CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Knock Knock" Antara Lagu Calon Akhir AJL30, Faizal Tahir Terkejut

15-12-2015 11:42 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 13260| Komen: 51

Description: Sebagai pencipta lagu yang dinyanyikan oleh Elizabeth Tan, Knock Knock, dia sendiri terkejut dengan pencalonan terbabit.


Oleh : Fyruz Hanna

Sebagai pencipta lagu yang dinyanyikan oleh Elizabeth Tan, Knock Knock, dia sendiri terkejut dengan pencalonan terbabit.

Walaupun ada suara yang berpendapat lagu terbabit tidak layak ke AJL30 namun Faizal menerima baik keputusan juri itu.


Tidak merasa terpukul dan menganggap ianya rezeki bagi dirinya, Faizal percaya juri nampak kekuatan lagu yang dicipta itu.


Masing-masing punya pendapat sendiri. Keputusan ini adalah berdasarkan pendapat daripada 10 orang juri profesional yang terlibat. Sebagai pencipta lagu ini, saya menerima keputusan terbabit dengan hati dan fikiran terbuka. Mungkin sudah rezeki saya,” ujar Faizal dipetik dalam portal TontonEktra.

Selain itu, Faizal juga berpendapat sistem penjurian AJL diubah mengikut kepada format lama yang memilih lagu terbaik daripada setiap genre muzik kerana ianya lebih relevan. -CARI Infonet.


Sumber: TontonEkstra
11

Bagus
14

Marah
14

Terkejut
9

Sedih
13

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (77 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote enchikfitz 15-12-2015 11:52 AM
Bagus idea FT kalau nak MM wujudkan balik kategori. At least irama Msia dpt ler bernafas balik walaupun x seperti dulu
Quote comel91 15-12-2015 11:55 AM
enchikfitz replied at 15-12-2015 11:52 AM
Bagus idea FT kalau nak MM wujudkan balik kategori. At least irama Msia dpt ler bernafas balik walau ...

kan... knp tah TB3 telebih bagus buat 1 lagu je.. kalau lagu dandut menang xke kne hendap... buatla untuk setiap kategori

Quote supernaturalee 15-12-2015 12:06 PM
kenapa pak ngah xbuat lagu dah ye


nk jgk tgk lagu pak ngah ke ajl bersaing dgn lagu genre lain ikut format skrg
Quote lampor 15-12-2015 12:07 PM
best la lagu knock2... pada i... arrangement, lirik dan penyampaian el tan sgt serasi..
kekuatan lagu ni adalah pada arrangement dia.... bunyi ala2 broadway... jrg sgt lagu malaysia ada elemen broadway mcm ni...
lirik dia pun catchy... dan ada jalan cerita...
penyampaian eltan pun sesuai dgn lagu... yg mmerlukn karater manja... dan ada style trsendiri... walaupun live agak hauk di krismas...
Quote supernaturalee 15-12-2015 12:08 PM
anyway nok2 skdr filler je


hauk sgt vokal et
lirik pun nothing special
Quote chinta89 15-12-2015 12:09 PM
supernaturalee replied at 15-12-2015 12:06 PM
kenapa pak ngah xbuat lagu dah ye

ha'a me pun tertanya2 mne pak ngah.. mcm dh hilang taring sejak zaman kegemilangan pak ngah blalu..
Quote sepitsiput 15-12-2015 12:16 PM
lampor replied at 15-12-2015 12:07 PM
best la lagu knock2... pada i... arrangement, lirik dan penyampaian el tan sgt serasi..
kekuatan la ...

Elyana Kalis Rindu dolu2 pun ala2 lagu Knock Knock..cuma arrangement nya more to pop rock..bukan jazzy mcm lizzy.
Quote supernaturalee 15-12-2015 12:16 PM
chinta89 replied at 15-12-2015 12:09 PM
ha'a me pun tertanya2 mne pak ngah.. mcm dh hilang taring sejak zaman kegemilangan pak ngah blalu. ...

lately rncgn pertandingan nyanyian slalu panggil pak ngah jd juri


slh satu rncangn die jd juri tetap skrg ni
rncngan band bdk muda main muzik tradisional kt tv2
bagus bdk2 ni
komen pak ngah mmg terbaik lah
mcm ramli ms tp versi tradisional

