CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

18 Tahun Berhias Sekali Pun Suami Tak Pandang, Isteri Curang Selepas Dipuji Cantik Oleh Kawan Suami

23-11-2022 10:00 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 1966| Komen: 19

Description: Seorang isteri sering berhias secantik mungkin untuk suami agar mereka tidak ‘lari’ atau cari wanita lain.
Seorang isteri sering berhias secantik mungkin untuk suami agar mereka tidak ‘lari’ atau cari wanita lain.

Begitulah yang sering diperkatakan dan didengari oleh kita bagi pasangan sudah berumah tangga.


Bagaimanapun, walau secantik mana sekali pun seorang isteri itu, belum tentu suami akan setia dan menghargai usahanya ini.

Menerusi video yang dimuat naik oleh Nagas di TikTok, seorang lelaki dikenali sebagai Jesse mencerita kisah sepasang suami isteri yang sudah 18 tahun mendirikan rumah tangga.


Gambar Hiasan

Sepanjang usia perkahwinan, dikurniakan rezeki memiliki dua orang cahaya mata.

“Saya ada seorang kawan ni, isteri dia cantik seperti model. 18 tahun mereka bernikah dan ada dua anak," katanya.

Dalam pada pasangan bahagia itu hidup penuh harmoni, terdapat kisah sedih yang diceritakan oleh lelaki ini.

Menurut lelaki itu, si isteri sentiasa berusaha untuk kelihatan cantik, namun tidak dipandang oleh suaminya.

“Tapi saya dengar yang isteri dia curang dengan kawan kami.

“Malah, lelaki berkenaan suka memanggil isterinya dengan kasar seperti menggunakan panggilan ‘woi’ apabila berbicara (berborak).

“Kawan saya ni kalau dia panggil isteri bukan panggil ‘honey’, bukan sayang, bukan namanya tapi panggil hoi atau woi,” jelasnya.

Bercerita lanjut, katanya, wanita yang setia selama 18 tahun itu curang dengan rakan suami.

Konflik rumah tangga mereka mula timbul apabila hati si isteri sudah berbunga-bunga kerana dipuji cantik dan akhirnya dia ‘pergi’ kepada orang yang menghargai dirinya.

Begitulah yang terjadi apabila hampir dua dekad mereka mendirikan rumah tangga tetapi tidak pernah mendapat pujian daripada suami sendiri.

“Tiba-tiba dia terjumpa dengan kawan kami.

“Selama 18 tahun tak ada orang yang puji dia tapi hari itu dia dipuji oleh lelaki lain,” ujarnya lagi dalam video tersebut.

Untuk rekod, video tersebut dikongsikan di Indonesia namun menjadi tular di negara ini. -CARI

Sumber: mStar Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Simunggu 23-11-2022 10:04 AM
perempuan ni mcm pengundi di malaysia...hanya pandang dekat di depan mereka tak berpandangan jauh...
Quote DayangKirana 23-11-2022 10:43 AM
Mstar ni amik reputz budak2 kelas belakang ke?
sure BM cukup2 makan je nih..
Quote lightheaded67 23-11-2022 11:11 AM
yelah acik asalkan ko bahagia, puji diri sndiri tak boleh ke? laki dh kongajo woi woi ko mcm tu hamak lagi nk tggu smpi 18tahun, kalau tggu pun bagi lah sedas dua kau ingat aku hanjing ke nk woi woi, anjing pun ade nama lah setannnn. centuuuuu
Quote prince_marhaen 23-11-2022 11:40 AM
alasan nak merasa ciknek jantan lain... kalau terasa hati kenapa tak bincang, kata hidup harmoni bahagia.. pastu kangkang keluar 2 anak jugak... bila laki romantik kata rimas pulak, laki baik sangat kat ada pompuan lain.. apa lagi kau nak... for sure laki bagi masa 'me time' sebab ada masa nak melawa bagai..sekali kena puji dah menggelupoh bijik nak digosok..
Quote shernazz 23-11-2022 11:42 AM
So bila dah curang, laki tu gila talaks.ke?
Bagi iols.kalau laki kurang ajar gitu...dia mmg takde hormat.dah pada isteri...
Jenis dah dapat dah...nak.buat apa.lagi..dah jadi milikku..ahngitchuuu...
Panggil bini.pon woi2..


