CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

"Dia Nak Lempang (Cina)? Cakap Bolehlah' - Tun M

3-10-2015 08:19 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 7912| Komen: 61

Description: Baru-baru ini, Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman berani membuat kenyataan........

Oleh : Dean BZ


Sumber foto : malaysiakini


Baru-baru ini, Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman berani membuat kenyataan kontroversi terhadap kaum Cina kerana beliau mempunyai jawatan dalam kerajaan.

Memetik dari laporan malaysiakini, Tun Dr Mahathir Mohamad percaya Ahli Parlimen Pasir Salak itu tidaklah seberani seperti yang dililhat.

"Dia nak lempang (Cina)? Suruh dia lempanglah. Cakap bolehlah.

"Apabila ada kerajaan di belakang, memanglah berani tapi bila keluar tak berani," kata Dr Mahathir dengan nada sinis.

Bekas perdana menteri itu berkata demikian ketika diminta media untuk mengulas kenyataan Tajudin mengenai masyarakat Cina beberapa hari lalu.



Sumber - malaysiakini

11

Bagus
5

Marah
14

Terkejut
3

Sedih
15

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (62 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote milot 3-10-2015 08:23 PM
Jgn dilempang Tun suda ..
Quote Alf_Ramsey 3-10-2015 08:24 PM
Aku rase die menyesal cakap nk lempang cina, tp tetap xnk minta maaf
Quote sukacactus 3-10-2015 08:25 PM
Semua camtu...kalau dah ada back-up kan...
Quote kelapaparut 3-10-2015 08:27 PM
Sejak tun m bhenti jd pm ni, racism makin teruk di msia ni, sampaikan org sarawak yg bumiputra sendiri pun menyampah dgn melayu semenanjung ni, kalu tanye org asli pun depa xsuke melayu sbb racist sgt kate org asli ni sakai duduk dlm hutan lg2 slps kes hilangnye 7 anak org asli katenye cikgu melayu garang sgt, melayu ni mmg bangsa yg dibenci sbb perangai melayu sendiri dan pemimpin umno yg bodoh, tgkla c jamal baju merah tu drop out form 5 je,bljr xtinggi mane
Quote kelana36 3-10-2015 08:35 PM
Biasa la dia orang ni arrogant. bila kena macam khir toyo baru tau langit tu tinggi ke rendah.

kalau dah salah cakap nak mengaku salah cukup berat. Serupa la macai kat CI ni, kalau dah kantoi akan di spin nya ke lain..
Quote apam 3-10-2015 08:42 PM
Ni semua legasi tun m jugak temasuk khir toyo tu,,muda2 masih behingus tun dah lantik jadi mb.
Quote wwwvvvwww 3-10-2015 08:50 PM
Pasti ka dia tak berani ? Diri sendiri pengecut jangan sangka orang lain pun sama
Quote Themilo 3-10-2015 09:01 PM
Ahli parlimen pasir salak, leluhur datuk maharajalela sis.. Cash mendapat la yenna jinjang
Quote batmana 3-10-2015 09:08 PM
Main lempang2 plak.. Dh jadi menteri pn bodo. Ckp mcm Budak2
Quote HannahMontana 3-10-2015 09:14 PM
begitu byk kenyataan pelik yg keluar ,terserlah kebodohan menteri2 dlm kabinet Najib.

Njaib jadi tungguh kayu mati even dlm rumahtangga dia ,Rosmah jua yg ketua...
Quote HannahMontana 3-10-2015 09:15 PM
Najib jadi tunggul kayu mati **************
Quote AHMADVW 3-10-2015 09:19 PM
spesis dijeck, dizeck, mamaque, pekida 3 line, ayanhanda, abglong semua sepesen,
ckp berdeger2 tin kosong.
Quote lorelai 3-10-2015 09:22 PM
kelana36 replied at 3-10-2015 04:35 PM
Biasa la dia orang ni arrogant. bila kena macam khir toyo baru tau langit tu tinggi ke rendah.

ka ...

Takde pape pon jd kat dia abam kelana.
siap masuk spital dah...
Quote wwwvvvwww 3-10-2015 09:47 PM
Lebih dari lempang pun ramai spesies macam tu dah buat. Bapok bapok kat sini saja pura pura tak sedar
Quote EJALTI 3-10-2015 10:02 PM
Menteri tin kosong aka menyonglap harta dan duit rakyat marhein.....:

Menteri lahanatttttttt........semoga dapat cash secepat mungkin.....
Quote biosfree 3-10-2015 10:05 PM
U ULANG I SAMAN U



Omega betul
Quote jengkoil 3-10-2015 10:11 PM
Munturi ke ni? Pakai baju pagoda kain pulikat ..minum teh kat kedai kopi nampak mcm marhaen saje ni..
Quote mommymonster82 3-10-2015 10:12 PM
Semua cina kat malaysia beratur suh p cik ni lempang... gamak2 dapat habis ke?

Xper kalu ikut fatwa lava aka hajah labia mati semasa melempang cina adalah jihad.....
Quote Pelindung 3-10-2015 10:21 PM
semua makin meloyakan.

Lihat semua komen(61)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-9-2023 07:13 PM GMT+8 , Processed in 0.082144 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top