CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

'Bentuk Tubuh Aurat Perempuan Mana Sama Aurat Lelaki, Kitab Mana Awak Rujuk?' - Ryzal Ibrahim

26-5-2023 02:22 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 862| Komen: 22

Description: Sejak kebelangan ini, sering nama pempengaruh Ryzal Ibrahim atau lebih dikenali sebagai Ryzal Durian Kimchi menjadi kecaman netizen.Menerusi video terbaru di media sosialnya bertemakan get ready with ...
Sejak kebelangan ini, sering nama pempengaruh Ryzal Ibrahim atau lebih dikenali sebagai Ryzal Durian Kimchi menjadi kecaman netizen.

Menerusi video terbaru di media sosialnya bertemakan get ready with me, Ryzal merakam aksinya mengenakan pakaian berupa seluar pendek yang disarungkan selepas memakai celana ketat pada bahagian dalam.



IG

Pada ruangan kapsyen video berkenaan pula, Ryzal menulis: “Tips OOTD seluar pendek patuh syariah."

Begitupun, rata-rata pengikutnya tidak bersetuju dengan kapsyen yang ditulis oleh suami kepada pempengaruh asal Korea, Maryam itu.




Tidak berdiam diri, Ryzal menempelak kenyataan netizen dan mempersoalkan kitab yang dirujuknya sebelum memuat naik kenyataan itu.

Bagaimanapun, komen Ryzal itu kembali dibidas netizen yang menegaskan hukum aurat tidak jatuh di atas golongan hawa sahaja.



Add Image Caption Here


Sebelum itu, Ryzal menjadi bualan netizen selepas didakwa menghina golongan B40.


Sumber: Gempak



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cikatilia 26-5-2023 02:33 PM
bodoe...................
Quote laksmanabentan 26-5-2023 02:44 PM
hahahahaha... terpalingggg....
Quote HoneyManjer 26-5-2023 03:42 PM
again tak pernah kenan dgn dia nih...
Quote EeJun 26-5-2023 03:52 PM
Siapa ni???
Quote Thunderclouds 26-5-2023 04:57 PM
Yg bodo p bkuntum kt ig dia dh kenapa kalo tau dia sendri bodo.
Quote jihyomelly 26-5-2023 05:11 PM
ok nexttttttttt
Quote whimsicalmusic 26-5-2023 05:42 PM
ntah la stail die mcm hmmmmmmmm
Quote bynroslan 26-5-2023 05:58 PM
aku paling tak boleh tengok orang pakai apa2 christian dior punya design yg camtu. lelaki ke perempuan ke sebab terlalu ramai beli ciplak tapi eksyen terpaling designer
Quote missyL 28-5-2023 02:25 AM
Bese klo jantan pendek2 ni ego lbih sket.
Quote toynme 29-5-2023 11:28 AM
missyL replied at 28-5-2023 02:25 AM
Bese klo jantan pendek2 ni ego lbih sket.

hmmm dia punya ego tu mmg nampak lebih sikit ekk
Quote azimodin 30-5-2023 08:27 AM
bynroslan replied at 26-5-2023 05:58 PM
aku paling tak boleh tengok orang pakai apa2 christian dior punya design yg camtu. lelaki ke perempu ...

Haah.. aku tengok kat kenduri kampung2 pon ramai pakai Dior & YSL. Aku nak beli lipstick ysl pon berpikir 100 kali.
Quote bynroslan 30-5-2023 10:12 AM
azimodin replied at 30-5-2023 12:27 AM
Haah.. aku tengok kat kenduri kampung2 pon ramai pakai Dior & YSL. Aku nak beli lipstick ysl pon b ...

sama lah! dah dok dalam cart lama, tapi hmm takpe lah haha
Quote _blackbird 30-5-2023 11:03 AM
azimodin replied at 30-5-2023 12:27 AM
Haah.. aku tengok kat kenduri kampung2 pon ramai pakai Dior & YSL. Aku nak beli lipstick ysl pon b ...

ok ke lipstick ysl. nampak mcm terlalu dry je
Quote NazRysha 30-5-2023 11:40 AM
makin lama makin pondan
dia dengan bini dia dua2 nampak busuk
Quote azimodin 30-5-2023 02:08 PM
_blackbird replied at 30-5-2023 11:03 AM
ok ke lipstick ysl. nampak mcm terlalu dry je

Kalau bibir asal xkering ok kot. Tengok akak secretary boss pakai nampak cam cun tapi dia kata lipstick dior lagi best.
Benang tibaiunta rijal kena highjack dengan perbincangan lipstick
Quote _blackbird 30-5-2023 04:00 PM
azimodin replied at 30-5-2023 06:08 AM
Kalau bibir asal xkering ok kot. Tengok akak secretary boss pakai nampak cam cun tapi dia kata lip ...

yap. lipstick dior mmg terbaik baik liquid, bullet & lip pencil. highly recommended walaupon hampir 200 sebatang. most lipstick i pakai mmg akan chapped my lips tapi dior tidak. lipstick chanel i pakai pon akan kering sikit. ysl tak pernah cuba sebab test2 texture dia mcm kering sgt je
Quote NazRysha 30-5-2023 05:50 PM
_blackbird replied at 30-5-2023 04:00 PM
yap. lipstick dior mmg terbaik baik liquid, bullet & lip pencil. highly recommended walaupon hampi ...

boleh suggest tak lipstick brand apa yang kalau minum mkn xhilang?
Quote _blackbird 30-5-2023 06:10 PM
NazRysha replied at 30-5-2023 09:50 AM
boleh suggest tak lipstick brand apa yang kalau minum mkn xhilang?

semua lipstick mmg akan hilang la makan/ minum / cakap lagi2 kalau makanan tu berminyak walaupon iklan transfer proof, sweet proof. nak minimize kehilangan nya kena practice cara ckp / makan / minum. tapi lipstick dari chanel ni i pernah pakai boleh last all day, downside dia color yg malaysia carry tak byk choice hanya sesuai utk org yg kulit cerah with natural light color lips. kalau mmg dari baka bibir gelap mcm tak kena color dia. another tip, pakai lip liner, line your lip then fill the color with lip liner, then baru apply lipstick. ni pon lipcolor boleh tahan lama.


Quote aciksenah 31-5-2023 03:38 PM
Memang haram pun...tapi untuk awak je la ryzal..sebab sakit mata memandang...bukan sebab seksi. Sebab buruk sangat...hu..hu..

Lihat semua komen(22)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-6-2023 03:49 PM GMT+8 , Processed in 0.535512 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top