CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Makan Nasi Dua Tiga Suap Je,"Sarimah Ibrahim Kongsi Makanan Harian, Patutlah Awet Muda Dan Langsing

19-5-2023 02:11 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 1632| Komen: 16

Description: Sarimah Ibrahim dilihat menjawab soalan peminat yang memintanya berkongsi rutin makanan harian.
Sarimah Ibrahim dilihat menjawab soalan peminat yang memintanya berkongsi rutin makanan harian.

“Saya peminat awak dari dulu lagi. Boleh tak kongsikan tips pemakanan harian anda," soalnya.


Foto: IG

Menerusi video yang dimuatnaik di TikTok, Sarimah menjelaskan bahawa dia mengambil makanan dalam kuantiti yang sedikit tetapi kerap.

“Setiap hari saya makan sikit tapi selalu. Seperti mungkin 5 hidangan sehari. Breakfast saya makan omelette, lunch pun saya makan omelette. Kemudian, nasi dua tiga suap, dan sayur.

"Tea time pun saya makan something yang ada protein juga la, kalau boleh ayam ke apa. Dinner "kena ada protein. Itu makan saya setiap hari," jawabnya.



Sarimah mengakui ‘ujian’ dalam dirinya adalah makanan seperti coklat dan biskut.

“Saya hantu coklat. Itu adalah perkara yang harus saya jaga. Suka makan cookies. Ya Allah, itu adalah ‘cobaan’ terbesar."




Di akhir perkongsiannya, Sarimah Ibrahim turut berkongsi rutinnya yang banyak minum air kosong, serta meminum segelas air sebelum makan. -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nini_azmi 19-5-2023 04:33 PM
Video msk dulu2 tu kelaka. Terus iols follow sarimah ni. Kurus, rajin exercise
Quote babelina 19-5-2023 04:42 PM
mmg suka dia.. cuma nk taw dia nie buat muka ke.. or selalu guna filter jer.. nmpk lain
Quote noor2 19-5-2023 07:07 PM
Sorry kurus sgt x lawa pulak tgk dia ni...

Lawa jauh sgt lagi kavita sidhu...
Quote telracs 19-5-2023 07:08 PM
Haah laaaa...
Kurus sangat lebih nampak tua...
Dedulu berisi sikit lagi comel
Quote Sazreena 19-5-2023 09:00 PM
Iols suka deni sebb tak nyombong dari dulu sampai skang. Pernah tegur dia kat MV masa iols keje kat area situ. Takde la control cun. One thing good about her is cakap melayu takde slang-slang walaupun berdarah kokesen.
Quote zuuu 20-5-2023 11:57 AM
X mampu nak ikut tips dia ni mahu mengamuk mak aq kalo dia penat2 masak aq cuma makan 2/3sudu je
Quote ALDRIN 20-5-2023 12:00 PM
Puasa sunat selalu atau buat lah IF. Acik2 menopos pon boleh maintain weight. Tp no sugar, salt,deep fried....bnyk buah and sayur hijau, air putih minum bnyk. Paling penting hari2 bersenam...
Quote emera 20-5-2023 12:01 PM
Style aku mkn mmg cenggini laaa.. dah turun 9kilos dlm masa 2 bulan.
Quote jfq 20-5-2023 12:04 PM
Saya peminat awak dari dulu lagi. Boleh tak kongsikan tips pemakanan harian anda," soalnya

Cik puan la.
Awak pulak
Quote jfq 20-5-2023 12:06 PM
noor2 replied at 19-5-2023 07:07 PM
Sorry kurus sgt x lawa pulak tgk dia ni...

Lawa jauh sgt lagi kavita sidhu...

Kavita mmg cantik yg nmpk healthy punya cantik
Quote primarikey 20-5-2023 12:32 PM
emera replied at 20-5-2023 12:01 PM
Style aku mkn mmg cenggini laaa.. dah turun 9kilos dlm masa 2 bulan.

Sori ttekan report

Woww...tahniah..byk turun tu
Quote makcun14 20-5-2023 12:39 PM
dia memang kaki gym. i pernah treadmill sebelah sheols , i ingatkan madam korean expat mana la. sekali trainer gyn tegur dia, mak was like so impressed...
  boleh cakap melayu.
dah tu si adik trainer gitau i itu sarimah la kak.
tanjat mak. kesimpulannya, appointment botox ngan main equipment jangan lupa. gitewww
Quote Prickford 20-5-2023 12:41 PM
Dah kenapa kepala sheolls macam Jimmy Neutron. Filter kah?
Quote rainbowrainz 20-5-2023 01:00 PM
Kavita tu keling cantik menda..buta kayu btllah...lagi lawa Julia rais iols
Quote hotmak 20-5-2023 01:35 PM
makcun14 replied at 20-5-2023 12:39 PM
dia memang kaki gym. i pernah treadmill sebelah sheols , i ingatkan madam korean expat mana la. seka ...

maknanya irl tua ke tu
Quote shernazz 20-5-2023 01:35 PM
Kini kau tiadaaa

Iols baru je.lepasntengok cite puteri impian 2 ni..
Ada sarimah masa.baru lepas tumbuh bulu..
Comey je...hahah

Lihat semua komen(16)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-10-2023 04:38 AM GMT+8 , Processed in 0.187483 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top