CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Warga Emas, 60 Tahun Duduki SPM Buat Kali Keenam

3-11-2015 10:49 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 5089| Komen: 30

Description: Seorang warga emas, Chong Sing Woh yang berusia 60 tahun 'memecah rekod' apabila menduduki peperiksaan SPM yang bermula semalam.
Oleh Adib Za

Seorang warga emas, Chong Sing Woh yang berusia 60 tahun 'memecah rekod' apabila menduduki peperiksaan SPM yang bermula semalam.

Dia merupakan pesara sektor swasta dan merupakan kali keenam menduduki enam subjek teras selepas lima kali percubaan sebelum ini gagal.

"Walaupun umur sudah tua tetapi saya memegang prinsip 'belajarlah dari buaian sehingga ke liang lahad'," katanya memetik laporan Bernama.

Beliau mengambil subjek Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Pendidikan Moral, Sains, Matematik dan Sejarah. Semoga berjaya diucapkan! - CARI Infonet

Baca selanjutnya: Bernama

(Sumber foto: FMT)

12

Bagus
12

Marah
7

Terkejut
18

Sedih
10

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (77 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mak_wa95 2-11-2015 10:44 PM
nak ambik sains sukan tu..
Quote |-0-| 2-11-2015 10:45 PM
Dia  berpegang kepada falsafah dongibab
Quote MissNigga 2-11-2015 10:58 PM
you go ankleeee....
Quote lavasana 2-11-2015 11:02 PM
tahun depan kali ketujuh pulak...

level sutun ni...

Quote HannahMontana 2-11-2015 11:06 PM
belajar tu kewajiban sepanjang hayat...usaha usaha usaha ,,,,,,,,,,ekslator kejayaan.
Quote Artemesiaa 2-11-2015 11:06 PM
Ok le tu tak berputus asa mana tahu tahun ni boleh lulus exam
Quote lavasana 2-11-2015 11:09 PM
HannahMontana replied at 2-11-2015 11:06 PM
belajar tu kewajiban sepanjang hayat...usaha usaha usaha ,,,,,,,,,,ekslator kejayaan.

dah lima kali gagal.....maknanya dia tak belajar la tu...

main je lebih apek ni...




Quote HannahMontana 2-11-2015 11:11 PM
lavasana replied at 2-11-2015 11:09 PM
dah lima kali gagal.....maknanya dia tak belajar la tu...

main je lebih apek ni...

BYK MAIN FORUM
Quote mbhcsf 2-11-2015 11:12 PM
Selamat maju jaya  dan  saya  kagumi semangat  juang anda  saudara Chong Sing Woh.  hendak seribu daya mahu seribu cara. Semoga terus tercapai cita cita saudara dan menjadi contoh kepada semua.
Muhammad Safuan Abd Rahman, 17 - semoga dipermudahkan segala urusan dan semoga kesabaran  dan ikhtiar anda beroleh keberkatan dunia akhirat.Selamat maju jaya.
Quote ice_sky92 2-11-2015 11:13 PM
Go Go Uncle...
Quote dani-rox 2-11-2015 11:17 PM
Waahh... tak mudah patah semangat. go uncle, gooo
Quote lavasanasini 2-11-2015 11:18 PM

5 spm yg lepas semua markah dia bawah 20%...

ni apek lembam ni...








Quote red_cattleya 3-11-2015 02:53 AM
gigih sgt..bgi aku, prkara pling best hbs spm
Quote zjen 3-11-2015 05:31 AM
vodo,  spm utk apa kang,  zaman iols utk lanjut pelajaran form six atau u   ....   kang graduan pun ramai join industri anggur je

spm utk buat org gaji je



Quote all4rez 3-11-2015 05:36 AM
Tahniah Acong. Seluruh warga CI mendoakan kejayaan anda. Ingat, gagal sekali tidak bermakna anda tak akan gagal lagi...
Quote all4rez 3-11-2015 05:36 AM
Tahniah Acong. Seluruh warga CI mendoakan kejayaan anda. Ingat, gagal sekali tidak bermakna anda tak akan gagal lagi...
Quote sukacactus 3-11-2015 06:41 AM
GIgih betul uncle ni
Budak2 skrg, ada peluang pun xnak belajar betul2
Suka memonteng, kalau gi skolah pun, main je lebih
Quote jazaa100 3-11-2015 06:54 AM
lavasanasini replied at 2-11-2015 11:18 PM
5 spm yg lepas semua markah dia bawah 20%...

ni apek lembam ni...

Biarlah dia nk amik 17kali pun...
Bukan dia pakai duit kau pun....

Quote AYAKAISHI_AYASY 3-11-2015 07:00 AM
Dia kata camtu, but sebenarnya dah ada business juta2. Saja jew sebab bosan

Lihat semua komen(30)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 04:50 PM GMT+8 , Processed in 0.100320 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top