CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tambang Komuter Naik Lagi Disember Ini!

1-11-2015 09:46 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 12133| Komen: 72

Description: Pengerusi KTMB Datuk Nawawi Ahmad mengesahkan bahawa kenaikan tambang bagi laluan KTM Komuter akan diumumkan pada Isnin, dengan kadar tambang baharu bermula pada 2 Disember.


sumber foto :http://static.panoramio.com/



Tambang keretapi KTM Komuter akan naik bermula Disember.

Pengerusi KTMB Datuk Nawawi Ahmad mengesahkan bahawa kenaikan tambang bagi laluan KTM Komuter akan diumumkan pada Isnin, dengan kadar tambang baharu bermula pada 2 Disember.

Tambah beliau, kenaikan kadar tambang perkhidmatan komuter Keretapi Tanah Melayu (KTMB) yang dijangka akan diumumkan pada Isnin tidak dapat dielakkan memandangkan KTM perlu meningkatkan kekerapan perkhidmatan itu.

Jelasnya lagi, kekerapan perkhidmatan komuter itu dicadangkan untuk ditingkatkan kepada 7.5 minit setiap satu berbanding dengan di antara 15 dan 30 minit sekarang dan pelaksanaan rancangan ini akan melibatkan peningkatan kos.


"Selain itu kos-kos seperti gaji, elektrik, senggaraan dan lain-lain lagi meningkat setiap tahun dan harga tiket pula tidak pernah naik sejak beberapa tahun sudah,"


Penumpang dijangka dikenakan tambang 15 sen per km, meningkat dari kadar tambang semasa 11 sen per km.








Berita selanjutnya : mstar.com.my
8

Bagus
15

Marah
22

Terkejut
3

Sedih
15

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (65 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote AbukRokok 1-11-2015 03:43 PM
takpelah janji topup tak kne gst november ni katanya

1 november topup malaysia gst penipu

1 november topup malaysia gst penipu

Quote AbukRokok 1-11-2015 03:45 PM
tambang dah lama xnaik..gian plak nak naikkan harga tambang
Quote MekArchana 1-11-2015 03:45 PM
kesian sape yg pi keje naik komuter...naik pengangkutan awam pun mahal..naik kereta sendiri lagi mahal..serba serbi mahal
Quote saladin780 1-11-2015 03:49 PM
tambang naik..mudah2 an frekuensi tren lg2 time peak hour pun naiklah jugak
Quote PEPPERMAN 1-11-2015 03:52 PM
nak jadi negara maju, kenalah harga tambang naik.
setaraf tokyo, london, paris
Quote ctaz 1-11-2015 04:58 PM
syukur....apa la sgt rega tmbang naik kan.....
rakyat Malaysia semuanya kayo rayo...
Quote perang_candu 1-11-2015 05:01 PM
masuk thread ni dapat hencap dizek.. pastu boleh tido aman...
Quote mattzzx 1-11-2015 05:29 PM
bagus sangat....
Quote dodolgemok 1-11-2015 05:39 PM
Tahniah semua naik! Xsaba2 nak membayar tambang baharu. Mohon @dizek @apam bertabah membayar
Quote HannahMontana 1-11-2015 05:41 PM
syukorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr tambah lg pendapatan negara !!
Quote kecimpret 1-11-2015 06:26 PM
Lrt tol komuter bas ekspres...syukur je lahhhhhh
Quote white_musk 1-11-2015 07:27 PM
ok akak tak terkesan juga sebab akak punya kos perjalanan company bayarkan...
Quote alinone78 1-11-2015 11:26 PM
Tahniah rakyat malizii
Quote R2D2 1-11-2015 11:33 PM

Tambang baharu komuter perlu untuk tampung kenaikan kos - Pengerusi KTMB

LANGKAWI: Kenaikan kadar tambang perkhidmatan komuter Keretapi Tanah Melayu (KTMB) yang dijangka akan diumumkan esok tidak dapat dielakkan memandangkan KTM perlu meningkatkan kekerapan perkhidmatan itu, kata pengerusinya, Datuk Ir Nawawi Ahmad, hari ini.

Katanya kekerapan perkhidmatan komuter itu dicadangkan untuk ditingkatkan kepada 7.5 minit setiap satu berbanding dengan di antara 15 dan 30 minit sekarang dan pelaksanaan rancangan ini akan melibatkan peningkatan kos.

"Selain itu kos-kos seperti gaji, elektrik, senggaraan dan lain-lain lagi meningkat setiap tahun dan harga tiket pula tidak pernah naik sejak beberapa tahun sudah," katanya ketika diminta mengulas satu laporan atas talian sebuah akhbar hari ini berhubung kenaikan tambang perkhidmatan itu.

Laporan berkenaan turut menyebut kadar baharu tambang perkhidmatan itu dijangkakan sebanyak 15 sen sekilometer berkuatkuasa 2 Dis ini berbanding kadar sekarang 11 sen sekilometer.
Bagaimanapun, Nawawi yang juga Anggota Parlimen Langkawi, enggan mengesahkan kadar baharu yang disebut akhbar berkenaan dan berkata perkara itu akan diumumkan oleh Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) esok.
Quote CrowneGlory 2-11-2015 12:08 AM
Sudahnya ramai la trpaksa naik kapcai...kerja jauh pun bawak motor sampai sakit2 pinggang...hujan berteduhla bawah jambatan...gitula kehidupan rakyat marhain...naik public transport pun x boleh harap...tambang mahal...nak menyampai tukar berapa kenderaan...belum lg makan masa...
Quote lostnfaun 2-11-2015 12:30 AM
Kelakar jgk kerajaan nie.. Bl naikkan tol bg alasan nak supaya rakyat guna public transport, kurgkn kesesakan tp pastu naikkn plak tambang public transport.
Quote MeghanK 2-11-2015 12:38 AM
ni nak maki sapa taktau..tren tu kalau efisyen takpe la *insert cursing words oiii ..ni pepagi nak keje dah la selalu delay, tren sampai takleh masuk sebab dah pack sangat..terpaksa tunggu next tren lebih kurang 20 minit lagi..total tunggu tren saja lebih 30 minit..gila ke tu belum kira time balik keje lagi..haih, tahan je nak maki ni %@%#+(#&(@(#&#((#&@ betul
Quote epis 2-11-2015 12:54 AM
urgghhhh.... naik lagi naik la naik!!!!!! geramnya saya....
Quote Acong 2-11-2015 01:29 AM
AbukRokok replied at 1-11-2015 03:45 PM
tambang dah lama xnaik..gian plak nak naikkan harga tambang

bagus laa tambang naik.......

lagi pun byk warga asing yg guna.....

cara ni boleh bantu elak ketirisan wang rakyat

aku sokom kenaikan ini

Lihat semua komen(72)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 06:36 AM GMT+8 , Processed in 0.236345 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top