Quote lampor 15-12-2015 12:20 PM
sepitsiput replied at 15-12-2015 12:16 PM
Elyana Kalis Rindu dolu2 pun ala2 lagu Knock Knock..cuma arrangement nya more to pop rock..bukan j ...

yes... kalis rindu pun ala2 broadway.. tapi arangement dia pop progresive which is sesuai dgn vokal elyana
pandai chuols...
Quote chinta89 15-12-2015 12:24 PM
supernaturalee replied at 15-12-2015 12:16 PM
lately rncgn pertandingan nyanyian slalu panggil pak ngah jd juri

lahhh yeke..

dh lama x layan rancangan hiburan2.. bukak tv tgk berita je keh3..
Quote BebeQ 15-12-2015 12:28 PM
baru teringat..lagu terbang tunjuk kok ping masuk separuh akhir tak aritu? bagi i lagu tu bagus walaupun i tak gemor kok ping tu.
Quote supernaturalee 15-12-2015 12:47 PM
BebeQ replied at 15-12-2015 12:28 PM
baru teringat..lagu terbang tunjuk kok ping masuk separuh akhir tak aritu? bagi i lagu tu bagus wala ...

tak mampu terbang kt separuh akhir hr tu

meol pun suke btul dgn lagu tu
lirik & melodi sgt bagus
vokal ltk tepi



Quote huJanBaTu 15-12-2015 12:50 PM
crowd puller kot? macam najwa latiff time tgh top.. time  najwa latif nyanyi cinta muka buku kat AJL rating cecah 4juta..
Quote MH37O 15-12-2015 12:59 PM
bagi den lagu tu layak je masuk final...arrangement lagu ni nampak tersusun n kena dgn org yg nyanyikan lagu ni...tp suara dia ni nak macam juliana banos...
Quote tomet05 15-12-2015 01:19 PM
dia pencipta ke
Quote niieza 15-12-2015 01:24 PM
relaks la...
rezeki dia utk masuk final..
rezeki menang tu lum tentu...
Quote BebeQ 15-12-2015 01:29 PM
supernaturalee replied at 15-12-2015 12:47 PM
tak mampu terbang kt separuh akhir hr tu

meol pun suke btul dgn lagu tu

haa..vocal hauk kok ping i boleh letak tepi, dengan harapan orang lain boleh ganti nyanyikan lagu tu. tapi kalau dibandingkan lagu knok knok dgn terbang tunduk tu, bagus lagi terbang tunduk. lizzy pun vocal tak bagus juga.
Quote sepitsiput 15-12-2015 01:48 PM
Edited by sepitsiput at 15-12-2015 01:52 PM
lampor replied at 15-12-2015 12:20 PM
yes... kalis rindu pun ala2 broadway.. tapi arangement dia pop progresive which is sesuai dgn voka ...


Elyana dgn lagu Tak Tercapai Akalmu bg meols adalah pelopor kpd penerimaan AJL terhadap lagu2 dan penyanyi hipster...hasilnya skrg AJL dah 6 tahun lebih dikuasai geng2 indie hipster yg bwk Gen Y revolution.

Sblm elyana...most artist pompuan yg masuk ke AJL adalah artis2 yg cookie cutter stuff dan under comercialization agenda mcm tok ti... misha... ziana...jee. lepas elyana bru muncul yuna.. anaa raffali...boo amir ikram....najwa latif pelbagai

Bibit2 awal revolusi muzik ni start dgn aidit alfian...dan disokong plak oleh band2 indie yg go comercial pd awal 2000an mcm Oag, flop poppy, pretty ugly..

Ikutkan artis2 hipster dulu2 ada yg x kurang hebatnya.spt Abot...candy... nana nurgaya ... nico....butterfingers.. too phat.... 4u2c... kru.. tp diorg x diberi ruang di AJL.

Cc @beta_carotene @jefri90
Quote sepitsiput 15-12-2015 01:50 PM
huJanBaTu replied at 15-12-2015 12:50 PM
crowd puller kot? macam najwa latiff time tgh top.. time  najwa latif nyanyi cinta muka buku kat AJL ...

Hantu Atau Buaya lebih popular dr Knock Knock kalau ikutkan.. plus komposernya DJ Fuzz komposer paling laris tahun ni tp x layak ke AJL..bg meols lagu Nanasheme tu lebih layak masuk klu nk dijadikan crowd puller especially to the younger audience

Lihat semua komen(51)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 02:47 AM GMT+8 , Processed in 0.066315 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top