Ni cite hasanah ke kisah benar?
Quote gideoncross 23-11-2022 05:00 PM
Aiol sokong je prmpuan tu ikut llaki yg mnghargai dia, buat apa nak mnghadap llaki yg x thu mnghargai?
Quote sufi^_^ 23-11-2022 05:13 PM
shernazz replied at 23-11-2022 03:42 AM
So bila dah curang, laki tu gila talaks.ke?
Bagi iols.kalau laki kurang ajar gitu...dia mmg takde ho ...

citer kat indon kot
Quote cmf_premierleag 23-11-2022 05:24 PM
bini pun bodoh
asal org puji je terus lemah lutut longgar bagai
Quote _blackbird 23-11-2022 05:27 PM
iols secara peribadi ok je org yg kahwin / cerai nih. hidup cuma sekali, kalau jumpa wayyy
better option kenapa taknak move forward. hidup cuma skali. maybe nampak selfish tapi setiap org ada keinginan & life goal masing2. kalau current partner tak boleh offer / align dengan life goal kita, then jumpa someone else yg boleh offer, why not tinggalkan ajer partner skang. napa nak seksa2 diri melancholic demi persepsi masyarakat, at the end of the day kita juga yg gonna live our own life.
Quote shernazz 23-11-2022 06:54 PM
sufi^_^ replied at 23-11-2022 05:13 PM
citer kat indon kot

Hahah..tu.lah
Cm peliks je...
Hasanah sungguj
Quote pooh~key 23-11-2022 07:01 PM
gideoncross replied at 23-11-2022 05:00 PM
Aiol sokong je prmpuan tu ikut llaki yg mnghargai dia, buat apa nak mnghadap llaki yg x thu mngharga ...

Feminis memang akan cakap macam kau ni sisthurrrr…. Namun, kali ni akak sokong statement feminis kau sis.
Quote rosedemon 24-11-2022 09:04 AM
padan muka tok laki. jantan tak gune sikit pon xhrgai binik korang. bini dsrve better
Quote mdhelmi 24-11-2022 09:25 AM
terbayang...
misal kalau isteri tak puji suami dia kacak
lepas tu suami tu cari lain
macam kelakar
Quote gideoncross 24-11-2022 11:57 PM
pooh~key replied at 23-11-2022 07:01 PM
Feminis memang akan cakap macam kau ni sisthurrrr…. Namun, kali ni akak sokong statement feminis  ...

Xkn llaki je yg nak mnang 25/8? Msti prmpuan pun nak mnang sbb x stiap hri llaki je yg btul hahahaha.
Quote gideoncross 24-11-2022 11:58 PM
rosedemon replied at 24-11-2022 09:04 AM
padan muka tok laki. jantan tak gune sikit pon xhrgai binik korang. bini dsrve better

Mmg ada org jnis cmni x kira llaki ataupn prmpuan, msa dpn mta mmg x pduli lngsung, bila dh hilang bru nak d cri.
Quote pooh~key 25-11-2022 07:16 AM
gideoncross replied at 24-11-2022 11:57 PM
Xkn llaki je yg nak mnang 25/8? Msti prmpuan pun nak mnang sbb x stiap hri llaki je yg btul hahaha ...

Semua orang nak menang yes sisthurrr… semua pemenang tiada pengalah hagitchu bak kata alvin chong sis.
Quote green~tea 25-11-2022 07:51 AM
Alaaa.. stakat kena puji pun goyang ke... alaaaa...

Ntah2 laki tu puji setakat nak puki je.... bukan nak buat bini tanggung sampai mati punnn.. puki free maa, buat apa galas tanggungjawab?
Quote green~tea 25-11-2022 07:58 AM
Lupa tambah.. sweet talker ni biasanya sleep around.. sama je jantan betina...  banyak dah iols jumpa acik2 kepam forum.. jongos gila tp sbb mulut manis.. berpuluh jantan rebah
Quote gideoncross 25-11-2022 10:35 AM
pooh~key replied at 25-11-2022 07:16 AM
Semua orang nak menang yes sisthurrr… semua pemenang tiada pengalah hagitchu bak kata alvin chong ...

Ya bethollll hahahaha, klau btul, mstilh nk mnang.

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 02:36 AM GMT+8 , Processed in 0.081852 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top