahnya dia jamu passengers yg tengah  ...

bestlah kamu naik business / first class

saya pergi dubai cuma naik economy

camna nak merasa

tapi dubai airport pun dah besar

Lihat semua komen(25)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 09:01 AM GMT+8 , Processed in 1.034499 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top