CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Beri Peluang Wanita Ke Stesen Angkasa Antarabangsa - Sheikh Muszaphar

20-1-2016 10:24 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 3809| Komen: 39

Description: Kerajaan disaran agar memberi peluang kepada golongan wanita pula untuk diserap ke dalam program angkasawan kedua ke Stesen Angkasa Antarabangsa, ISS.
Oleh Adib ZA

Kerajaan disaran agar memberi peluang kepada golongan wanita pula untuk diserap ke dalam program angkasawan kedua ke Stesen Angkasa Antarabangsa, ISS.


Itu yang dikatakan oleh Angkawasan Negara Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor Sheikh Mustapha.

"Apabila wanita diberi peluang ke ISS, kita juga berharap mereka ini mampu menjadi pemangkin semangat kepada wanita lain untuk mencapai impian mereka (ke angkasa lepas)," ujarnya.

Angkawasan ini juga menekankan program angkawasan negara kedua nanti perlu mempunyai misi yang berbeza supaya ia lebih bermanfaat dan berbaloi. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Bernama

(Sumber foto: MStar Online)
4

Bagus
3

Marah
1

Terkejut
4

Sedih
3

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (22 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bluehedgehog 20-1-2016 09:55 AM
dei, ikut kelayakan  dan kemampuan la...jgn tumpang2 free lagi la...
Quote putehkundor 20-1-2016 10:01 AM
Kalau takat melancong free2 jah baik tak payah kot. Ada hasil ke beliau cik cur ke iss 9 tahun lepas?
Quote Abangspek 20-1-2016 10:32 AM
jangan bagi atas dasar "wanita", tapi bagi atas dasar kemampuan dan kelayakan. Klu bg atas dasar "wanita", tak ke kira menghina wanita camtu sebab bagi keistimewaan gitu? Bagi atas dasar kemampuan dan kelayakan setelah dinilai semua laki pompuan, barulah dapat yang terbaik. Equal treatment gitu, feminism yang betul
Quote gam_gajah 20-1-2016 10:52 AM
kertu dah nampak dia ni....

hasil melancong free tu, kaya raya jadinya dia ni....bini pun pakai X6 katanya....mewah betul life dia laki bini
Quote blackwidowbae 20-1-2016 10:58 AM
Makcik gayat

seat makcik pas kat korang horkeh
Quote bluehedgehog 20-1-2016 11:01 AM
da ckup melancong la...hbis puluhan juta..
Quote kudajantan77 20-1-2016 11:03 AM
Bagi peluang bawak Lamborghini pun tertonggeng ...
Quote green~tea 20-1-2016 11:25 AM
malaysia takde duit laa nak tanggung ko...1 billion kan bayar dia gi melancong? takde hasil & pekdah pun utk malaysian
Quote Mary_jane 20-1-2016 12:09 PM
Janji kat kapten faiz tak ditepati, ni janji kat kaum wanita plak. By the way, muzaphar ni nampak kertu sebab lost his weight kot.
Quote noor2 20-1-2016 12:34 PM
Dah lain muka beliaw...
Quote sapp73 20-1-2016 12:37 PM
apa hasil penyelidikan heols kat isis...dah berkurun tapi masih tak dengar berita
Quote Skuau 20-1-2016 12:37 PM
Yg aku gusar...bkn bab datang ke bulan tu...tp bab drng datang bulan.Bawa pad lbh, berat pulok...
Quote R2D2 20-1-2016 12:49 PM
bab hasil penyelidikan tu dh byk kali agensi dolak dalik nk bagi pengumuman
last2 org lupa
Quote arman98 20-1-2016 12:58 PM
R2D2 replied at 20-1-2016 12:49 PM
bab hasil penyelidikan tu dh byk kali agensi dolak dalik nk bagi pengumuman
last2 org lupa

pi hari tu pon pasal kes rusia bagi slot. Kes sogok utk m'sia beli jet SU30. Lain kali x dak sapa nak layan lor. Orang lain semua ada kerja serius nak buat, buakn nak pi jalan2.
Quote Nokiaman 20-1-2016 01:06 PM
Pale vuto..
Hantaq pi angkasa lanjiao perabih duit je
Quote renko 20-1-2016 02:18 PM
main yoyo main gasing
campur air dan minyak
tu jela ujikajinya
memang xde hasil ape2 la nk dibentangkan
hahahaha
Quote namieamuro 20-1-2016 02:24 PM
Relevan lagi ke pakcik nih. I takmo tau sape next pelancong angkasa dr msia. Yg i kesah, ape jadi dgn eksperimen kebanggaan die ni? Propa saje ke atau kaberina je hanye utk mengisi masa lapang?
Quote naina 20-1-2016 02:24 PM
Nampak tua dh dia
Yela apa hasil dia p angkasa?
Ada masuk dlm buku sejarah sekolah x?
Quote namieamuro 20-1-2016 02:27 PM
Dulu2 i dgr ade jugak calon wanita yg layak dr pokcik ni. Dan 2nd layak tu bkn pokcik ni gk. Dgr2 nye kapt faiz tu lg layak dr die nih.

Pokcik ni cas utk air liur die pun sampai beribu riban utk sejam 2. Sape la rajin ambik die ni utk bg ceramah.

Lihat semua komen(39)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 09:50 AM GMT+8 , Processed in 0.068626 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top