CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Mawi Doa Ina Naim Supaya Kuat Dan Tabah, Syukur Ramai Cerita Kebaikan Selepas Suhaimi Saad Meninggal

20-11-2023 01:57 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 8633| Komen: 123

Description: Mawi mendoakan bekas tunangnya, Nordiana Mohd Naim, 39, diberikan kekuatan di atas kehilangan suaminya, Suhaimi Saad.
Mawi mendoakan bekas tunangnya, Nordiana Mohd Naim, 39, diberikan kekuatan di atas kehilangan suaminya, Suhaimi Saad.

Kata Mawi, Ina dan anak-anaknya perlu terus tabah dengan ujian tersebut.


Foto: IG

"Saya sentiasa mendoakan semoga keluarganya dalam keadaan kuat. Kita hanya mampu berdoa tetapi yang memberi kekuatan adalah Allah SWT.

"Kita doakan juga semoga Allah SWT pilih dia (Mohd Suhaimi) sebagai kekasih-Nya," katanya menerusi video yang dimuat naik di Facebook pada Jumaat.



Mawi dan Ina pernah bertunang pada 10 Februari 2004, namun putus pada 10 Julai 2006 dan setahun selepas itu, Ina berkahwin dengan Allahyarham Mohd Suhaimi pada 12 Ogos 2007.

Hasil perkahwinan tersebut, Ina dan Mohd Suhaimi dikurniakan empat orang cahaya mata.


Mohd Suhaimi meninggal dunia pada jam 7.40 malam Rabu lalu di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultan Ismail (HSI) akibat jangkitan kuman di paru-paru.

Tambah Mawi, dia bersyukur masyarakat banyak bercakap tentang perkara baik yang dilakukan Allahyarham Mohd Suhaimi ketika hayatnya.



“Alhamdulillah kalau ramai bercerita kebaikan kita kerana ia satu petanda baik, yang takut kalau orang cakap tentang keburukan.

“Boleh jadi contoh dan inspirasi tapi janganlah buat baik sebab nak orang puji kita selepas mati, niat sudah lari. Sebenarnya buat baik ini biarlah ikhlas.

“Esok kita mati orang hendak cerita baik atau sebaliknya, terserah kepada ALLAH. Cuma yang masih ada peluang di dunia ALLAH bagi ini, banyak-banyaklah buat kebaikan. Kalau ada rezeki lebih, berkongsi dengan orang lain,” ujarnya. -CARI

Sumber: Sinar Harian

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Burong_Hantuk 20-11-2023 02:46 PM
sibuk la mawi...semua benda kau nk komen
Quote IzzahF 20-11-2023 02:52 PM
kenapa kembar tu rupa kertu sgt?
Quote cm_vungtau 20-11-2023 02:53 PM
Sibuk la ko. Dengan acik chilli crab dah mintak maaf belum?
Quote primarikey 20-11-2023 03:11 PM
Ko amik la ina tu jadi isteri ke2 mawi
Besar pahala jaga balu dan ank yatim
Ina pn isteri taat...solehah
Ikin pn mengalah la skit...terima ina sbg madu
Dh dulu ko cantas mawi...skrg la masanya utk ko tebus balik kesilapan ko dulu


Quote edoraixora 20-11-2023 03:11 PM
kau tak perlu komen pun
mengundang kontroversi je
bini kau tak marah ke
Quote prince_marhaen 20-11-2023 03:30 PM
amik je la ina buat no.2... anak pun wajah lebih kurang je genetik...
Quote sharlenetexas 20-11-2023 03:37 PM
primarikey replied at 20-11-2023 03:11 PM
Ko amik la ina tu jadi isteri ke2 mawi
Besar pahala jaga balu dan ank yatim
Ina pn isteri taat...sol ...

Oppps!


Quote Janetnasuha 20-11-2023 03:39 PM
Kahwin lah, dpt madu. Heheh
Quote noorazurams 20-11-2023 03:58 PM
Mawi tk yah lah komen. Diam2 sudah
Quote Kangkung1M 20-11-2023 04:18 PM
Edited by Kangkung1M at 20-11-2023 04:30 AM
prince_marhaen replied at 20-11-2023 03:30 AM
amik je la ina buat no.2... anak pun wajah lebih kurang je genetik...

Mawi belanja keluarga makan pon berkira, ni ko nak suruh dia tanggung Ina dan anak2 plak. Abis la susut duit Mawi camni.

[Ig]https://www.instagram.com/reel/CyA0hVsPr0X/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==[/ig]
Dan apa pula perasaan Ekin & kembar jika ditigakan oleh Mawi. Pasti mereka akan patah hati.

[Ig]https://www.instagram.com/reel/CkfhJ7VpCpQ/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==[/ig]
Quote BellaThePrinces 20-11-2023 04:25 PM
biar lah mawi nak komen pun...masa hayat suhaimi pun tak tinggal nama mawi kat mulut depa laki bini....kah..kah..lagipun baik2 aje ucapan mawi..
Quote fille 20-11-2023 04:39 PM
alahai, hangpa triggered mawi komen kenapa? wartawan yg kepoh2 tanya kotttt...
Quote BoongaKertas 20-11-2023 04:47 PM
mawi ni iols still tggu movie aduh saliha heols yach. dr zmn 1st year degree iols tggu. ada ke tidok sbnrnye?
Quote miss_strangers 20-11-2023 04:51 PM
Ko berbesan jela dgn Ina naim. Suruh Hadi menikoh dgn anak Dara ko nanti. Hidop bangsa Johor!
Quote tepisket.. 20-11-2023 05:01 PM
X minat pasal komen dia. Tp tgk post atas dia attend wedding DJ Zayan Lin Ariffin. Rupanya second wedding dia ya. Ikhwan tu bujang lagi.. huhu.
Quote supernaturalee 20-11-2023 05:07 PM
eh jap
dlm bnyk2 gmbr mawi tu ada gmbr die dgn ikhwan & wife
igtkn nonok

suka sgt lagu duet die buat utk hafiz & ernie



Quote prince_marhaen 20-11-2023 05:16 PM
supernaturalee replied at 20-11-2023 05:07 PM
eh jap
dlm bnyk2 gmbr mawi tu ada gmbr die dgn ikhwan & wife
igtkn nonok

nasib ada gambar perantin...kalau tak meols skip je gambar slfie kembar muka sedulang penuh frame & filters itteww... hahahaha

Quote prince_marhaen 20-11-2023 05:18 PM
Kangkung1M replied at 20-11-2023 04:18 PM
Mawi belanja keluarga makan pon berkira, ni ko nak suruh dia tanggung Ina dan anak2 plak. Abis la s ...

hahahahahaha boleh la si kembor jalan pimpin tangan, mawi pimpin tangan kekaseh lamaaa... hahahahahahahaha

Quote supernaturalee 20-11-2023 05:18 PM
prince_marhaen replied at 20-11-2023 05:16 PM
nasib ada gambar perantin...kalau tak meols skip je gambar slfie kembar muka sedulang penuh frame & ...

kembar wife mawi tu bujang lg ke


Lihat semua komen(123)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-12-2023 04:03 PM GMT+8 , Processed in 0.033247 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top