CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Khadijah's Kitchen Lebar Sayap Ke Los Angeles

19-1-2016 12:20 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 11320| Komen: 53

Description: "Kita kini telah mengeluarkan 14 pes masakan Melayu
Oleh Adib Za

Antara penyanyi terawal yang memiliki perniagaan restoran di Malaysia, pastinya Datuk Khadijah Ibrahim, dengan restorannya, Khadijah's Kitchen. 


Terkenal dengan masakan autentik dan tradisional Melayu, kini Khadijah's Kitchen bakal melebarkan sayapnya ke Los Angeles, Amerika Syarikat.

"Kami ditawarkan untuk membuka Khadijah's Kitchen di Los Angeles dan ini adalah satu peluang terbaik bagi mengembangkan sayap perniagaan makanan di luar negara.    

"Peluang ini secara tidak langsung dapat membantu mempromosikan makanan Malaysia kepada masyarakat antarabangsa selain memperkenalkan negara kepada pelancong asing," ujarnya. 

(Sumber foto: Utusan Malaysia)


"Kita kini telah mengeluarkan 14 pes masakan Melayu antaranya asam pedas, kuah sate, rendang tok, pajeri nanas dan kari kepala ikan bagi pasaran tempatan dan antarabangsa,"  terangnya lagi.

Baru-baru ini Khadijah telah membuka cawangan terbaharunya di Banda Hilir Melaka dan ia merupakan cawangan ketiga restoran itu selepas Petaling Jaya dan Shah Alam.

Malah, penyanyi ini memberitahu bakal membuka cawangan keempat di Port Dickson pada pertengahan Februari. - CARI Infonet


Sumber: Bernama


(Sumber foto: Bernama)

7

Bagus
4

Marah
5

Terkejut
11

Sedih
12

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (48 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bulalof 19-1-2016 11:41 AM
Her restaurant here in Petaling Jaya suram dan suam2...
Quote alesandra 19-1-2016 11:43 AM
pes dia tu sapa penah try?sedap tak?ada penah nampak...tapi tak berani nak beli
Quote cm_matjawasp 19-1-2016 11:46 AM
alesandra replied at 19-1-2016 11:43 AM
pes dia tu sapa penah try?sedap tak?ada penah nampak...tapi tak berani nak beli

Tak la sedap sangat .sedap lagi suara dia
Quote ra5101 19-1-2016 11:47 AM
Nak tengok berapa lama boleh bertahan. Kat setapak pun dah tutup.
Quote hacks_oren 19-1-2016 11:57 AM
kalau pengunjung komen tak sedap harap tak sentap tetapi memperbaiki lagi masakan... selamat maju jaya...
Quote caramel_cloud9 19-1-2016 11:59 AM
bulalof replied at 19-1-2016 11:41 AM
Her restaurant here in Petaling Jaya suram dan suam2...

Iye ke? Baru igt nak p try.
Agak2 pricey tak food dia. Sedap ke food dia
Quote Changa 19-1-2016 12:04 PM
packaging pes sheols cantek..ikut design semasa
Quote Changa 19-1-2016 12:06 PM
alesandra replied at 19-1-2016 11:43 AM
pes dia tu sapa penah try?sedap tak?ada penah nampak...tapi tak berani nak beli

akak pernah beli pes sambal prawn sebegitu lah..
macam haus jah...
pedas tapi rasa macam cili boh gitu jah

yang lain2 akak tak pernah beli lagi
Quote chinta89 19-1-2016 12:08 PM
kalau rase hauk, baiki lagi ye.. jgn sentap.
Quote masmelon 19-1-2016 12:10 PM
usaha tangga kejayaan tok kat .. gud luck
Quote pearlspth 19-1-2016 12:25 PM
sedap ke makanan kt restoran dia? sape pernah try ?
Quote lotionmilo 19-1-2016 12:41 PM
i pernah makan kat restoren dia kat nz
sedappp
tp tu tahun 1994 lah
Quote lazim 19-1-2016 12:52 PM
artis ni kalau bab kedai makan impian dan konfiden dan galmer  je yg tnggi melangit, tapi bab keenakkan sah2 makcik warung tenggek lagi sedap
Quote asamfish 19-1-2016 01:06 PM
kelemahan restoren MELAYU
bila dah laku sikit, mula tak maintain quality
buat caca merba
especially yang pakai dana gomen!
aku minat kathy
die hard fan gittewww
tp dari pengalaman yang lepas2 ni
sila la cik kathy maintain quality ye
baru bule bertahan lama
tidak la kejap bukan sini tutup sana
bukak sinun tutup situ
Quote dejure 19-1-2016 01:09 PM
asamfish replied at 19-1-2016 01:06 PM
kelemahan restoren MELAYU
bila dah laku sikit, mula tak maintain quality
buat caca merba

True.. terigt restoran LO MMCR  msa awal2 dulu sedapp sgtt nasi ayam dia..dh ade nama ckit kualiti dah hauk..skg xtaulah camne
Quote dejure 19-1-2016 01:12 PM
pearlspth replied at 19-1-2016 12:25 PM
sedap ke makanan kt restoran dia? sape pernah try ?

klau yg kat pj tu ok lah not bad..laksa johor dia bestt.harga agk mahal tp berbaloi .
Quote de_ikea 19-1-2016 01:18 PM
Iols pernah mkn few times dulu dkat pv setapak. Taste wise ok jugak. Iols amik package lunch on weekdays. Nasi, 1 lauk (ada few options), telur dadar, sayur seciput, sambal belacan dan air sirap. Reasonable dgn enviroment kedai sheols. Tp skrg tak tau ada lg ke tidak kt pv tu. Byk yg dah mati kedai kt situ.
Quote manjalara_01 19-1-2016 01:42 PM
bulalof: Her restaurant here in Petaling Jaya suram dan suam2...


lauk biase2 je...
Quote mizkajura 19-1-2016 02:14 PM
tahniah. aku no komen. tak pernah pegi makan lagi kat kedai dia...

Lihat semua komen(53)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 06:13 AM GMT+8 , Processed in 0.074270 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top