CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

To Yo Ta Kerja Di Toyota

20-11-2023 10:41 PM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 1601| Komen: 0

Description: Hanoi: Seorang lelaki di wilayah Gia Lai, Vietnam menjadi perhatian netizen kerana memiliki nama To Yo Ta dan pernah bekerja di syarikat automotif Toyota, lapor laman berita VNExpress semalam.Menurut ...
Hanoi: Seorang lelaki di wilayah Gia Lai, Vietnam menjadi perhatian netizen kerana memiliki  nama To Yo Ta dan pernah bekerja di syarikat automotif Toyota, lapor laman berita VNExpress semalam.


Menurut To, 33, bapanya, To Van Ke, yang merupakan seorang mekanik kereta memberikan dia nama unik itu agar lelaki tersebut mempunyai masa depan cerah seperti pengasas syarikat Toyota, Toyoda Kiichiro.


Selain To, adik beradiknya juga diberikan nama unik iaitu To Co Ro Na (sempena nama Toyota Corona) dan To So Ny (sempena nama syarikat Sony). Hanya seorang saudara perempuannya diberikan nama biasa iaitu To Kieu My kerana ia diberikan oleh ibu mereka ketika bapanya jatuh sakit.

Meskipun tidak pernah dipengaruhi oleh bapanya, To mempunyai minat mendalam dalam bidang fizik dan permotoran sejak kecil.

Pada 2014, dia mula berkhidmat di syarikat Toyota dan bekerja di situ selama lapan tahun.


“Semuanya secara kebetulan,” ujarnya. 

Selepas berkahwin pada 2015, To berhasrat menamakan anak-anaknya To Shi Ba, To San Yo atau Hi Ta Chi, namun dia bertukar fikiran dan memberi nama biasa kepada dua anak perempuannya.

Pada awal tahun ini, To berhenti bekerja di Toyota dan memulakan perniagaan sendiri untuk  melatih kakitangan industri automotif.


Sumber: Kosmo! Online


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


| Komen di Forum

Komen Terbaru


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-12-2023 04:11 PM GMT+8 , Processed in 0.028786 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top