CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tambang ERL Naik Mendadak Januari Ini!

2-12-2015 10:24 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 15273| Komen: 157

Description: Tambang Express Rail Link (ERL) akan dinaikkan sehingga RM20 sehala mulai 1 Januari depan.
Oleh Adib ZA

Tambang Express Rail Link (ERL) akan dinaikkan sehingga RM20 sehala mulai 1 Januari depan. 

Ini sekaligus menyaksikan tambang asal RM35 telah ditambah menjadi RM55 untuk perjalanan antara KL Sentral dan KLIA.


"Ini adalah harga diskaun selepas ERL diberi kuasa untuk menyemak semula tambang kepada RM64 berdasarkan syarat-syarat perjanjian konsesi," ujar Ketua Pegawai Eksekutif ERL Sdn Bhd, Noormah Mohd Noor.

"Kami sedang bekerjasama dengan rakan-rakan kami seperti MasterCard untuk menawarkan diskaun yang menarik. Sebagai contoh, penumpang yang hendak ke lapangan terbang menggunakan KLIA Ekspres boleh membayar serendah RM40 setiap perjalanan, iaitu hanya RM5 lebih daripada tambang lama RM35," terangnya lagi. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Mstar Online

(Sumber foto: Malaysiakini)

14

Bagus
16

Marah
19

Terkejut
11

Sedih
15

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (79 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kemaruk 1-12-2015 09:20 PM
ERL ni umngok punya!!!

-lobai cacai taik
Quote CaptainAmerica 1-12-2015 09:20 PM
tak suka naik erl
sila naik bas


hehee
Quote EJALTI 1-12-2015 09:21 PM
Wowwww.....
Baru la dinamakan negara maju raya
Quote kemaruk 1-12-2015 09:23 PM
kerajaan yang naikkan tambang ERL!!!!

-peon
Quote kemaruk 1-12-2015 09:24 PM
tambang ERL naik supaya kak mah boleh beli handbag!!!

- kerani N17
Quote freebird 1-12-2015 09:24 PM
EJALTI replied at 1-12-2015 09:21 PM
Wowwww.....
Baru la dinamakan negara maju raya

kalau tambang murah, rasa macam duduk indon pulak....
Quote hanakikan 1-12-2015 09:28 PM
Brimmmmmmm kan hadoooo

Cukup utk setahun
Quote insulin 1-12-2015 09:29 PM
Apa dah jadi dengan Malaysia ni? Banyak servis dan barangan yang naik harga.
Quote kemaruk 1-12-2015 09:30 PM
celaka, tambang ERL naik lagi... mana nak bayar hutang along lagi...

-kelindan lori
Quote freebird 1-12-2015 09:33 PM
insulin replied at 1-12-2015 09:29 PM
Apa dah jadi dengan Malaysia ni? Banyak servis dan barangan yang naik harga.

ni soalan bola tanggung ni....

jawapan : kalau tak suka, you can get out!!
Quote kemaruk 1-12-2015 09:35 PM
kerajaan patut subsidikan perkhidmatan ERL!!!

-bbnu
Quote MissNigga 1-12-2015 09:37 PM
mahal giler nak mampuihhhhhhhhhhhhhh....
Quote pearl.silver 1-12-2015 09:38 PM
Klu tiket transit pun naik gk ke...
Quote alesandra 1-12-2015 09:38 PM
CaptainAmerica replied at 1-12-2015 09:20 PM
tak suka naik erl
sila naik bas

bas pun naik tambang..kuar umah awal siket..sila menapak
Quote kemaruk 1-12-2015 09:39 PM
ERL naik ini semua penangan TPPA!!!!!!

-rakyat
Quote zidane_ziege 1-12-2015 09:40 PM
sukur malaysia masih aman

orang kampung yg miskin hina  x naik erl

- menteri
Quote alesandra 1-12-2015 09:42 PM
makcik syukur pun dapat 30% diskaun.korang kutuk2 dia selalu...dia dapat gak diskaun.ko mampoo
Quote freebird 1-12-2015 09:43 PM
MissNigga replied at 1-12-2015 09:37 PM
mahal giler nak mampuihhhhhhhhhhhhhh....

yang untung tabung haji jugak, orang melayu kita, bukan orang lain.....apa salahnya....diaorang pun perlu duit untuk beli tanah 1mdb, syarikat melayu...apa salahnya kita tolong

dan ytl, dia tu kapir dzimmi, ok lah...

Quote insulin 1-12-2015 09:43 PM
freebird replied at 1-12-2015 09:33 PM
ni soalan bola tanggung ni....

jawapan : kalau tak suka, you can get out!!

Bukannya apa. Kekerapan naik harga sangat ketara. Dalam seminggu dua ni, kecoh dengan tol.

Lihat semua komen(157)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 01:53 PM GMT+8 , Processed in 0.084288 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top