CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Video@CARI Apa Kata Mereka? Lihat artikel

Sukan Negara Masih Di Takuk Lama, Mana Silapnya?

16-10-2015 02:12 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4646| Komen: 18

Description: Kemerosotan mutu sukan negara tidak seharusnya dibiarkan terus berlanjutan kerana ia sedikit sebanyak berkaitan dengan maruah negara pada peringkat antarabangsa.



Artikel : TS LOO
Video : Firdausz & TS LOO




Pada 10 Oktober, Sabtu lalu, berlangsungnya Hari sukan Negara, HSN 2015 yang julung kali diadakan itu membabitkan penyertaan lebih 17,000 acara dengan lebih empat juta penyertaan di seluruh negara.

Khairy selaku Menteri Belia dan Sukan meluahkan rasa jemu beliau setiap kali mendengar perkhabaran mengenai prestasi sukan negara yang teruk.

Sehubungan itu katanya, HSN yang diperkenalkan hari ini diadakan untuk membolehkan kualiti sukan negara dipertingkatkan.

Tambah Khairy, beliau selalu ditanya di mana akan dicari pengganti Datuk Lee Chong Wei, penganti Datuk Nicol David, Azizul Hasni dan pengganti atlet yang ada hari ini sekiranya rakyat tidak bersukan.

Persoalannya kenapa sukan negara masih berada di takuk lama, mana silapnya? - CARI Infonet


15

Bagus
23

Marah
30

Terkejut
24

Sedih
25

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (133 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Maideen. 16-10-2015 02:30 PM
Wanita boleh bersukan tetapi musti bungkus aurat mereka......

Takbirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Quote cef_gango 16-10-2015 03:02 PM
sukan mmg ditekan kan sgt. ala kadar je
Quote gjoy_chester 16-10-2015 03:07 PM
Kena belajar dengan Vietnam, diaorang skang powerhouse kat South East Asia...dulu Vietnam level2 Laos ngan Myanmmar je kat SEA Games..
Quote spiderman80 16-10-2015 03:17 PM
Terus-terang cakaplah, Malaysia ni buat banyak benda pun hangat-hangat tahi ayam saja. Banyak benda kerajaan dan rakyat bikin cantik pada awalnya tapi lepas tu menghampakan. Tak konsisten langsung.
Dulu kita boleh berbangga badminton, skuasy, bola sepak, takraw dll sekurang-kurangnya di peringkat ASEAN mengalahkan Laos, Myanmar dan Vietnam tapi tengok hari ini lawan-lawan kita dah lebih bagus dari kita.
Malaysia ni punya hala tuju ke mana kita benar-benar tak tahu.
Quote dizek 16-10-2015 03:23 PM
semua orang nak bercakap tentang sukan
tetapi yang betul2 menyertai pelbagai
acara sukan pada tahap tinggi tidak seramai
yang bercakap
Quote kingnqueen 17-10-2015 01:11 PM
Sebab x de cina sertai, dulu bola sepak ade cina masuk peringkat antarabangsa
Quote cm_matjawasp 17-10-2015 01:13 PM
Semua salah mahadey
Quote cm_matjawasp 17-10-2015 01:23 PM
Bila Lcw bersara dah tk ada dah persaingan kita dalam sukan teras diperingkat asia dan antarabangsa
Quote ctaz 17-10-2015 01:27 PM
salah nyer apabila org2 politahi memegang jawatan dlm persatuan2 sukan...
soo...
sampai ke kiamat la sukan malaysia hanya utk sukan kat dalam negara jer...
Quote AHMADVW 17-10-2015 01:33 PM
yg jadi kepala kpda bidang sukan tu sendiri bukan ahlinya,, bagi raja anak raja, ahli politik yg suka rembat peruntukan,

sampai kiamat pun mmg tahap sampah , rangking belakang bangladessh sikit je
Quote ekod79 17-10-2015 01:35 PM
atlit malaysia tak cergas, stamina out dan cepat putus asa...takde displin pun ye...pegi kalabu malami...
Quote MakareyumSuciey 17-10-2015 05:00 PM
ctaz replied at 17-10-2015 01:27 PM
salah nyer apabila org2 politahi memegang jawatan dlm persatuan2 sukan...
soo...
sampai ke kiamat  ...

Agree sgt..bila semua benda kat malaysia ni politician yg takde kelayakan sibuk nak pegang jawatan tertinggi...dgn kebodohan dan ego mereka...maka hancurlah sesebuah institusi yg sepatutnya dipengerusikan orang yg lebih berpengalaman dlm bidang itu. So...takyah nak kaji ke...nak tanya org kenapa...padahal penggubal sistem negara mmg salah dari akar umbinya
Quote bluehedgehog 17-10-2015 05:09 PM
Maideen. replied at 16-10-2015 02:30 PM
Wanita boleh bersukan tetapi musti bungkus aurat mereka......

Takbirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ...

bungkus tp still nmpk bentuk
fatwa: haramkan pompuan bersukan
Quote bluehedgehog 17-10-2015 05:10 PM
ctaz replied at 17-10-2015 01:27 PM
salah nyer apabila org2 politahi memegang jawatan dlm persatuan2 sukan...
soo...
sampai ke kiamat  ...

btoi, only in mesia
Quote faraway1 17-10-2015 05:26 PM
Tunggu lah anak anak kacukan African dan Melayu membesar, dorang tu boleh diasuh jadikan atlet Malaysia....
Quote Maideen. 17-10-2015 09:11 PM
bluehedgehog replied at 17-10-2015 05:09 PM
bungkus tp still nmpk bentuk
fatwa: haramkan pompuan bersukan

Kalau nak kena maki hamun dengan orang beriman macam gymnast Farah Ann Hadi kena maki hamun boleh lah bersukan.......

Tapi yerr lah kan.....dah Allah SWT tak bagi bersukan, nak buat macamana.....
Quote Al-Patih 18-10-2015 05:38 AM
silapnya KJ....muko yang samo mentabir selomo ni.....
Quote stripper_j 18-10-2015 07:23 AM
saya pasukan Hijau, awak pasukan ape?

Lihat semua komen(18)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 05:39 PM GMT+8 , Processed in 0.118018 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top