CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Land Cruiser Langgar Motor Teruskan Pecutan Dan Lari

15-10-2015 01:41 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 5554| Komen: 15

Description: Kejadian Dipercayai Berlaku Pada 13 Oktober 2015 Pada Jam...
Oleh : Fyruz Hanna

Seorang netizen Fb yang menggunakan nama Robin Yau memuatnaik rakaman  tachograph (alat rakaman didalam kenderaan) dan memberi amaran kepada pemandu Toyota Land Cruiser.


Mengapa?

Kerana kenderaan (land cruiser) tersebut telah mengakibatkan kemalangan.

Kejadian dipercayai berlaku pada 13 Oktober 2015 pada jam 20:51 namun di lokasi yang tidak dapat dikenalpasti.


Dalam beberapa minit akhir rakaman tersebut, ia menunjukkan bagaimana Land Cruiser tersebut telah melanggar sebuah motor sehingga mengakibatkan motor tersebut terbalik dan terjatuh.

Walaupun Land Cruiser tersebut sempat berhenti secara mengejut, namun terus memecut untuk melarikan diri.

Namun, Robin yang pada masa yang sama berada di belakang kenderaan terbabit bertindak mengejar kenderaan tersebut.

Apabila dia berjaya mendekati kenderaan tersebut, dia dapati kenderaan tersebut penuh dengan warga asing. Bimbang perkara buruk berlaku dia takut untuk meminta Land Cruiser tersebut untuk berhenti dan hanya merakam plat kenderaan tersebut. Plat kenderaan yang disebut Robin Yau adalah WGB611.

Namun tindakannya juga dikritik kerana ada netizen mengatakan adalah satu kesalahan melihat kemalangan tetapi tidak melaporkannya.- CARI Infonet.
5

Bagus
1

Marah
2

Terkejut
11

Sedih
6

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (29 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kecimpret 15-10-2015 01:49 PM
ok...gua dah share kasi viral
Quote leylapple 15-10-2015 01:52 PM
Namun tindakannya juga dikritik kerana ada netizen mengatakan adalah satu kesalahan melihat kemalangan tetapi tidak melaporkannya.


selalu nya dah report cuma nak viralkan kat pesbuk jer..

pesbuk nie lagi cepat dari siasatan polis
Quote kasibiman 15-10-2015 01:54 PM
bangsat sial land cruiser tu,

come on, out with it.

registered owner.
registered address.
nama bapak dia mak dia anak dia bini dia laki dia suma kasi keluar skang.
Quote Star_el 15-10-2015 02:00 PM
leylapple replied at 15-10-2015 01:52 PM
selalu nya dah report cuma nak viralkan kat pesbuk jer..

pesbuk nie lagi cepat dari siasatan  ...

kan! Nak tindakan cepat kasi viral
Quote bluehedgehog 15-10-2015 02:05 PM
leylapple replied at 15-10-2015 01:52 PM
selalu nya dah report cuma nak viralkan kat pesbuk jer..

pesbuk nie lagi cepat dari siasatan  ...

sbb kpn dan staff main fb...

Quote revolusi_30 15-10-2015 02:20 PM
Akak rasa bukan land cruiser tu langgar... Motor tu yg terlanggar atau x langgar tapi hilang kawalan.  
Quote LuLu^Lost 15-10-2015 02:23 PM
Bahaya pada robin ni sebab bertindak sendiri. Boleh post utk bantu, tapi dlm masa yg sama kena report polis dan bagi video ni sekali. Kang orang tu pi cari robin ni. Naya je.
Quote LuLu^Lost 15-10-2015 02:25 PM
Bahaya pada robin ni sebab bertindak sendiri. Boleh post utk bantu, tapi dlm masa yg sama kena report polis dan bagi video ni sekali. Kang orang tu pi cari robin ni. Naya je. Apa pun terima kasih robin atas bukti ini.
Quote :::: 15-10-2015 02:32 PM
Mana mau lari
Quote fifie_olin 15-10-2015 02:35 PM
org yg bw motor tu selamat ke...
Quote namirulmukminin 15-10-2015 02:41 PM
kasibiman replied at 15-10-2015 01:54 PM
bangsat sial land cruiser tu,

come on, out with it.

Ntah2 tu pakai no plat palsu... sbb kalu ikutkan owner plat tu pompuan cina..
Quote leylapple 15-10-2015 02:50 PM
bluehedgehog replied at 15-10-2015 02:05 PM
sbb kpn dan staff main fb...

bila tah aku baca kes mana..tak ingat apa tapi berkaitan komplen pasal gomen, kiranya  pasal enforcement la...

dia dah viralkan, lepas tu bawah sekali komen kata..dia dah di PM oleh orang2 berkenaan mengenai hal tu dan diminta tidak mem 'viral' kan lagi perkara tersebut..

haaa....tgk! betapa cepatnya kalo viral kat pesbuk
Quote red_cattleya 15-10-2015 02:51 PM
penunggang tu mcm mna?ok ke x?
Quote batmana 15-10-2015 02:55 PM
bagusla mamat ni ada dashboard cam.

takdela cm ummah lain, keliling pinggang gajet rm2,3k ..

tapi time bwa kete, haram nk pasang camera yg rm50 aja.
Quote JohnPuteh 15-10-2015 03:51 PM
batmana: bagusla mamat ni ada dashboard cam.takdela cm ummah lain, keliling pinggang gajet rm2,3k ..tapi time bwa kete, haram nk pasang camera yg rm50 aja.


sepatutnya kerajaan kena wajibkan dash cam ni..in case jadi apa2 senang nak buat siasatan or bole dijadikan bahan bukti

Lihat semua komen(15)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 04:13 PM GMT+8 , Processed in 0.091722 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top