CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Terkedu, Peminat Kecewa Alif Satar Berlakon Filem Pulau Sebab Imej Baik

23-1-2023 11:04 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1839| Komen: 28

Description: Filem Pulau yang dikatakan tidak sesuai ditayangkan di Malaysia menjadi perdebatan di media sosial hingga kini.Filem itu menampilkan pelbagai pelakon terdiri daripada masyarakat majmuk dan datang dari ...
Filem Pulau yang dikatakan tidak sesuai ditayangkan di Malaysia menjadi perdebatan di media sosial hingga kini.

Filem itu menampilkan pelbagai pelakon terdiri daripada masyarakat majmuk dan datang dari pelbagai latar belakang.



IG

Antara barisan artis terlibat termasuklah Alif Satar, Amelia Henderson, Ikmal Amry, Ms Puiyi, Mark O’Dea dan Vikar.

Trailer filem tersebut dilihat mendapat kecaman dan tentangan daripada rakyat Malaysia dan juga pelbagai pihak yang menyatakan terdapat beberapa aksi tidak menyenangkan.

Selain pemakaian yang agak seksi, terdapat juga beberapa babak lelaki tidak berbaju serta perempuan berbikini dan beberapa adegan yang dilihat agak panas untuk ditayangkan.

Di Twitter, terdapat satu akaun meluahkan rasa kecewa apabila melihat Alif Satar turut terlibat dalam menjayakan filem tersebut.



Tulisnya, Alif Satar merupakan seorang artis dengan imej yang baik dan seringkali dilihat membuat ‘cover’ lagu berunsurkan islamik.

Memetik Utusan, Alif menyatakan dia akur dengan kritikan, susulan pembabitannya dalam filem tersebut dan menyifatkan teguran itu sebagai tanda kasih sayang serta keprihatinan peminat terhadap diri serta kerjayanya.


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Suchi 23-1-2023 11:08 AM
Kelakar kadang netizen nih

Nama juga pelakon dek..kalau dia lobai imam sejid boleh laa nak kecewa
Quote akuHavocczz 23-1-2023 11:26 AM
Iols pernah tgk satu movie last year si alip ni berlakon jadi ustaz. Last last ustaz tu bunuh diri. aku macam serious lah ustaz bunuh diri? Cerita apa kau berlakon ni lip?
Quote dua_chzy 23-1-2023 11:28 AM
Baru habis SPM ke yang dok kecewa2 tu?
Quote dua_chzy 23-1-2023 11:29 AM
akuHavocczz replied at 23-1-2023 03:26 AM
Iols pernah tgk satu movie last year si alip ni berlakon jadi ustaz. Last last ustaz tu bunuh diri.  ...

Ustaz juga manusia, boleh kena depression fefeling suicidal etc.
Quote slyfynx 23-1-2023 11:36 AM
Perlu ke bukak thread baru pasal tweet org yang x dikenali?
Quote hyie 23-1-2023 11:44 AM
over yach netizen. Biasalah nama pun pelakon. Mesti diorang dah faham sebelum terima tawaran tu. Dah gi buat keje sana!
Quote Pujangga22 23-1-2023 11:48 AM
bukan alip yang bercium ponnnn...monyet lah netizen ni
Quote cicicumel 23-1-2023 11:58 AM
Ayoo heols bkn la alim sgt. Masuk maraton yg terjun laut bagai tu pakai short je kan.Pusat terjelir bagai.
Quote azurro 23-1-2023 12:47 PM
Aku yakin 200% pengarah filem ni kerap tonton filem dari indon, pengaruh indon banyak dlm filem ni,dari segi jalan cerita mahupun cara berpakaian bnyak persamaan. Jadilah diri sndiri wahai pengarah. Jngan terikut cara orang. ????
Quote dudaberhias 23-1-2023 02:54 PM
dia sarcasm je tu hahahah... mana ada aliff tu shirtless ke atau cium2 dalam filem tu...

tapi kesian yach tengok kegigihan mereka tak suka dengan filem pulau
Quote Syazzy1905 23-1-2023 02:57 PM
Quote heythere123 23-1-2023 03:05 PM
dudaberhias replied at 23-1-2023 02:54 PM
dia sarcasm je tu hahahah... mana ada aliff tu shirtless ke atau cium2 dalam filem tu...

tapi kesia ...

kakadud, iols pon geli tengok trailer dia sebab nampak cheapo. Storyline tak tahu kemana, tunjuk bodi je lebih
Quote ezacbee 23-1-2023 03:07 PM
Baik layan filem panggilan pulau p.ramlee.. lagi sexy mexy org pulau.
Quote inspektoremos21 23-1-2023 03:15 PM
Tapi alif ni jenis main sauk je job kan. Maksud iols, dia tak kisah jalan cerita tu best ke, mengarut ke dia redah je. Tak memilih.. anyways, iols suka time dia jadi host remaja dgn ju evans. Cute dia time tu haha
Quote gideoncross 23-1-2023 05:42 PM
Suchi replied at 23-1-2023 11:08 AM
Kelakar kadang netizen nih

Nama juga pelakon dek..kalau dia lobai imam sejid boleh laa nak kecewa

Lobai pun kita x boleh prcya sngt.
Quote laksmanabentan 23-1-2023 05:48 PM
hahahaha... bukannya alif satar tu bercium kann...
ada adegan alif satar ramas2 gitu ker... hahahaha...

poyooo ler.... over sgt...
Quote Pak.dolla 23-1-2023 05:50 PM
Matlamat tak menghalalkan cara...
Jangan cuba² nak menormalizekan perkara mcm ni...mula² buka sikit²...lama² buka terus...
Jgn jd mcm negara jiran...pelakon yg islam pun dah xde malu berlakon aksi² yg tak sopan
Quote hmmlantakko 23-1-2023 06:30 PM
dia ni suka amik gmbr dgn mata besar sebelah gitu. ade ke hensem buat mcm tu. hmmmm. dekah
Quote mrseller 23-1-2023 06:38 PM
Retis poyo up kejap ni bukan kebanggan forumer satu waktu dulu ka? Kah kah kah

Lihat semua komen(28)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 02:58 PM GMT+8 , Processed in 0.085833 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top